Sunday, December 27, 2015

Rabun jauh dan rabun silau


Lama dah umie tak apaki spek mata dan baru 1 bulan umie tak makan carotomax penglihatand ah kabur dah ni..

Dalam jarak 5 meter dari depan tv, umie dah tak nampak dah apa sarikata kat tv tu..tv dah cukup besar dah tu pun tak jelas gak tulisannya..



Sejak umie amalkan makan carotomax ni memang jarang pakai spek mata ni melainkan kalau nak driving awal pagi sb umie lebih kepada silau..kalau silau jer mesti akan jadi tak nampak.

Ramai orang kata, kalau nak bagi mata cantik, tak rabun.. makan makanan yang berwarna oren kemerahan mcm carrot kan.. dan kalau u all nak tahu.. carotomax ni pun warna mcm tu oren merah gitu.

Setiap kandungan carotomax ni bersamaan dengan 714 biji buah aprikot, 89 biji buah rasberi, 285 biji limau gedang/grapefruit, 102 hidangan pisang dan 1 potong ikan salmon..
 

Tak puas hati, umie g ambik spek mata.. jelas giler.. memang sah nak kena pakai balik spek kalau gini..kalau tak nak pakai spek mata, kena amalkan balik carotomax ni..

Naper tak guna contact lens? oooo..no.. mata umie very sensitif.. kejap jer guna.. lepas tu nanti mata jadi merah...

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, KLIA, Sepang dan
Nilai


Sunday, November 15, 2015

Brutal jer pakai jubah berkasut sukan

Selamat malam...

oo.. belum nak tidur lagi..lepas update ni baru boleh tidur k...

Minggu ni minggu paling sibu.. dan minggu ni jugak umie kerja 7/7 hari.. biasanya 6/7 hari jer.. Umie tengah kejar dateline untuk renew kontrak guru dan penologn guru tabika perpaduan.. nak renew sampai 3 tahun tp prosesnya agak mencabar jugak kalau buku rekod perkhidmatan yang ada problem..

Walaupun sibuk di meja kerja... tengahari jumaat umie luangkan masa ke gym di ofis.. ada aktiviti poco-poco, main pingpong dan senaman sikit.. itupun time kaum lelaki ke masjid untuk solat jumaat dan kaum wanita akan ke gym.

http://athiyyah-hannani.gov.my

See... berjubah tp berkasut sukan..hehehe


Walaupun hari-hari badnan penat balik kerja.. balik tiap-tiap hari pukul 7 malam gerak balik dari ofis dan sampai rumah pun pukul 830 mlm.. setiap malam.. jarak dari rumah ke ofis 40km tau..dalam sehari ulang alik 80km.. nasib baik bukan umie yang drive..hehehe.. nasib baik ada husband yang baik hati yang tolong drive..




Setiap malam, sebelum tidur..umie akan pastikan diri umie telan 4 biji ostematrix setiap hari. Ni nak bagi pastikan umie dapat rehatkan badan secukupnya, tidur dengan nyenyak tanpa gangguan, bangun pagi badan rasa segar jer..kaki pun tak kejang.. dan yang penting.. ostematrix ni boleh lembutkan najis.. kalau yang ada masalah membuang tu.. boleh amalkan ostematrix ni.

Ostematrix ni kalau bahasa mudahnya adalah kalsium.. tetapi kalsium shaklee ni bukan sekadar kalsium sahaja tetapi selain kalsium ai mengandungi magnesium, mangan, boron, vitamin d, tembaga dan zinc..Jangan risau.. semuanya selamat untuk ditelan..hehehhe



Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, KLIA, Sepang dan Nilai





Wednesday, November 11, 2015

Pos Laju jer... Gdex pun boleh

Biasanya kerja cop mengecop borang poslaju ni biasa husband umie yang buat.. tp kali ni umie bagi peluang dia nak p tengok Running Man.. gelak terbahak-bahak weiii.. seronok jer tengok dia gelak..hehehehe



Borang pos laju banyak-banyak umie ambik dari pos laju.. senang.. ada cop.. terus cop tanpa tulis alamat pengirim.. just tulis alamat penerima jer..

