Tuesday, December 17, 2013

Nak Otak cergas.. xnak nyanyuk time tua nanti

alhamdulillah... sempat gak umie nak update blog hari ni..

bulan Disember promo Omega Guard.. bulan Februqri hari tu pjn promo omega gak.. sambutan memang menggalakkan sb pengemar omega yang terdiri dari kanak-kanak, dewasa yang ingin slim dan bakar lemak dan warga tua yang nak elak dr nyanyuk pun diorg makan gak.. alhamdulillah.. ramai dah yang sedar dengan kesihatan masing2.. sb lately ramai yang meninggal sb kompilasi jantung dan buah pinggang..

so.. promo omega bulan ni memang menarik sb hujung tahun..selalu buat pesta makan-makan.. kenduri kendara.. mak masak sedap sb semua org berkumpul time cuti gini..apa yg u all dpt? kolestrol makin naik.. berat badan naik.. badan jadi malas.. kulit berminyak dan kusam...utk pebgetahuan u all.. omega dr shaklee ni memang terbaik..umie pun memangamalkan omega ni dan berat memang turun..seronokkk...

selain utk turunkan berat badan.. omega sesuai utk mereka yang mempunyai masalah darah tinggi, gout, legakan batuk dan sesuai utk kanak2 yang xda fokus dalam kelas dan daya ingatan..

umie dah standbykan ready stok utk omega ni sb biasanya lepas promo memang akan ada lagi yang harga promo ni..so.. kalau ada sesiapa yangberminat nak omega harga promo ni boleh jer hubungi umie...



posted from Bloggeroid

Sunday, October 20, 2013

Magic Class Borneo 15.9.2013

assalamualaikum....

dah lama berupdate..asyik update pasal produk jer kan...bulan ni promo collagen powder.. memang best sgt sb ramai org nak cantikkan.
ni umie nak update pasal aktiviti shakleeu umie... bulan 9/2013 hari tu umie ke Bintulu.. julung kalinya umie join class sharing dari mereka2 yang success dlm shaklee.. ada beberapa org yang sanggup datang dari semenanjung nak join program nitermasuklah umie sendiri...

1 st time jumpa my grand nanny dlm shaklee...



ni keluarga shaklee yg berada sekitar sarawak. ni x sampai pun 1 bahagian ya g dtg...



ini pula adalah keluar shaklee sy.. 1 susur galur yang sama.. 1st time jumpa pengasas group jutawan shaklee.. yang pakai bj kuning tu adalah kak cery..



ni pulak master zahirah.. kecik2 tp berbisa..muda lagi dari umie..suri rumah sepenuh masa.. sblm jadi suriruah..dia ni adalah jurutera petronas..now skrg dah quit sb nak tu pukan sepenuh perhatian kepada keluarga dan shaklee.. sama juga mcm kak cery... diorg nikerja bukan calang2 kerja..tp diorg lebih suka utk kerja sendiri..x stress.. boleh ambik cuti bila2 masa..hopefully umie pu nak gak jadi mcm diorg.. berjaya mcm diorg..



ni pulak anak shaklee umie yg hadir hari tu..alhamdulillah. now dia dah bergelar supervisor..
umie bersyukur sgt dt lahirkan leader dlm group umie...lepas ni jmie nak lahirkan lagi ramai leader yang stabil.. now dah ada 4 org leader..kalau boleh..nak gak leader2 ni lahirkan leader jugak..amin...

27.10.2013 ni ada 1 program sharing lagi di Faizland Equine..dan mak shaklee umie dari sarawak pun akan hadir sekali..xsabar rasanya ni...

umie adalah shaklee independent distributor sid 892572.. kalau nak dptkan produk shaklee dan boleh cod sekitar dengkil, putrajaya, sepang, bukit changgang..boleh jer pm umie 0138213930/0134215713.
posted from Bloggeroid

Sunday, October 6, 2013

Shaklee Collagen Powder :: Promo Oktober 2013::

Assalamualaikum...

hari ni baru 6.10.2013.. tak terlambat lagi umie nak war-warkan promo shaklee bulan oktober ni... bulan oktober bulan cantik... lagipun bulan ni pun bulan kelahiran umie pad 1.10.1981...alhamdulillah...sgt ohseemmm bulan ni bulan promonya collagen powder sb umie memang suka collagen powder shaklee dan umie memang minum collagen ni pun...




