Sunday, April 28, 2013

Testimoni: Vita E Shaklee

Assalamualaikum..

Dah lama x berupdate..

tp kali ni nak update pasal testimoni pengguna vita E Shaklee
customer ni adalah sepupu umie sendiri yang mempunyai masalah jerawat batu.



kulit beliau semakin cerah, jerawat pun dah semakin pudar.

kepada sesiapa yang ingin mencuba set ESP+VITA E ni boleh lah menghubungi umie di

fb: Umie Sapidah
fb page : Athiyah Hannani Health & Beauty
call/sms: 013-8213930
whatsapp: 0134215713

nak dapatkan harga special daripada umie... Pm umie...


Sunday, April 7, 2013

APRIL PROMO :: NUTRIFERON::


Assalamualaikum...
April bagi NUTRIFERON

Actually.. umie xtau pun xda produk lain setanding Nutriferon Shaklee sebabnya hanya Shaklee jer ada produk ni.. nak g cari kat kedai lain pun xda.. sb apa? sebab lagi... sebabnya penemuan terhebant dalam bidang Immunulogi ni hanya di Shaklee sahaja.

Meh baca sikit pengenalan kepada Produk Nutriferon yang agak panjang ni..hehhee..
sebagai info u all gak kan...

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.. sekarang ni dah tahun 2013...Tu dia... dah 59 tahun tu..
Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa estrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, sunga safflower, honeysuckle jepun dan biji Platago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

 
Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat utama Nutriferon


Nutriferon ni memang amat sesuai untuk SENGGUGUT, ASMA, DEMAM, SELSEMA... kepada sesiapa yang mengalami masalah seperti ni better ambik Nutriferon ni.



SMS : 0138213930
WHATSAPP : 0134215713

Saturday, April 6, 2013

PANDUAN PENTING!! 7 CRITERIA MEMILIH PROTEIN SOYA


PANDUAN PENTING!! 7 CRITERIA MEMILIH PROTEIN SOYA ~~

♥ Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

♥ Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

♥ Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

♥ Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

♥ Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

♥ Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

♥ Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg demikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup unsur kalsium

Jadi, ENERGIZING SOY PROTEIN(ESP) dari Shaklee memiliki Kesemua TUJUH criteria pemilihan Soy Protein ini... Dapatkan Ia sekarang tanpa ragu2 dan was2...

SMS : 0138213930
WHATSAPP : 0134215713
 

Testimoni Ostematrix


Assalamualaikum....

Bulan Mac promo Ostematrix.. alhamdulillah umie dapat borong 4 set untuk customer umie...
kahsiat Ostematrix ni memang byk sampaikan boleh legakan sakit belakang, sakit lutut, tidur lena dan sakit tumit..

umie pun memang ada kekurangan kalsium.. sb tulah sakit seliuh kaki umie ni selalu jer sakit.. nak pakai tumit tinggi pun x boleh...

alhamdulillah.. dengan adanya promo Oste ni dapat la umie wat stok untuk diri sendiri memandangakan umie memang jarang minum susu...

ni pula adalah testimoni umie sendiri...


ni pulak testimoni beberapa orang pengguna Ostematrix...

walaupun promo untuk oste dah habis tp permintaanya still ada lagi...

saper nak.. boleh pm umie

 

SMS : 0138213930
WHATSAPP : 0134215713