Biasanya umie kalau ada stock shaklee di rumah.. umie akan pos guna pos laju then kalau order dari Shaklee..biasanya Shaklee akan gunakan perkhidmatan Gdex atau pun City Link dengan kadar maksimum dlaam semenanjung RM10.60 dan ke Sabah/Sarawak/Labuan RM21.20. Kalau jumlah pembelian dalam lingkungan RM800-1000 baru Shaklee akan bagi free penghantaran ke seluruh Malaysia.

Bagi customer umie yang berada di luar Malaysia, umie gunakan perkhidmatan pos malaysia sb before ni pun umie pernah buat pengeposan barang ke Jepun dan dah selamat sampai kepada customer tersebut.

Walau dimana pun you alll berada.. produk Shaklee tetap akan sampai kepada anda.

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, KLIA, Sepang dan Nilai

Tuesday, November 10, 2015

Perut Kempis.. Macam tak percaya pulak.

Hari ni cuti.. sebab Sambutan Deepavali.. Selamat menyambuat hari Deepavali kawan-kawan...

Hari ni duduk rumah.. update apa yang patut memandangkan blog pun on off gak nak update.. padahal banyak benda nak share kat you all ni.

Sekarang ni.. budak ofis umie ada buat program jom sihat setiap isnin...diaorg  buat senaman.. majoritinya badan yang comel-comel macam umie ni...hehhe


Ada yang dah turun berat badan sampai 3 kg dalam 2 minggu dah join tu. Walaupun kat ofis dah exercise.. time tak da aktiviti pun memang patut gak teruskan bersenam tu... Umie tak dapat nak join sb pemalu...hehehe.. umie bersenam kat rumah jer la boleh? hehehe

Bestnya duduk rumah.. lupa sekejap pasal kerja kat ofis.. Balik kerja petang semalam.. time tengah buat kerja.. kenyang pulak rasa perut ni.. keluar dari ofis... wahhhhh...laparnya... dalam otak ni dok fikir nak makan nasi arab padahal umie dah siap beli dah bahan nak buat nasi arab. Ajak suami makan nasi arab di Cyberjaya.. Selain nasi Arab Saba yang terkenal tu, umie makan kat Nasi Arab Yamen..alhamdulillah kenyang..

Sampai jer rumah terus timbang... mak aiii... 2kg naik..hahahha.. Begitulah setiap harinya.. berat akan naik 2kg setiap hari tp bangun tidur keesokan harinya timbang lagi.. berat badan back to normal. Nak tahu rahsia umie tak? Rahsia ni bukan lagi rahsia sebab ramai dah tau testimoninya dengan baru mencuba kali pertama...


Herblax.. Yess.. Herblax...


Herblax ni umie makan on off... kadang-kadang seminggu 1-3 kali bergantung kepada jumlah makanan umie ambik dalam seminggu tu.. Beberapa hari yang lalu umie kena sembelit.. u all tau kan mcm mana rasanya kena sembelit?


Nak duduk.. nak berdiri apatah lagi nak membuang.. semuanya serba tak kena.. orang yang mengalami tu jer tau... kalau lama-lama dibiarkan boleh menyebabkan buasir tau. Kalau sampai tahap buasir ni makin banyak la benda nak kena pulihkan.

Inilah sebabnya kenapa herblax ni sangatsesuai untuk diamalkan.

Herblax ni sangat sesuai untuk kalau yg rasa susah nak membuang awal pagi, kadang-kadang sembelit atau pun memang jarang membuang.. seminggu sekali jer.. Elok sangat la amalkan herblax ni.. Orang yang kurang minum air dan sukar makan sayur memang selalu kena sembelit.. dah la kurang minum air, sayur tak makan then buah pun tak mahu makan.. No wonder la sembelit.

Makan herblax ni settle masalah... Masalah perut yang asyik membuncit tu pun settle.. kempis.. sb semua sisa yang dah lama yg menjadi penghuni dlm perut tu dah keluar.. mesti you all rasa lega lepas tu.