Collagen powder:
[♥] utk kulit yg kusam
[♡] utk kulit berjeragat
[♥] utk muka yg bergaris halus
[♡] utk payu dara dan punggung yg kendur
[♥] utk kuku yg mudah pecah
[♡] utk sendi dan sakit belakang

Sharing Info:
Shaklee Collagen PowderSumber dari kolagen boleh dikategorikan kepada 3:

1) Tumbuhan-> kebanyakkannya telah diubah suai genetik dan tidak neutral---> molekul kolagen dari tumbuhan sukar untuk diserap oleh tubuh manusia

2) Haiwan---> Kebanyakkan kolagen diambil dari kulit ayam atau lembu---> Risiko anda terdedah kepada penyakit bersangkut dengan penyakit haiwan adalah tinggi (cth: Penyakit lembu gila "mad cow")

3) Ikan---> Sisik ikan mengandungi kandungan kolagen yang tinggi---> Ianya tulen dan kurang tercemar---> molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan secara semulajadi kedalam tubuh manusia---> Mudah dicernakan dan diserap oleh tubuh manusia

< Perbezaan Collagen Powder Shaklee >

1) Shaklee memilih sisik ikan Red Snapper yang hidup sehingga 5000 m kedalam dasar laut, jadi bukan mudah mendapatkan ikan merah ini, tidak sama seperti yang bersusun di pasar.. Sisik ikan merah (RSS) ini mampu menahan tekanan tinggi di dasar laut.. Itulah istimewanya

2) Ianya mempunyai jisim molekul yang rendah, jisim molekul yang rendah meningkatkan luas permukaan untu penyerapan yang lebih efektif.--> Kolagen di pasaran biasanya mempunyai jisim molekul : 300 000 Dalton dan paling rendah nilainya diantara 3000-5000 Dalton--> Istimewanya Shaklee Collagen Powder, ia mempunyai Jisim molekul terkecil iaitu 1000 Dalton ( kurang dari 1000 Dalton, molekul akan berada dalam bentuk yang tidak stabil dan sukar diserap oleh tubuh )
3) Ianya bukan sekadar Collagen Powder - inilah yang paling saya suka, membeli dengan bijak kita pastikan mahu lebih nilai untuk wang yang kita laburkan..---> Shaklee melengkapkan SCP ini dengan+ ekstrak glukosamina sbg pelincir sendi dan mata+ lactobacillus acidepilus utk meningkatkan serapan kolagen+ Ekstrak Biji camellia Japonica yang menghidrat dan membekal nutrisi kepada sel+ Ekstrak Pfaffia yang sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat, penghasilan hormon, dan untuk kekuatan dalaman(sexual)+ Vitamin C sebagai penggalak penghasilan kolagen dalam tubuh+ Vitamin B yang berfungsi untuk menukarkan carbo dan lemak kepada tenaga ( meningkatkan metabolik badan untuk penghasilan kolagen)

Credit Master Iffah Anuar


-------------------------------
sebarang pertanyaan boleh hubungi:
umie: https://www.facebook.com/umie.sapidah?ref=tn_tnmn
fb page: https://www.facebook.com/AthiyyahHannani?ref=hl
posted from Bloggeroid

Thursday, September 19, 2013

Perlu protein untuk kekalkan otot..singkir lemak dan detox..

Assalamualaikum..

Umie dah 8 bulan sejak join shaklee.. umie dah consue set ni tp umie add sekali ngan esp..
Dalam 8 bulan tu umie dah turun 8 kg.. alhamdulillah.. walaupun turunnya x byk tp umie cukup puas hati..badan sihat, bertenaga sepanjang masa..



Set ni terdiri daripada cinch yang terdapat dlm 3 perasa iaitu vanila, coklat dan cafe latte..umie lak ambik coklat sb memang suka coklat.
Cinch ni adalah protein.. dalam diet seharian..badan akan kekurangan tenaga sbnya ada yang x makan langsung sb nak diet.. cara mcmni sebenarnya salah... nak diet kena jugak makan.. kalau x makan..badan jadi lemah dan lemak akan terkumpul sb xda otot dan tenaga nak bakar lemak.. tulah sbbnya kita di saran untuk ambik protein kalau kita memang nak skip makan nasi.

