Wednesday, July 2, 2014

VIVIX Shaklee Untuk Ayah


Alhamdulillah....
gembira tidak terkata dapat promo vivix utk pengedar sah shaklee bulan Julai ni...syukur sangat-sangat...
blm sampai sebulan umie join shaklee januari 2013.. umie hadiahkan vivix ni utk kedua ibu bapa umie.. 
masa tu ayah umie sakit stroke sejak thn 2011.



keadaan ayah umie yang sukar nak bergerak sendiri, masalah jantung dan degupan jantungnya tidak seperti jantung yang normal dan kadang-kadang lupa ingatan sehinggakan anak sendiri pun dia x kenal.. dia tak boleh nak bezakan nama anaknya.. termasuklah umie...

sedih tidak terkata... seawal 4.30pg 1 syawal thn 2011 ayah umie bangun nak mandi.. nak solat subuh... tiba-tiba dia x boleh nak imbangi badannya.. nasib baik mak umie time tu memang dah bangun..mak jerit panggil anak-anak.. muka ayah dah senget sebelah.. tgn dan kaki kanannya terasa sgt berat katanya.. x boleh nak bangun..sebutan perkataan dari mulutnya pun dah x jelas.. angkat jer tangan kanan pasti akan jatuh balik..sb dah kebas dan lemah sebelah badan..
nasib baik tindakan kami cepat panggil tukang urut..

time raya.. rumah umie memang ramai sb family ayah umie memang keluarga yang besar dan ramai..
rata-rata yang dtg rumah g beraya... diorg menangis tgk ayah umie gitu..kami sebagai ahli keluarga dan anak ayah lagi rasa berat tgk keadaan ayah begitu.. ermmmm.. sedihnya... jatuh gak air mata... buang air besar/kecil semua kakak umie yg uruskan bersama anak saudara umie..

Setelah hampir sebulan ayah mengidap stroke.. ayah seolah-olah kena serangan kali ke 2 stroke... sesak nafas.. x boleh nak bergerak.. sehinggakan ayah dihantar ke ICU Hospital Sibu.. time tu umur ayah nak masuk 76 tahun..selama hampir seminggu terlantar di hospital dan dikawal rapi dan doktor sendiri tak nak kejutkan ayah sb nak bagi jantung dia rehat... time tu pun doktor dah bagi tau 50-50 dan minta semua ahli keluarga balik..umie sorang jer yang tinggal jauh dari family di semenanjung ni...time tu.. flight umie spatutnya kul 7 pagi dr Kuala Lumpur tapi delay 1 jam lebih... dalam kapal terbang asyik menangis dan berdoa jer utk kesihatan ayah...

Setelah hampir 1 tahun lebih  berlalu... keadaan ayah x banyak berubah... xboleh nak bergerak sgt.. nak makan kena tolak dengan kerusi roda..xboleh nak g toilet sorang-sorang kena pimpin nak g mana2.. sampaikan toliet pun ayah x ingat kat mana.. kalau time waktu solat.. dia bangun solat subuh... lepas tu dia tido balik.. bangun semula kul 10 dan kata nak solat subuh sb dia x solat subuh lagi... masuk waktu zohor dah solat kul 12 lebih sb waktu solat di Sarawak awa lthen dengar azan kat tv masuk waktu zohor KL dia kata nak solat lagi..rutin harian dia x berubah dah lebih dari setahun...sehinggalah umie mencuba utk bagi ayah umie tonik ajaib atau VIVIX Shaklee..

Pada tahun 2013.. umie join shaklee pada 31 Januari 2013.. bulan Februari 2013.. umie balik sarawak dan bawa vivix shaklee ni nak bagi kat ayah sb umie tgk testimoni memang sesuai dengan keadaan ayah yang dah mcm lupa ingatan, badan dah lemah..mata dah rabun... umie dah terfikir.. mcm mana kakak umie nak jaga ayah umie sorang-sorang gini.. then umie ambik keputusan beli Vivix dan dah tahu harganya memang mahal pada mulanya dan umie pun dah bincang dengan adik beradik nak beli vivix tu dengan duit simpanan umie sendiri..

alhamdulillah.. vivix ni memang memberi kesan positif pada ayah dengan izin Allah swt..
setelah ayah minum vivix.. kesan positif yang berlaku adalah.. ayah dapat berjalan tanpa perlu duduk di kerusi roda, boleh bangun sendiri, boleh ingat dan kenal org lain.. walaupun mata nya kurang nampak tp dia boleh cam suara kawan-kawan yang datang melawat ke rumah.. ingat zikir-zikir harian tanpa tengok buku.. boleh lagi mengajar al-fatihah kalau ada yg ingin belajar darinya.. itu baru kesan dalam pengambilan vivixdalam 2 botol vivix.

Ayah pada tahun 2012

Kesannya bukanlah nampak serta merta.. perlu ambik masa juga dan perlu yakin dan berdoa pada Allah..
Kalau kedua ibu bapa kita  kurang sihat dan memerlukan suplemen yang baik mereka.. jgn pernah berkira utk membeli.. sesungguhnya pengorbanan mereka lebih banyak utk membesarkan kita..

alhamdulillah.. ayah umie masih dipanjang kan umur sehingga kini...
terima kasih atas doa mereka yang mendoakan utk ayah umie...hanya Allah swt yang boleh membalasnya...

 
Umie Sapidah || 0138213930@0134215713
shafiedah_n@yahoo.com







No comments:

Post a Comment