Herblax ni selamat untuk digunakan. Ada kelulusan dari KKM, halal dan sesuai untuk semua. Jgn lepaskan peluang nak amalkan herbalx ni sb 1 botolnya murah jer pun..RM55.65.. 1 botol mengandungi 120biji dan boleh digunakan selama 7 bulan..selama 7 bulan tu tak perlu nak beli setiap bulan sebab jimat.

Kalau ada yang berkeinginan nak mencuba.. boleh jer whatsapp umie 013.421.5713



Kurang Vita C cepat sangat nampak tua pada kulit

Hebat sungguh promo Shaklee sejak akhir-akhir ni.. lepas ESP, Vita E then Vita C pulak bulan ni...

Semuanya set untuk kecantikan kulit. Umie pun pengamal tegar Vita C ni...Umie telan 3 bj sehari.. Vita c ni terkenal sebab kalau kita telan vita C ni tak semua akan dilepaskan sekaligus tetapi akan dilepaskan sikit demi sikit dalam badan. 

Bayangkan kalau kita yang hari-hari makan Vita C ni pun kolagen yang ada dalam badan pun boleh berkurang.. apatah lagi orang yang tak amalkan vita C terutamanya orang yang merokok..merokok boleh kurangkan kolagen lagi la kolagen dalam badannya memang tak ada..habis..haus..kurang.
http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Vita C ni meransang pembetukan kolagen dalam badan.. Kolagen ni adalah sebatian otot, gusi, rangka dan tulang. Sekiranya kurang vita C, tempat ni akan haus, hilang dah elastiknya dan ia akan mempercepatkan proses penuaan.

Selain untuk kulit. Vita C ni sesuai sangat untuk imun badan.. untuk antibodi melawan penyakit.. lagi la kalau time selsema, batuk. Vita C boleh diamalkan setiap hari. 

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Vita C ni boleh membantu untuk pembentukan darah merah dan membantu penyerapan zat besi yang lebih baik..So pada sesiapa yang mengalami tekanan darah rendah, amalkan pengambilan vita C dan Vitalea... In shaa Allha memang boleh membantu dalam membina sel darah merah terutama sekali bagi ibu yang sedang mengandung dan warga tua yg kerap kekurangan darah.

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Promo bulan ni memang sangat best..sebab ia nya Vita c. Vita C Shaklee ada 180 biji sebotol.. kalau makan 1 biji sehari boleh bertahan 6 bulan.. kalau 2 biji  sehari pun dah okay..3 bulan baru boleh beli lagi. Kalau beli 2 botol ni cukup la untuk 1 tahun tak payah beli vita C lagi sehingga vita C habis. Harga selepas di tolak 5% ni adalah RM186.30. Umie ada special price untuk pelanggan umie.. nak tahu.. boleh jer whatsapp umie  013.421.5713. Kalu nak COD pun boleh sekitar Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Dengkil, Banting, Sepang dan Nilai. tak perlukan kos pengankutan sb umie COD sendiri.

Nak tahu lebih lanjut.. boleh sahaja contact umie.

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Monday, November 9, 2015

Set bajet untuk slimkan badan


Ramai yang tanya..ada tak set bajet untuk turunkan berat badan?

Umie jawab..

"Ada"

tp kesannya pun bajer gak la.. tp amalkan secara konsisten boleh turunkan berat badan.. jangan pandang sebelah mata jer walaupun set bajet k.. fungsinya dan kesannya vitamin tu yang penting tau...



Lecithin ni bertindak untuk memecah dan mencairkan lemak pada badan.

Herblax ni pulak kalau you all perasan..lepas makan perut akan cepat kempis sebab perut kita ni ada najis yang tak keluar sepenuhnya. Kalau tak eprcaya try la makan. Herblax ni memang cepat kesannya. Bertindak seawal 8 -12 jam lepas makan herblax.

baru you all akan kata...

"eh betul lah..." sambil usap perut.

Anda teringin nak cuba?

Boleh hubungi umie 013.421.5713(whatsapp) atau umie COD Percuma sekitar Putrajaya, Cyberjaya, Bantin, Sepang dan Nilai.