Lecithin pulak nak bakar dan buang lemak..lepas makan makanan yang berminyak, berkolestrol tinggi boleh la tepan oecithin ni bagi dia angkut semua lemak2 tu supaya xla menempel kat badan kita ni..

Alfalfa utk detox keluar semua lemak yang dah disingkirkan dr dalam badan.. badan akan rasa ringan dan bertenaga lepas consume ni.. tu sebabnya.. umie saran ambik 3 jenis utk siapa yangnak menurunkan berat badan.. in shaa Allah.. akan berjaya.. tp jgn lupa utk bersenam.....


Untuk tempahan dan maklumat lanjut:
Hubungi umie 0138213930(sms/call) @ 0134215713 (wa)
posted from Bloggeroid

Monday, September 16, 2013

Set Kesuburan Lelaki

Ramai para lelaki mengalami masalah kesuburan tetapi asyik menyalahkan kaum wanita sekiranya tiada zuriat... jika anda sebagai seorang lelaki yang sejati..mari kita sama2 berikhtiar untuk mendapatkan zuriat disamping berdoa kepada Allah swt..usaha itu juga penting...

Produk shaklee ada vitamin khas utk lelaki diluar sana yang mengalami masalah kesuburan tersebut. Sy syorkan tuan2 utk try set ni..iItu zinc dan vita e.
Disini umie nak huraikan sedikit fungsi stp vitamin utk kesuburan lelaki ni...



Vita e


1. Mempertingkatkan kemampuan reproduktif - kajian pada twhun 1942, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan produktif. Para lelaki yang mengambilan 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

2. Kelestrian tenaga - meningkatkan kelestrian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

Zinc


1. Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostst dalam kadar 70%.

2. Kemampuan seks lelaki - pengambioan zinc utk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

Ramai para lelaki dah mulai sedar dengan kesihatan mereka.. sebab tulah ramai para isteri yang berusaha mendapatkan supplement utk suami mereka.
Jika berminat untuk mendapatkan zinc dan vita e ni.. boleh jer pm umie.. cara pengambilan dan konsultansi akan diberikan.. vitamin ni bertahan sehingga 4 bulan.. jimat dan berkesan, semulajadi dan selamat...in shaa Allah..

♥♥Umie sapidah 0138213930 / 0134215713♥♥
posted from Bloggeroid

Thursday, July 18, 2013

Zinc shaklee

Assalamualaikum

Zinc adalah produk yg tidak kurang hebatnya kalau dibanding produknlain shaklee.. tp apa yg umie nak tekan kan adalah zinc sesuai utk mereka yang mengalami masalah kesuburan bagi para lelaki.

Mari luangkan sikit masa utk utk lihat kebaikan dan zat zinc ni utk lelaki..

Jika berminat untuk mendapatkannya holeh hubungi umie 0138213930/0134215714 (wa)



posted from Bloggeroid

Tuesday, July 16, 2013

Set Ramadhan

Assalamualaikum...

Rasanya belum teroambat lagi umie nak ucapkan selamat berpuasa.. hari ni 7 ramadhan.. alhamdulillah.. dah seminggu kita berpuasa. Puasa setahun jer sekali.. so mcm2 la dugaan yg dtg.. perut x selesa lah.. pening kepala la..dan mcm2 lagi..

Sepanjang puasa dan 1st time pada thn ni umie guna produk shaklee utk bersahur.. Alhamdulillah dengan izinNya.. pada thn ni ada kelainannya berpuasa.. mcm serojok dan bertenaga pulak...hihi..



Ni adalah set ramadhan.. umie pun still continue makan vitamin walapun di bulqn puasa.. esp dan performance drink memang menu utama umie time sahur.. sb nak makan menu lain xda selera.. nak makan berat pun time berbuka jer..itu pun memadai utk alas perut..

Selain utk beribadat.. bulan puasa ni umie nak la turunkan badan jugak.. lecithin, omega dan alfalfa umie x lupa makan.. lepas sahur dan berbuka memang akan telan vitamin ni.

In shaa Allah.. moga di bulan ramadhan tahun ni dan seterusnya.. kita semua akan mendapat rahmat drnya...aminnn..

Sesiapa uang nerminat nak dptkan produk shaklee.. jgn segan silu naknpm umie.. harga special utk u all di bulan ramadhan ni.. in shaa Allah. ..
posted from Bloggeroid

Sunday, April 28, 2013

Testimoni: Vita E Shaklee

Assalamualaikum..

