Thursday, March 13, 2014

Kerap Kena Renjatan Elektrik@Cas Negatif

Assalamualaikum...

Pernah tak u all rasa kalau pegang sesuatu objek terasa ada renjatan elektrik dan sometime menghasilkan bunyi spark.. secara automatik terus tarik tangan dan kadang2 menjerit sb terkejut.. itulah yang berlaku pada umie skrg ni.. 

1st time umie perasan masa sekolah menengah umie pegang sudu..last2 balut sudu dengan tisu..hehhee... dan baru2 ni tadi makin kerap pulak jadi.. baru nak sidai blazer kat penyangkut besi..belum pun sentuh dah tangan rasa kebas... dlm sehari 2-3 kali gak kena sampai lenguh tangan ni...sampailah 1 hari tu umie post pasal ni kat FB.. rupanya ramai lagi kawan2 yang mengalami nasib yang sama...

 Dari pembacaan umie di blog org lain.. ramai yg kata kalau cuaca sejuk biasanya akan berlaku.. memang ada betul gak.. umie kalau di ofis dan shopping mall.. pegang troli pun jadi gak..sakit tau..dah la umie ni memang jenis yg xtahan sakit...kalau badan kita byk cas negatif.. pegang org yang cas normal positif dan negatif @ cas negatif kurang... renjatan ni memang akan berlaku... dan umie pernah try dan beberapa org yang pegang badan umie pun pernah mengadu rasa rejatan tu..hehhee... hari tu boss umie.. sengaja hulurkan tapak tangan dia nak soh umie sentuh..sentuh guna hujung jari jer.. ada bunyi spark pulak tu... 2-3 org yang berdiri tgk pun dengar bunyi tu....dasyat x dasyat..hehehe.. tp kdg2 menakutkan pun ada gak...takut time nak bersalam ngan org pun cas tu keluar pulak nanti..hehehhe

so.. masa ramai yang dok komen post tu.. ada sorang master shaklee ni komen.. u all kenal Master Iffah kan? a.k.a NinjaPah dia suggestkan Performace Drink(PD) ... dah 2 hari umie minum PD ni.. dan alhamdulillah.. hari ni tadi.. xda la pulak rasa renjatan tu...so.. harus consisten minum PD lepas ni...

So kalau kawan-kawan pun ada mengalami perkara yang sama seperti umie.. sama-sama kita ikhtiar.. so umie pilih minum PD ni..umie ingatkan PD ni khusus utk tenaga jer tp bagus juga utk spesis umie yang kena renjatan elektrik ni nak neutralkan balik cas2 tu....hihihihihi...
Kalau kawan-kawan ingin mencuba PD ni.. boleh hubungi umie... sb umie pun  pengedar sah utk produk shaklee ni...


No comments:

Post a Comment