Saturday, November 7, 2015

Cara Makan Set Kesihatan Optimum

Set Kesihatan Optimum


Set kesihatan Optimum ni terdiri daripada 3 jenis vitamin basic.. vitamin yang boleh diamalkan bagi yang baru nak try vitamin... bagi yang dia rasa dia sihat tp still nak amalkan vitamin untuk tenaga, kurang stress dan kulit.

Vitalea Iron Formula
Vitamin C Plus dan B-Complex

http://athiyyah-hannani.blogspot.com
Zaman sekarang ni agak sukar nak dapatkan makanan yang boleh bagi 100% zat yang diperlukan oleh badan lagi pun sekarang ni makanan kita dah tercemar dengan bahan pengawet yang susah kita nak elakkan melainkan kalau sayur kita tanam sendiri, ikan yang di laut pun boleh tercemar dan apa yang berada disekeliling kita juga tercemar.

Umie sekarang ni dan start dari bulan Ogos hari tu umie kerja 6 hari seminggu... 1 hari rehat di rumah. Jarak dari rumah ke ofis mengambil masa 45 minit kalau jalan tak sesak dengan lori bawa pasir dan batu. Kadang-kadang umie drive sendiri dan kadang-kadang suami yang drive. Umie tak da pilihan lain melainkan travel jauh mcm tu.

Bagi nak prepare badan dalam keadaan ok, tak penat.. makin bertenaga, kurang stress dan happy jer... umie pilih set kesihatan optimum ni. Mula-mula dulu, umie pun macam you all gak.. dengar jer Vitalea, Bcomplex dan Vita c... apa yang umie fikirkan adalah berat badan akan naik kalau makan vitamin tu.

Untuk pengetahuan you all..vitamin ni bukan ubat.. fungsinya pun berbeza. Umie start makan secara konsisten set kesihatan optimum ni sejak umie pindah ofis yang baru ni.. sejak bulan 3/2015. You all nak tahu apa yang umie rasa...? umie rasa lebih bertenaga, kurang stress dan alhamdulillah sentiasa sihat.

Dengan beban kerja sekarang ni, kalau dibanding umie sebelum amalkan set kesihatan optimum ni memang jauh sangat bezanya. umie dah berumur 34 tahun, so pergerakan, kulit, dan kesihatan lain pun mulai terjejas.



Inilah vitamin yang umie amalkan setiap hari. 2 biji vitalea, 2 biji b-complex dan 3 vbiji vita c plus. Selepas sarapan umie akan makan vitamin ni.

Amalkan vitamin ni boleh kawal emosi.. kalau awal pagi dah stress.. sepanjang hari muka ketat dan ada jer yang tak kena dan asyik nak marah-marah jer...

Amalkan pengambilan 3 jenis vitamin ni di awal pagi memang best sb kawal emosi, stress.. pagi-pagi dah happy.. dan 1 perkara lagi yang umie perasan... sejak umie amalkan set kesihatan optimum ni.. berat badan maintain jer..walaupun pada hakikatnya umie ni kategorikan dalam golongan yang "comel"..hehhehe...


Kepada siapa yang nak try vitamin shaklee ni.. boleh try set kesihatan optimum ni.. kesannya memang best..

Kalau ad asebarang pertanyaan boleh saja Whatsapp umie 013.421.5713

Monday, October 19, 2015

6 punca utama JERAWAT!! Dan Cara Mengatasi

Jerawat adalah satu keadaan di mana kulit muka terjadi infeksi dan keradangan dan menyebabkan rasa tidak selesa pada muka dan akan menyebabkan rasa rendah diri dan kurang confident pada diri sendiri.

Bagi sesetengah orang... faktor jerawat ni adalah normal dan tak normal apabila pada mulanya kulit muka licin dan gebu berubah menjadi tempat pembiakan jerawat.. stress...stress... makin stress.. jerawat pun makin banyak..

Seawal usia 20-an atau paling awal pun.. apabila dah baligh/cukup umur, jerawat ni boleh tumbuh bila-bila masa.