Dah lama x berupdate..

tp kali ni nak update pasal testimoni pengguna vita E Shaklee
customer ni adalah sepupu umie sendiri yang mempunyai masalah jerawat batu.



kulit beliau semakin cerah, jerawat pun dah semakin pudar.

kepada sesiapa yang ingin mencuba set ESP+VITA E ni boleh lah menghubungi umie di

fb: Umie Sapidah
fb page : Athiyah Hannani Health & Beauty
call/sms: 013-8213930
whatsapp: 0134215713

nak dapatkan harga special daripada umie... Pm umie...


Sunday, April 7, 2013

APRIL PROMO :: NUTRIFERON::


Assalamualaikum...
April bagi NUTRIFERON

Actually.. umie xtau pun xda produk lain setanding Nutriferon Shaklee sebabnya hanya Shaklee jer ada produk ni.. nak g cari kat kedai lain pun xda.. sb apa? sebab lagi... sebabnya penemuan terhebant dalam bidang Immunulogi ni hanya di Shaklee sahaja.

Meh baca sikit pengenalan kepada Produk Nutriferon yang agak panjang ni..hehhee..
sebagai info u all gak kan...

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.. sekarang ni dah tahun 2013...Tu dia... dah 59 tahun tu..
Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa estrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, sunga safflower, honeysuckle jepun dan biji Platago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

 
Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat utama Nutriferon


Nutriferon ni memang amat sesuai untuk SENGGUGUT, ASMA, DEMAM, SELSEMA... kepada sesiapa yang mengalami masalah seperti ni better ambik Nutriferon ni.



SMS : 0138213930
WHATSAPP : 0134215713

Saturday, April 6, 2013

PANDUAN PENTING!! 7 CRITERIA MEMILIH PROTEIN SOYA


PANDUAN PENTING!! 7 CRITERIA MEMILIH PROTEIN SOYA ~~

♥ Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

♥ Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

♥ Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

♥ Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

♥ Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

♥ Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

♥ Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup unsur kalsium

Jadi, ENERGIZING SOY PROTEIN(ESP) dari Shaklee memiliki Kesemua TUJUH criteria pemilihan Soy Protein ini... Dapatkan Ia sekarang tanpa ragu2 dan was2...

SMS : 0138213930
WHATSAPP : 0134215713
 

Testimoni Ostematrix


Assalamualaikum....

Bulan Mac promo Ostematrix.. alhamdulillah umie dapat borong 4 set untuk customer umie...
kahsiat Ostematrix ni memang byk sampaikan boleh legakan sakit belakang, sakit lutut, tidur lena dan sakit tumit..

umie pun memang ada kekurangan kalsium.. sb tulah sakit seliuh kaki umie ni selalu jer sakit.. nak pakai tumit tinggi pun x boleh...

alhamdulillah.. dengan adanya promo Oste ni dapat la umie wat stok untuk diri sendiri memandangakan umie memang jarang minum susu...

ni pula adalah testimoni umie sendiri...


ni pulak testimoni beberapa orang pengguna Ostematrix...

walaupun promo untuk oste dah habis tp permintaanya still ada lagi...

saper nak.. boleh pm umie

 

SMS : 0138213930
WHATSAPP : 0134215713




Wednesday, March 27, 2013

Vita-Lea

Vita-Lea adalah multi vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dlm air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berinteraksi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat utama:

1. Menambah tenaga segera.
2. Pelengkap nutrisi.
3. Keupayaan sistem produktif.
4. Metabolisme.
5. Elemen penting pada sel tubuh.
6. Melindungi organ.





Untuk tempahan boleh lah pm umie di fb umie sapidah/ fb page athiyyah hannani health & beauty @ sms 0138213930/whatsapp 0134215713...
posted from Bloggeroid

Monday, March 25, 2013

4kg dah turun..

Assalamualaikum...

dah lama dah x mencorat coret kat sini sb umie lebih tetumpu kepada fb umie jer...

so hari ni umie nak update testimoni umie lagi


sebelum umie guna produk shaklee ni berat umie 100kg.. nak ambik gambar time 100kg tu pun segan...


ni adalah berat umie sekarang dah turun 4kg just  minum esp dan lecithin jer... 
alhamdulillah.... ada gak turun nya...

berminat nak try set ni pm umie... 0138213930(sms)/0134215713(wa)



Thursday, March 21, 2013

Inchloss...

