Wednesday, March 27, 2013

Vita-Lea

Vita-Lea adalah multi vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dlm air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berinteraksi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat utama:

1. Menambah tenaga segera.
2. Pelengkap nutrisi.
3. Keupayaan sistem produktif.
4. Metabolisme.
5. Elemen penting pada sel tubuh.
6. Melindungi organ.





Untuk tempahan boleh lah pm umie di fb umie sapidah/ fb page athiyyah hannani health & beauty @ sms 0138213930/whatsapp 0134215713...
posted from Bloggeroid

Monday, March 25, 2013

4kg dah turun..

Assalamualaikum...

dah lama dah x mencorat coret kat sini sb umie lebih tetumpu kepada fb umie jer...

so hari ni umie nak update testimoni umie lagi


sebelum umie guna produk shaklee ni berat umie 100kg.. nak ambik gambar time 100kg tu pun segan...


ni adalah berat umie sekarang dah turun 4kg just  minum esp dan lecithin jer... 
alhamdulillah.... ada gak turun nya...

berminat nak try set ni pm umie... 0138213930(sms)/0134215713(wa)



Thursday, March 21, 2013

Inchloss...

Assalamualaikum... sajer nak letak testimoni sendiri...

Percaya atau tidak...? Kena lah percaya.. kan.. kan...





Nak tau lebih lanjut pm umie:

Fb: umie sapidah
Fb page: athiyyah hannani health & beauty
Hp: 013-8213930 call/ 0134215713 whatsapp
posted from Bloggeroid

Saturday, March 16, 2013

Basic Slim

Assalamualaikum...

Umie baru baru jer balik dari kampung...
mlm ni terus wat n3...

balik kmapung.. xsah kalau x makan makanan laut.. terutama sekalinya udang..udang dan udang... 
serius... balik kampung kali ni memang makan udang jer jer.. skrg tgh musim udang lak kat kampung.. org boleh bagi free jer ker rumah...

so.. sblm balik kampung umie dah prepare bawa vitamin nak bagi cegah apa yang patut..


umie bawa vitamin Lecithin, Herblax dan Alfalfa

tau sebab apa???
Lecithin ni nak bagi lemak jgn la menghuni dalam badan umie ni lagi....
Herblax pula untuk detox.. kalau kat kampung makan x kira masa... so time membuang pun x dan dah...so.. dengan adanya herblax ni boleh bantu proses detox ni..
kemudian..Alfalfa tujuannya untuk alergik..manalah tau.. dah makan byk makanan laut ni jadi alergik pulak kan.. so kena prepare dari awal..

alhamdulillah.. selama seminggu makan makanan laut seperti udang byk kali makan.. belangkas 2 kali makan, ketam lagi..ikan...
duduk kat kampung org bagi free jer udang dan ikan ni...

so..dengan adanya 3 vitamin ni..berat umie x byk naik pun dalam 500-800 gram jer..hehehe.... kalau naik byk tu..xla susah nak turun balik kan..heheh


u all.. kalau berminat nak tau... boleh la pm umie yer...

call/sms 013-8213930/whatsapp 013-4215713



Saturday, March 2, 2013

Ibu Berpantang dan mesyusu

Assalamualaikum

Memandangkan bulan ni promo Ostematrix jd haruslah umie keluarkan set yang sesuai utk orang yang memerlukan ostematrix(kalsium).

Ibu yang sedang hamil dan menyusu harus di bekalkan dengan sumber vitamin yang baik untuk bayi..
so untuk set ni terdiri daripada Ostematrix, Vita-Lea dan juga Alfalfa...

Semasa hamil..ibu boleh mengambil vitamin Ostematrix dan juga vita-lea kerana kedua-duanya mengandungi sumber vitamin yang tinggi.

Semasa menyusukan bayi... ibu tersebut masih boleh meneruskan pengambilan Ostemarix, Vita-lea dan juga Alfalfa.. ini kerana..semasa menyusukan bayi, kemungkinan ibu tersebut boleh mengalami sakit belakang dan kehilangan byk kalsium dalam badan.. kekurang susu juga akan berlaku dan alfalfa bileh bertindak sebagai milk booster atau penggalak susu...selain dari 3 vitamin tersebut.. ibu menyusu dan hamil ini boleh menambahkan ESP untuk memberikan tenaga yang berpanjangan kepada si ibu..




so..sekarang mesti dah tau sb mengapa gejala sakit belakang, letih dan tidak bermaya berlaku kepada ibu yang hamil dan menyuskan??? so apa tunggu lagi.. kalau nak dapatkan set ni boleh pm umie untuk dapatkan penerangan secara percuma....




Friday, March 1, 2013

Osteoporosis

Assalamualaikum....

u all dapat bezakan tak antara tulang yang normal dan osteoposis mcm gambar kat atas tu?

mestilah boleh kan.. jelas dan x perlu nak suluh-suluh guna lampu sport light lagi dah...

1st umie tengok gambar ni mcm gerun jer..?

mcm ni ker kalau umie kekurangan kalsium...
ni dah mcm kayu kena makan anai-anai dah ni...kalau jentik tu mesti boleh patah gakkan kalau tulang dah mcm tu.. lagi lah kalau yang dah kena esteoporosis ni berat badan berlebihan lagilah bahaya...

so..sempena dengan promo Mac dari Shaklee.. umie nak wat pengumuman ni... jom pakat ramai-ramai beli ostematrix nak elakkan dari osteporosis ni.. murah jer..semuanya mampu milik kalau nak beli...
berminat..boleh pm umie...