Beruntung kalau memang tak ada jerawat...kalau jerawat tak ada tp kulit akan jadi kusam kan?

Umie pernah mengalami jerawat yang banyak di kawasan muka terutamanya bawah pipi...ni umie masa time belajar dulu...tau sebab apa?

Umie kulit sensitif, produk kosmetik memang tak pakai pun.. pakai bedak biasa dan krim jer.. tp bahan yang ada dalam bedak tu la yang menyebabkan muka umie berjerawat teruk.

Alhamdulillah... jerawat ni dah dapat di atasi sejak 9 tahun lepas...nak tau sebab apa?

Ada 6 faktor/punca jerawat pada wajah seseorang.

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Perubahan Hormon 

Jerawat disebabkan oleh faktor hormon yang tidak stabil dalam badan. Kadang-kadang ubat jerawat pun sukar untuk mengubati jerawat yang disebabkan oleh hormon yang tidak stabil ini.

Faktor Pemakanan

Kalau suka makan makanan yang berminyak dan bergoreng, jerawat ni memang sgt suka naik pada muka.. begitu juga makan kacang dan bergantung kepada setiap orang.. macam-mcam jenis makanan lain pun boleh menyebabkan jerawat. Bahan pada makanan tersebut boleh menyebabkan jerawat. Kalau boleh elakkan makan seperti junk food, fast food tetapi bykkan pengambilan makanan seperti sayur-sayuran dan minum air putih secukupnya.

Tahap Stress Tinggi

Tahap stress yang tinggi boleh menggalakan jerawat untuk menjadi semakin banyak dan menyebabkan keradangan yang teruk pada jerawat. Apabila kita berada dalam keadaan stress.. peningkatan pengeluaran adrenalin dan hormon androgen yang dikeluarkan secara berlebihan dalam badan boleh meningkatkan pertumbuhan jerawat tersebut. So jangan la stress-stress kalau tak nak jerawat makin banyak..

Diet Tidak Seimbang

Diet yang tidak seimbang juga menjadi punca jerawat tersebut. kadang kita mengambil sesuatu makanan itu terlebih dan terkurang semasa diet pun boleh menyebabkan jerawat.

Produk Kosmetik

Apabila liang pada muka tersumbat, itu boleh menyebabkan punca jerawat. Bahan kimia pada kosmetik tersebut boleh menyebabkan jerawat makin byk sebab ia tidak sesuai dengan kulit kita. Sentiasalah rajin untuk membersihkan wajah. Sebagai seorang muslim, kita ni sgt beruntung sebab kita basuh wajah kita 5 kali sehari dengan air wudhu.

Pencemaran

Faktor pencemaran dan keadaan cuaca juga mempengaruhi jerawat. Apabila tangan tidak bersih, pegang pulak kat muka..so bakteria jerawat itu boleh merebak ke bahagian lain pada muka. Faktor udara yang tidak sihat seperti sekarang.. musim jerebu, elakkan keluar untuk aktiviti luar.


Ok...6 faktor/punca ni yang dapat dikenal pasti punca jerawat pada anda.. Bagi umie semuanya ada kaitan dengan umie 9 tahun lepas.

  1. Betul..bormon tak stabil dan sejak baligh, jerawat dah mulai tumbuh kat dahi.
  2. Umie memang suka makan benda yang bergoreng/berminyak seperti KFC.. memang favourite la tu.
  3. Jerawat dah makin byk kat muka jadi stress..malu, nak berhadapan dengan org lain pun malu.
  4. Diet - disebabkan kurang nutrisi lengkap dalam piramid makanan menyebabkan makanan yang diambil tidak seimbang.
  5. Dulu umie pernah pakai krim pada muka, disebabkan peluh, jerawat naik. Macam-macam produk dah try.. jerawat pulak jadi bertambah banyak sebab kulit sensitif.
  6. Ni memang tak boleh nak elak.. panas, hujan tak kira.. dulu aktif sukan.. so berlatih tak kira masa, kulit pun tak terjaga.