Assalamualaikum... sajer nak letak testimoni sendiri...

Percaya atau tidak...? Kena lah percaya.. kan.. kan...





Nak tau lebih lanjut pm umie:

Fb: umie sapidah
Fb page: athiyyah hannani health & beauty
Hp: 013-8213930 call/ 0134215713 whatsapp
posted from Bloggeroid

Saturday, March 16, 2013

Basic Slim

Assalamualaikum...

Umie baru baru jer balik dari kampung...
mlm ni terus wat n3...

balik kmapung.. xsah kalau x makan makanan laut.. terutama sekalinya udang..udang dan udang... 
serius... balik kampung kali ni memang makan udang jer jer.. skrg tgh musim udang lak kat kampung.. org boleh bagi free jer ker rumah...

so.. sblm balik kampung umie dah prepare bawa vitamin nak bagi cegah apa yang patut..


umie bawa vitamin Lecithin, Herblax dan Alfalfa

tau sebab apa???
Lecithin ni nak bagi lemak jgn la menghuni dalam badan umie ni lagi....
Herblax pula untuk detox.. kalau kat kampung makan x kira masa... so time membuang pun x dan dah...so.. dengan adanya herblax ni boleh bantu proses detox ni..
kemudian..Alfalfa tujuannya untuk alergik..manalah tau.. dah makan byk makanan laut ni jadi alergik pulak kan.. so kena prepare dari awal..

alhamdulillah.. selama seminggu makan makanan laut seperti udang byk kali makan.. belangkas 2 kali makan, ketam lagi..ikan...
duduk kat kampung org bagi free jer udang dan ikan ni...

so..dengan adanya 3 vitamin ni..berat umie x byk naik pun dalam 500-800 gram jer..hehehe.... kalau naik byk tu..xla susah nak turun balik kan..heheh


u all.. kalau berminat nak tau... boleh la pm umie yer...

call/sms 013-8213930/whatsapp 013-4215713



Saturday, March 2, 2013

Ibu Berpantang dan mesyusu

Assalamualaikum

Memandangkan bulan ni promo Ostematrix jd haruslah umie keluarkan set yang sesuai utk orang yang memerlukan ostematrix(kalsium).

Ibu yang sedang hamil dan menyusu harus di bekalkan dengan sumber vitamin yang baik untuk bayi..
so untuk set ni terdiri daripada Ostematrix, Vita-Lea dan juga Alfalfa...

Semasa hamil..ibu boleh mengambil vitamin Ostematrix dan juga vita-lea kerana kedua-duanya mengandungi sumber vitamin yang tinggi.

Semasa menyusukan bayi... ibu tersebut masih boleh meneruskan pengambilan Ostemarix, Vita-lea dan juga Alfalfa.. ini kerana..semasa menyusukan bayi, kemungkinan ibu tersebut boleh mengalami sakit belakang dan kehilangan byk kalsium dalam badan.. kekurang susu juga akan berlaku dan alfalfa bileh bertindak sebagai milk booster atau penggalak susu...selain dari 3 vitamin tersebut.. ibu menyusu dan hamil ini boleh menambahkan ESP untuk memberikan tenaga yang berpanjangan kepada si ibu..




so..sekarang mesti dah tau sb mengapa gejala sakit belakang, letih dan tidak bermaya berlaku kepada ibu yang hamil dan menyuskan??? so apa tunggu lagi.. kalau nak dapatkan set ni boleh pm umie untuk dapatkan penerangan secara percuma....




Friday, March 1, 2013

Osteoporosis

Assalamualaikum....

u all dapat bezakan tak antara tulang yang normal dan osteoposis mcm gambar kat atas tu?

mestilah boleh kan.. jelas dan x perlu nak suluh-suluh guna lampu sport light lagi dah...

1st umie tengok gambar ni mcm gerun jer..?

mcm ni ker kalau umie kekurangan kalsium...
ni dah mcm kayu kena makan anai-anai dah ni...kalau jentik tu mesti boleh patah gakkan kalau tulang dah mcm tu.. lagi lah kalau yang dah kena esteoporosis ni berat badan berlebihan lagilah bahaya...

so..sempena dengan promo Mac dari Shaklee.. umie nak wat pengumuman ni... jom pakat ramai-ramai beli ostematrix nak elakkan dari osteporosis ni.. murah jer..semuanya mampu milik kalau nak beli...
berminat..boleh pm umie...



