Saturday, March 22, 2014

Vita E Complex Shaklee

Assalamualaikum...

Beberapa hari ni ada yang ambik set basic cantik dari umie.. ada vita e sb jimat 4 bulan br habis...
ok.. kalau mcm tu.. ni sedikit info menarik mengenai vita E..

Vitamin E Shaklee dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diektrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah menyahtoksin semulajadi logam berat seperti raksa, kadium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Adakah kita ni mengambil vitamin E dengan cukup? utk pengetahuan u all.. nak dptkan vitamin E ni perlukan 1kg biji gandum, 500ml safflower, 8kg bayam dan 500g badam. dengan adanya pengambilan makanan ni boleh melawan radikal bebas.

Vita E shaklee ni dah ditambah baik dengan Grape Seed Extract.. Kenapa ada Grape Seed Extract???

  • Sebab dalam Grape Seed Extract terdapat Oligometic Proantho Cyanidin (OPC) yang lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yang lain.
  • OPC juga adalah 50 kali ganda lebih kuat daripada Vita E dan 20 kali ganda lebih kuat daripada Vita C.
  • Grape Seed Extract kaya dengan protein yang akan membina kolagen di dalam badan, maka kulit akan nempak lebih muda, sihat dan anjal.

Banyak manfaat kita boleh dapat dari pengambilan Vitamin E ni antaranya adalah:

  1. Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin e untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatkan koleterol HDL; mengurangkan takanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
  2. Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif -  kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  3. Anti Penuaan  - 1 kapsul vita E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  4. Anti Oksidan Yang Kuat -  Pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan petumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.
  5. Kelestarian Tenaga - Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  6. Membaiki Arthritis -  Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, rawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
  7. Menghalang Keguguran -  Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  8. Memperbaiki Parut - membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.
 Vitamin E ni boleh digunakan sehingga 4 bulan kerana 1 botol vita E mempunyai 120 kapsul.. boleh ditelan atau boleh digunakan sebagai masker utk muka yang berparut dan luka utk mengurangkan kesan parut. Selain utk muka berparut.. ada  testimoni member yg amalkan vita E ni tenaga seksual dia meningkat dan skrg dia tengha mengandug... alhamdulilah.. semuanya atas izin Allah...

Sekiranya berminat utk mendapatkan vita E ni utk 8 manfaat vita E tersebut, bolehlah menghubungi umie seperti yang tertera dibawah...



Thursday, March 20, 2014

Cara Create Blog

Assalamualaikum....


ada anak cucu shaklee umie tanya mcm amna nak create blog. diorg pun baru nak berjinak-jinak nak buat blog.. hopefully diorg boleh create blog utk share kebaikan shaklee dan life diorg bersama keluarga dan juga shaklee...

Nak create blog paling mudah dan murah adalah melalui email gmail/google...
 

 1st sekali...nak creat kena ada akaun google aitu gmail... klik pada blogger then gambar seperti no. 2 akan keluar...


 klik pada create an account


kemuadian, isi maklumat pada form tersebut ..

nama email ni bergantung kepada availablenya nama tersebut.. kalau x available kena cari nama lain...



 dah berjaya create nama blog akan keluar gambar ni dan tekan Next Step



  klik Back to blogger


 klik new blog



boleh create tajuk blog dan nama blog yang ingin dicipta cthnya: 

blink2.blogpsot.com
vitaminKita.blogspot.com
Sihat.blogspot.com

nama email ni bergantung kepada availablenya nama tersebut.. kalau x available kena cari nama lain...

nak pilih background blog klik jer pada gambar template






 dah berjaya create nama blog.. boleh la start posting n3


 Post: Tajuk
Label: boleh letak apa kaitan dengan u taip/nak diceritakan

dah selesai taip.. boleh publish


 nak tengok balik blog kita dan post yang kita dah buat boleh klik view blog


tadaaaa.. siap dah blog tadi...


so boleh la ceritakan mcm dlm bloh ni...

selamat mencuba

Sunday, March 16, 2014

Esp shaklee mudah diminum dan sedap

Assalamualaikum...