 

Cara Umie kurangkan Jerawat

Selain pengambilan makanan harian.. umie ambik suplement tau..suplement dari sumber semulajadi dan bukan sintetik. Suplement ni umie dah 3 tahun umie amalkan..


http://athiyyah-hannani.blogspot.com

 Ni suplement yang umie amalkan.

Herblax - nak flush out semua makanan dalam perut.. dah lama duduk dalam tu patut dikeluarkan. Kalau lama-lama boleh jadi toksin dan toksin tersebut dikeluarkan melalui jerawat..melalui kelenjar peluh dan pori muka menyebabkan jerawat.

B complex - disebabkan selalu stress memikirkan wajah x sembuh dari jerawat. Umie amalkan pengambilan Bcomplex sebagai penenang, xmau stress-stress.

Zinc Complex - Jerawat ni kalau dah kena infeksi dan keradangan boleh menyebabkan jerawat ni berdarah, luka dan menyebakan bakteria merebak ke kawasan muka, umie amalkan makan zinc complex ni nak cepatkan sembuh luka jerawat tu.

Vita E - ni nak bagi pudarkan bekas jerawat yang seperti kawah gunung berapi tu. Boelh juga buat masker.

Vita C - mengurangkan keradangan pada wajah dan pudarkan bekas jerawat juga sebab ia dapat memberikan sumber kolagen pada muka dan mencerahkan.

ESP -  membaik pulih tisu muka yang dah rosak disebabkan jerawat. Ia juga bertindak untuk melicinkan wajah kerana sumber makanan dari soya yang semulajadi dapat menganjalkan kulit muka dan bagi muka lebih gebu.



Selain mengambil makanan tambahan/suplement, umie pun guna produk shaklee untuk membersihkan wajah.

 http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Gentle Action Makeup Remover - setiap malam sebelum tidur, umie akan bersihkan wajah dengan makeup remover ni. Ia bertindak membersihakan segala kotoran termasuklah kesan produk kosmetik pada muka. Kalau tak keluar rumah pun.. just masak jer pun umei guna makeup remover ni. Habisla segala daki pun boleh hilang..hihihi

Pencuci muka terdiri daripada 2 .. boleh pilih:

  1. Gentle Deep Foaming Cleanser - kalau kulit muka berminyak.. amat digalakkan pakai pencuci muka ni sb ia mengeluarkan byk buih yang boleh menyingkirkan minyak pada wajah atau pun boleh pilih;
  2. Pencuci Muka Enfuselle - ni untuk kulit muka normal hingga berminyak. 
Umie pernah guna kedua-dua jenis pencuci muka ni.. dan kedua-duanya memang sesuai. dan ia bergantung juga kepada bajet anda..hehehehe
 
So.. kalau nak atasi masalah jerawat ni, kena kenalpasti dahulu punca jerawat tersebut.. dan saya sebagai Pengedar Sah Shaklee anda akan memberikan konsultansi percuma untuk anda.

Saya pernah mengalami masalah jerawat dan saya boleh guide anda untuk mengatasi masalah jerawat tersebut dengan produk yang betul.

Jika berminat nak tahu lebih lanjut, boleh hubungi umie... just Whatsapp "No Acne" ke 013.421.5713... Saya sedia membantu anda.




Sunday, October 18, 2015

Berpeluh bagai mandi hujan

Entah apa lah yang menyebabkan hari ni rasa nak bersenam pulak...
Bukan bersenam kat luar rumah okay.. dalam rumah jer.. sb cuaca tidak mengizinkan dan memandangkan esok pun sekolah di Putrajaya pun cuti sebab jerebu teruk.

harap-harap la lepas ni bersenam dan berterusan.. target nak loose weight kan sb berat badan statik lepas raya puasa hari tu..n aik turun tang tu jer... turun byk xda..


http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Beli kasut dah lama... tp hari ni baru nak rasmikan...nasib baik warna pink..kalau tak husband dah rembat kasut ni..ehhehe.... kasut ni umie beli khas utk aktiviti dalam rumah jer.. kayuh basikal dan zumba, senam sikit-sikit jer...