Sunday, February 24, 2013

VIVIX Halal oleh JAKIM




INFO PRODUK:

Apa itu vivix?
Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. rujuk link ini bahan2 dlm Vivix

Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat bestt.?
Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

>>Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...
Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser

.Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),
___________________________________________
Tahukah anda... jika nak dibandingkan dgn minuman jus lain seperti M****, Ta*** dan X***..hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC). Ini baru dinamakan kualiti setanding dgn duit yg dispend
*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods
__________________________
SIla hubungi pengedar anda jika berminat mendapatkan pada harga ahli
*Tidak sesuai utk yg mengandung atau ibu menyusu

sumber: Mamafaiz



Wednesday, February 20, 2013

Collagen Powder Shaklee

Tahukah anda kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.

Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder Shaklee?

Ia mengandungi Red Snapper Scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

 Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder


ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


untuk penerangan yang lebih jelas boleh pm umie @ whatsapp 0134215713

 


Sunday, February 17, 2013

Set Bersalin/Berpantang

Cadangan untuk set bersalin/semasa berpantang:




1) B-Complex - sebagai penenang(anti stress), elak kemurungan(meroyan), menstabilkan hormon.

2) Vitamin C - penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

3) Vita-Lea(multivitmin dan iron) - multivitamin yang lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang. Iron pula penting untuk tubuh terutamanya kepada ibu yang banyak kehilangan darah selepas bersalin.

4) Zinc Complex - membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim), mengurangkan masalah keguguran rambut, bagi yang tidak suka makan ikan haruan, mahupun pati haruan, supplement ini adalah yang terbaik.

Selain dari 4 supplement tu terdapat supplement tambahan lain iaitu:

5)Energizing Soy Protein - untuk menambah tenaga yang berpanjangan, sihat dan cergas.

6) Alfalfa - milk booster, boleh menggalakkan pengeluaran susu ibu dan memekatkan susu.

7) Vitamin E - untuk kecantikan kulit ibu, menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel.

8)Ostematrix - ibu yang bersalin telah kehilangan byk kalsium, supplement ini boleh menambahkan kandungan kalsium dlm badan. ibu yang kurang minum susu boleh mengambil supplement ini.

Supplement tambahan ini ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga selepas melahirkan, membantu melancarkan penyusuan susu ibu dan membekalkan kesemua nutrisi bagi memastikan kesihatan ibu di tahap optimum...

Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com









Saturday, February 16, 2013

Set Slimming Bajet

Assalamualaikum....

Ni umie nak wat promosi ni...

gamabr kat bawah ni adalah set bajet atau set bajet utk slimming...
just ada 2 produk ni jer iaitu Lecithin dan Herblax
set ni sesuai untuk sesiapa sahaja kerna ni set mampu milik..dan harga pun berpatutan...
sesiapa nak tu boleh pm umie untuk harganya yer...



meh umie nak terangkan sikit fungsi kedua-dua ni.. bak kata orang x kenal maka x cinta kan...
so..moh le kita berkenalan dengan Lecithin dan Herblax ni yer...

Lecithin
berfungsi untuk memecahkan lemak, dinamakan 'pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Is juga tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya diperlukan oleh badan.

Manfaatnya:

sgt terkenal dalam membantu menurunkan berat badan dan pelangsing badan di mana Lecithin membantu menghalang tubuh daripada menghadapi obesiti. Pengambilan Lecithin dalam kuantiti yang banyak iaitu maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk pelansing yang seimbang.

bertindak sebagai pembersih salur darah, membantu mengemulsi dan memetabolismekan lemak, menurunkan kolestrol dan trigleserid dalam tubuh.

membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang bersifat larut lemak dengan lebih berkesan.

menjaga kesihatan harian dengan menghalang enapan lemak pada hati, sirosis hati dan mencegah hati berlemak serta membantu memulihkan kesihatan hati bagi org yang menghadapi masalah kesihatan hati.

Herblax

didatangkan dengan kombinasi herba yang digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.

bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herblax yang lembut boleh membantu.

produk inimengandungi alfalfa(medicago sativa). Individu yang menghidap lupus entematosus sistematik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna @ bahan pengawat.