Esp Prmo Mac 2014..
pelbagai cara nak minum ESP ni selain minum pure samada sejuk atau suam..
umie pun ada cara yg biasa umie minum...

 ESP+Collagen Powder+Cinch Shake Mix Coklat

kalau di ofis umie biasa campurkan esp ni bersama collagen powder dan juga cinch shake coklat.. lagi pekat dan mengenyangkan...biasanya diminum suam..


 ESP+Milo Ais

ni pulak ESP+Milo ais kalau dirumah time hujung minggu.. lagilah cuaca panas ni.. dapat hilangkan dahaga dengan cuaca yang berjerebu.. yummyyyy... sedapnya..

 
ESP+Air Yogurt

Umie s minat kalau minum yang masam2 terutama sekali air yogurt kan masam... kalau campur ESP+yogurt rasanya lain tau... x masam dan manisnya pun sedang-sedang jer.. minum sejuk2.. tulah umie suka... selain ia mengenyangkan jugak...


Selain dari 3 resepi di atas.. u all boleh jer buat resepi sendiri...

  • tambahkan buah-buahan
  • tambah madu
  • tambah susu
  • tambah kurma dan lain-lain 
cuma air yang bergas seperti coke/pepsi dan yang sewaktu dengannya x boleh la... then teh or kopi pun x boleh...karang letak ni jadinya.. makanan tu xda khasiat la pulakkan...
So umie dah bagi resepi.. boleh lah mencuba...sb ada yang x boleh nak telan ESP pure kan.. so.. pelbagai cara boleh kita buat... dan memandangkan bulan ni promo ESP ni.. jom pakat try beli 1-2 tin utk keluarga memandangkan ia da dah cukup jimat dan murah dah...

Berminat untuk mendapatkannya boleh hubungi umie...

Saturday, March 15, 2014

Gastrik datang lagi

Assalamualaiku..

Dah 2 hari umie sakit kat ulu hati.. gastrik.. loya pun ada tp bukan pregnant k...hehehhe
sb 2 hari tu umie x minum ESP.. sb nak makan nasi.. skip ESP jap...hehhee
tp akibatnya.. umie gastrik... umie xmakan nasi xdalah kena gastrik.. tu maksudnya umie boleh tinggalkan nasi sb xda nasi boleh ambik protein kan...


Kenapa umie pilih ESP+PEPPERMINT GINGER PLUS???

Esp:
Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.

Peppermint Ginger Plus:
Membantu merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

ESP +Peppermint ni sesuai juga utk mengatasi masalah mual di awal kehamilan

So... peppermint ginger ni memang kena ada dlm beg sb bila2 masa boleh mkn sb kalau rasa x selesa perut ni...
kalau ada yang berminat tu boleh jer hubungi umie




Thursday, March 13, 2014

Kerap Kena Renjatan Elektrik@Cas Negatif

Assalamualaikum...

Pernah tak u all rasa kalau pegang sesuatu objek terasa ada renjatan elektrik dan sometime menghasilkan bunyi spark.. secara automatik terus tarik tangan dan kadang2 menjerit sb terkejut.. itulah yang berlaku pada umie skrg ni.. 

1st time umie perasan masa sekolah menengah umie pegang sudu..last2 balut sudu dengan tisu..hehhee... dan baru2 ni tadi makin kerap pulak jadi.. baru nak sidai blazer kat penyangkut besi..belum pun sentuh dah tangan rasa kebas... dlm sehari 2-3 kali gak kena sampai lenguh tangan ni...sampailah 1 hari tu umie post pasal ni kat FB.. rupanya ramai lagi kawan2 yang mengalami nasib yang sama...