Sebelum bersenam tadi.. umie minum dulu Performance Drink dan Cinch Energy Tea. 

Performance Drink ni tujuannya untuk kekalkan air dalam badan time bersenam. Supaya x badan tak letih sb time bersenam peluh banyak keluarkan. Then, Cinch Energy Tea ni sesuai untuk nak mulakan bersenam. Energy booster.. makin bertenaga dan cergas jer... then 1 lagi.. kalau badan rasa malas-malas tu boleh la try minum Cinch Energy Tea...Shaklee gak punya...


Kayuh baru 2km...7 minit... tp peluh bagai mandi kat hujan jer.. menitik tak berhenti-henti.. tp memang puas hati sb peluh keluar time bersenam.

Hari ni senam ringan-ringan jer.. zumba pun 10 minit jer sb tak brapa familiar lagi dengan step zumba tu..hehee..



So inilah Performance Drink yang umie maksudkan tu.. perasa oren... serbuk.. boleh bancuh dan minum hari-hari.. rasa bertenaga jer... so... esok jgn lupa bersenam lagi yer...

Jom join umie bersenam... awak bersenam kat rumah awak.. saya bersenam kat rumah saya okay...hehehehe

Kalau ada yang berminat nak try performance drink ni boleh roger umie... 1 tin ni boleh beli sebab mampu beli... kalau u all ada cirit-birit pun boleh minum untuk gantikan air 100plus tau...

boleh contact umie 013-421-5713 (whatsapp)

Saturday, October 17, 2015

Clearance Sale Vitamin E

Korang Tau Tak?


Bulan ni memang hebat sale Shaklee sb bagi Vitamin E nak clearkan sale... Vitamin E ni expired Januari 2016... walaupun expired bulan Januari 2016 tp produk shaklee ni boleh jer makan walau pun expired 3-6 bulan dari tarikh pada botol tersebut.

Macam mana nak bezakan mana makanan yang boleh di makan lagi kalau ada label "baik sebelum/best before" atau "guna sebelum".

Kalau "baik sebelum/best before", makanan tersebut masih boleh dan selamat untuk dimakan walaupun telah melepasi tarikh pada produk tersebut sekiranya ia belum mengubah rasa, warna dan bentuk produk tersebut.. Kalau produk shaklee ia adalah baik sebelum/best before.

Kalau "guna sebelum", untuk makanan yang cepat rosak dan perlu dihabiskan pada tempoh yang telah ditetapkan pada label makanan tersebut.

So dah tahu ni, usah la membazir k..boleh jer makan lagi...



http://athiyyah-hannani.blogspot.com


Vitamin E ni antara yang hot produk. Hot produk untuk mereka yang ingin tambil lebih cantik, miliki kulit yang gebu, kesan parut jerawat yang makin pudar, garis-garis halus makin berkurang.

Nak dapatkan kesan vitamin E yang bagus pada kulit kena la pilih vitamin yang bagus juga. Yang penting kandungan pada vitamin E tersebut. 

D-alpha tocopherol adalah kandungan yang terdapat di dalam Vitamin E dari Shaklee iaitu produk tersebut adalah semulajadi.

DL-alpha tocopherol pula adalah produk sintetik dan bukan semulajadi.

 


Bulan ni adalah bulan last untuk mendapatkan vitamin FREE... Rebutlah peluang ini untuk dapatkan Vitalea Iron Formula secara PERCUMA sekiranya anda mendaftar sebagai Pengedar Sah Shaklee.. Wlaupun namanya pengedar, tak semestinya kita menjual.. join ahli dapat banyak keuntungan dan kemudahan yang Shaklee bagi selama kita makan sendiri produk Shaklee ni.

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Tahun ni genaplah 100 tahun untuk VITALEA.. sebab tulah Shaklee bagi percuma kepada ahli baru yang mendaftar.. ulang tahun ke 100 ok... bulan sebulan 2 produknya tapi dah 100 tahun.

Saya bangga dapat join sebagai pengedar sah Shaklee... sb produknya bukan baru ditubuhkan tp dah bertahan lama dipasaran.

