Sunday, October 20, 2013

Magic Class Borneo 15.9.2013

assalamualaikum....

dah lama berupdate..asyik update pasal produk jer kan...bulan ni promo collagen powder.. memang best sgt sb ramai org nak cantikkan.
ni umie nak update pasal aktiviti shakleeu umie... bulan 9/2013 hari tu umie ke Bintulu.. julung kalinya umie join class sharing dari mereka2 yang success dlm shaklee.. ada beberapa org yang sanggup datang dari semenanjung nak join program nitermasuklah umie sendiri...

1 st time jumpa my grand nanny dlm shaklee...



ni keluarga shaklee yg berada sekitar sarawak. ni x sampai pun 1 bahagian ya g dtg...



ini pula adalah keluar shaklee sy.. 1 susur galur yang sama.. 1st time jumpa pengasas group jutawan shaklee.. yang pakai bj kuning tu adalah kak cery..



ni pulak master zahirah.. kecik2 tp berbisa..muda lagi dari umie..suri rumah sepenuh masa.. sblm jadi suriruah..dia ni adalah jurutera petronas..now skrg dah quit sb nak tu pukan sepenuh perhatian kepada keluarga dan shaklee.. sama juga mcm kak cery... diorg nikerja bukan calang2 kerja..tp diorg lebih suka utk kerja sendiri..x stress.. boleh ambik cuti bila2 masa..hopefully umie pu nak gak jadi mcm diorg.. berjaya mcm diorg..



ni pulak anak shaklee umie yg hadir hari tu..alhamdulillah. now dia dah bergelar supervisor..
umie bersyukur sgt dt lahirkan leader dlm group umie...lepas ni jmie nak lahirkan lagi ramai leader yang stabil.. now dah ada 4 org leader..kalau boleh..nak gak leader2 ni lahirkan leader jugak..amin...

27.10.2013 ni ada 1 program sharing lagi di Faizland Equine..dan mak shaklee umie dari sarawak pun akan hadir sekali..xsabar rasanya ni...

umie adalah shaklee independent distributor sid 892572.. kalau nak dptkan produk shaklee dan boleh cod sekitar dengkil, putrajaya, sepang, bukit changgang..boleh jer pm umie 0138213930/0134215713.
posted from Bloggeroid

Sunday, October 6, 2013

Shaklee Collagen Powder :: Promo Oktober 2013::

Assalamualaikum...

hari ni baru 6.10.2013.. tak terlambat lagi umie nak war-warkan promo shaklee bulan oktober ni... bulan oktober bulan cantik... lagipun bulan ni pun bulan kelahiran umie pad 1.10.1981...alhamdulillah...sgt ohseemmm bulan ni bulan promonya collagen powder sb umie memang suka collagen powder shaklee dan umie memang minum collagen ni pun...




Collagen powder:
[♥] utk kulit yg kusam
[♡] utk kulit berjeragat
[♥] utk muka yg bergaris halus
[♡] utk payu dara dan punggung yg kendur
[♥] utk kuku yg mudah pecah
[♡] utk sendi dan sakit belakang

Sharing Info:
Shaklee Collagen PowderSumber dari kolagen boleh dikategorikan kepada 3:

1) Tumbuhan-> kebanyakkannya telah diubah suai genetik dan tidak neutral---> molekul kolagen dari tumbuhan sukar untuk diserap oleh tubuh manusia

2) Haiwan---> Kebanyakkan kolagen diambil dari kulit ayam atau lembu---> Risiko anda terdedah kepada penyakit bersangkut dengan penyakit haiwan adalah tinggi (cth: Penyakit lembu gila "mad cow")

3) Ikan---> Sisik ikan mengandungi kandungan kolagen yang tinggi---> Ianya tulen dan kurang tercemar---> molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan secara semulajadi kedalam tubuh manusia---> Mudah dicernakan dan diserap oleh tubuh manusia

< Perbezaan Collagen Powder Shaklee >

1) Shaklee memilih sisik ikan Red Snapper yang hidup sehingga 5000 m kedalam dasar laut, jadi bukan mudah mendapatkan ikan merah ini, tidak sama seperti yang bersusun di pasar.. Sisik ikan merah (RSS) ini mampu menahan tekanan tinggi di dasar laut.. Itulah istimewanya

2) Ianya mempunyai jisim molekul yang rendah, jisim molekul yang rendah meningkatkan luas permukaan untu penyerapan yang lebih efektif.--> Kolagen di pasaran biasanya mempunyai jisim molekul : 300 000 Dalton dan paling rendah nilainya diantara 3000-5000 Dalton--> Istimewanya Shaklee Collagen Powder, ia mempunyai Jisim molekul terkecil iaitu 1000 Dalton ( kurang dari 1000 Dalton, molekul akan berada dalam bentuk yang tidak stabil dan sukar diserap oleh tubuh )
3) Ianya bukan sekadar Collagen Powder - inilah yang paling saya suka, membeli dengan bijak kita pastikan mahu lebih nilai untuk wang yang kita laburkan..---> Shaklee melengkapkan SCP ini dengan+ ekstrak glukosamina sbg pelincir sendi dan mata+ lactobacillus acidepilus utk meningkatkan serapan kolagen+ Ekstrak Biji camellia Japonica yang menghidrat dan membekal nutrisi kepada sel+ Ekstrak Pfaffia yang sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat, penghasilan hormon, dan untuk kekuatan dalaman(sexual)+ Vitamin C sebagai penggalak penghasilan kolagen dalam tubuh+ Vitamin B yang berfungsi untuk menukarkan carbo dan lemak kepada tenaga ( meningkatkan metabolik badan untuk penghasilan kolagen)

Credit Master Iffah Anuar


-------------------------------
sebarang pertanyaan boleh hubungi:
umie: https://www.facebook.com/umie.sapidah?ref=tn_tnmn
fb page: https://www.facebook.com/AthiyyahHannani?ref=hl
posted from Bloggeroid