 Dari pembacaan umie di blog org lain.. ramai yg kata kalau cuaca sejuk biasanya akan berlaku.. memang ada betul gak.. umie kalau di ofis dan shopping mall.. pegang troli pun jadi gak..sakit tau..dah la umie ni memang jenis yg xtahan sakit...kalau badan kita byk cas negatif.. pegang org yang cas normal positif dan negatif @ cas negatif kurang... renjatan ni memang akan berlaku... dan umie pernah try dan beberapa org yang pegang badan umie pun pernah mengadu rasa rejatan tu..hehhee... hari tu boss umie.. sengaja hulurkan tapak tangan dia nak soh umie sentuh..sentuh guna hujung jari jer.. ada bunyi spark pulak tu... 2-3 org yang berdiri tgk pun dengar bunyi tu....dasyat x dasyat..hehehe.. tp kdg2 menakutkan pun ada gak...takut time nak bersalam ngan org pun cas tu keluar pulak nanti..hehehhe

so.. masa ramai yang dok komen post tu.. ada sorang master shaklee ni komen.. u all kenal Master Iffah kan? a.k.a NinjaPah dia suggestkan Performace Drink(PD) ... dah 2 hari umie minum PD ni.. dan alhamdulillah.. hari ni tadi.. xda la pulak rasa renjatan tu...so.. harus consisten minum PD lepas ni...

So kalau kawan-kawan pun ada mengalami perkara yang sama seperti umie.. sama-sama kita ikhtiar.. so umie pilih minum PD ni..umie ingatkan PD ni khusus utk tenaga jer tp bagus juga utk spesis umie yang kena renjatan elektrik ni nak neutralkan balik cas2 tu....hihihihihi...
Kalau kawan-kawan ingin mencuba PD ni.. boleh hubungi umie... sb umie pun  pengedar sah utk produk shaklee ni...


Monday, March 10, 2014

ESP Oh ESP

Assalamualaikum...

for the 1st time..sejak setahun yang lalu umie join shaklee...Promo ESP... memang sungguh ohhsemmm..
ramai customer tertunggu-tungu ESP ni... begitu jugak umie... sungguh excited...
shaklee bagi penghormatan kepada customer shaklee yang setia dengan esp...



hari ni tadi umie g cod esp 3 tin ke Nilai dan Bukit Changgang.. umie boleh cover utk cod ke daerah sekitar Nilai, Bangi, Banting dan Putrajaya.. lain2 kawasan umie akan pos by pos laju jer...cepat jer sampai...
hari ni ada customer yang terkejut dengan ESP ni sb tinnya besar.. mana x besar kalau beratnya 850gm..hampir 1 kg then nak hasilkan 850gm Esp ni memerlukan 30kg soya non GMO...
 1 tin ni pulak boleh dihabiskan hampir 1.5-2 bulan...so memang jimat..
Buy 6 free 1... byk benefitnya beli time promo.. antara faedahnya:
  • Free Membership Shaklee (RM65)
  • Jimat RM100
  • Cash back RM30++
  • Percuma 1 tin ESP

ESP dapat membantu:

  1. Parut terjadi akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru yang sihat bagi menggantikan sel mati punca parut gelap.
  2. Cepat kenyang -  ESP membantu bagi mereka yang dlm program diet, di manan protein diperlukan bagi mengekalkan otot sepanjang berdeit dan meningkatkan metabolisme.
  3. Sebagai milk booster - membantu ibu mendapatkan air susu yang pekat dan berlemak.
  4. Esp memberikan tenaga, menjadikan badan sihat, cergas dan kurang letih.
  5. Membantu untuk perkembangan fetus dan membantu mengekalkan tahap kesihatan yang optimum
  6. Membaikpulih sel, sel yang sihat membantu penyerapan nutrisi makanna lebih berkesan.
  7. Menyuburkan rambut dan kuku.

Berminat untuk mendptkan ESP  ni boleh jer hubungi umie...
Jika beminat untuk join our group shaklee under Jutawan.. boleh jer pm umie... umie boleh guide anda...

Page : https://www.facebook.com/AthiyyahHannani
No. Hp: 013-4215713 (sms/whatsapp) - 013-8213930 (sms/call)
Emel: shafiedah_n@yahoo.com
COD: Putrajaya, Bangi, Sepang, Nilai, Banting
Pos: Ke seluruh Malaysia dan luar negara