Herblax hanya diamalkan 1 minggu 2 kali sahaja dengan pengambilan 4 biji herblax...


so..kepada yang berminat..boleh pm umie untuk harga yang sangat special untuk pelanggan umie...


Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com




Tuesday, February 12, 2013

Set Slimming Shaklee


Assalamualaikum..

Sekarang ni memang tengah hot org nak slim sekarang ni kan...
dan mcm2 produk slim melim dah keluar..dari ubat makan hinggalah sapu kat badan...
tp terpulang kepada individu itu sendiri nak ambik yang mana...

tp umie lebih prefer nak ambik Shaklee sb apa...???
sb umie memang mengamalkan produk shaklee untuk diet yang sihat...
seperti yang u all sedia maklum..Shaklee ni adalah vitamin dan bukan seperti produk lain yang sekejap jer boleh turunkan berat badan..


umie lak ambik set slimming dari Shaklee..
iaitu...Herblax, Lecithin dan ESP..

memandangkan sekarang tengah hot Omega Guard..dan Lecithin umie pulak dah habis...so..umie tukarkan kepada Omega Guard, Herblax dan ESP..

memang menakjubkan..dalam 1 minggu umie dah turun 1 kg..kalau 1 bulan brapa? u all kira sendiri la...tu yang penting kena konsisten dan minum air 2-3 liter sehari..insyaAllah..berkesan. walaupun kita minum air yang banyak..air tu bukan disimpan dalam badan..tp ia dikeluarkan melalui peluh kalau bersenam dan melalui air kencing ketika kencing...jangan takut..dari lemak yang terkumpul dalam badan..bagus lemak tu ditukarkan kepada otot yang lebih pejal..baru nampak solid sikit badan tu..berat otot xper tp jgn berat lemak yer...hihiihi


ok..ni pulak testimoni untuk set slim Herblax, Lecithin dan ESP... u all can see...dah nampak slim kan...
so..u all apa tunggu lagi... jom la try set ni...



Selain ESP..CINCH pun sesuai utk diet harian..Cinch tidak sesuai untuk ibu yang menyusukan anak kerana sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Protein penting untuk pelihara otot dalam badan. Ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.

 kalau nak tau dan nak lebih pejelasan...umie boleh bagi pendapat kat u all.. just sms/call umie.. 013-8213930 bila-bila masa dan dimana jua anda berada...hihii

 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com



Monday, February 11, 2013

Set Hamil Shaklee


Assalamualaikum...

Sekarang makin ramai ibu-ibu yang kat luar sana yang dah hamil..maybe dalam trimester 1, 2 dan 3
dan ada sesetengahnya mengamalkan produk Shaklee bagi mendapatkan vitamin yang mencukupi...



dalam gambar ni ada beberapa jenis vitamin yang dicadangkan untuk ibu yang sedang hamil dan fungsinya sekali...

ESP
 sangat sesuai di ambil oleh ibu yang sedang hamil, memberi tenaga kepada ibu untuk bergerak, dapat memperbaharui sel-sel dan tisu ibu..

Vita-Lea
mengandungi kandungan multivitamin dan juga iron, pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan, bagi yang mengalami masalah HB yang rendah, zat besi ini sangat membantu dalam meningkatkan HB anda.

B-Complex
bertindak sebagai anti stress, menstabilkan emosi dan membantu mengelakkan kemurungan

Vita-C
membantu menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membatu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu selepas bersalin

Ostematrix
membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat, kekurangan kalsium dalam diri ibu hamil akan terdedah kepada risiko pre eklamsia dan boleh membawa maut kepada ibu dna bayi.

Omega Guard
Omega biasanya diambil semasa kandungan 4 bulan hingga 9 bulan, membantu dalam perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan, pembentukan sel saraf yang baik dan mengurangkan risiko kelahiran bayi pra-matang.


Vitamiin perlu diambil bagi mengelakkan kelahiran bagi pra-matang, kekurangan berat bayi dan juga risiko kecacatan dan menjadikan kita kuat dan sihat sepanjang kehamilan.

Peringatan: Elakkan pengambilan Vita-Lea bersama-sama dengan Ostematrik kerana ia akan mengurangkan penyerapan zat besi. Sebaliknya anda digalakkan untuk meminum segelas air buah ataupun mengambil bersama Vita-C untuk penyerapan yang lebih optimum.

 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com




**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.