So.. rebutlah peluang ni sehingga atau sebelum berakhir 31 Oktober 2015 jam 11.59 mlm.

Berminat untuk mendaftar sebagai ahli... boleh hubungi umie 013-8213930(call) atau pun 013-4215713(whatsapp).



Tuesday, October 6, 2015

MLM vs Sistem Piramid Skim Cepat Kaya

Dulu umie ingatkan MLM dan Sistem Piramid ni adalah 2 benda yang sama tp rupanya jauh beza bagai langit dan bumi.

Sepanjang umie baru nak terjebak dengan bisnes ni... pernah sekali dulu di approach oleh peniaga skim cepat kaya ni.. Perkara ni berlaku pada tahun 2007, umie baru jer datang ke Semenanjung. Janji jumpa di sebuah kedai mamak berdekatan rumah di Rumah Flat Presint 9 yang suatu ketika dulu dikenali sebagai Flat Antabangsa.

Adalah kawan umie ni yg dulunya serumah time menyewa di kawasan Pandan Indah, KL.. ajak jumpa.. Ingatkan ajak jumpa sebab dah lama tak jumpa.. rupanya ada udang di sebalik mee.. rupanya nak kenalkan bisnes yang dia tengah buat yang menguntungkan tu..

Setelah mendengar dengan jelas penerangannya...umie tak nak join... sanggup ker nak g pinjam kat bank RM20K.. bukan RM20.00 okay...siap nak ukur badan bagai...oo.. tidak.. pantang kalau org pegang badan ni..

Nasib baik la umie masa tu memang x suka nak buat bisnes.. dengan pengetahuan yang sikit, pemalu dan kurang yakin pada diri sendiri.. nak jual brg pada org lain lagi la tak sanggup.. nak angkat muka tgk muka org pun xboleh nak tegak 90 darjah....hehhehe

So.. u all mungkin keliru dengan MLM dan Sistem Piramid ni kan.. ramai yang mengatakan mereka membuat MLM tapi pada dasarnya mereka menggunakan Sistem Piramid.

Beza MLM dan Sistem Piramid

Sistem Piramid

  • merujuk kepada seseorang yang menyertai sistem tersebut, melabur sejumlah wang dan mengajak ahli lain untuk melabur sejumlah pelaburan yang sama.
  • Kebiasaannya, ahli akan dibayar mengikut jumlah ahli yang ditaja atau berkembangnya kumpulan tersebut.
  • Semakin ramai ahli, semakin byk bonus yang diperolehi oleh uplinenya(orang menaja ahli)
  • Penjualan barangan atau perkhidmatannya pula tidak setimpal dengan jumlahwang yang dilaburkan oleh ahli.
 
https://ms.wikipedia.org/wiki/Skim_piramid

MLM (Multi Level Marketing) 

  • MLM adalah suatu perniagaan alternatif iaitu pemasaran yang dilakukan melalui banyak level (tingkatan)
  • MLM ni konsepnya lebih ke atas atau kebawah/ lebih ke kiri dan ke kanan (grow deeper and grow wider)
  • melibatkan penjualan produk kepada pelanggan dan meneroka peluang bersama-sama orang lain.
  • sekiranya anda masuk lambat dalam sesuatu organisasi ia akan masih menguntungkan anda sekiranya anda membuat penjualan atas usaha sendiri dan tanpa usaha tiada keuntungan yang akan anda dapat.
  • Tidak kira masuk awal atau lambat, bonus/komisen akan dikira bersadarkan kepada usaha masing-masing.



Ok..itu saje sedikit penerangan ringkar yang umie fhm perbezaan MLM dan Sistem Piramid ni. Umie harapkan u all jgn keliru bentuk perniagaan seakan MLM tp pada dasarnya ia adalah menggunakan Sistem Piramid.

Dengan sedikit info yang umie faham ni, moga u all dapat membezakannya dan lebih maju dalam bisnes tanpa ditindas oleh upline.

Saturday, October 3, 2015

Tragedi Oktober Shaklee


Korang tau tak?

Memang tragedi Oktober betul tahun ni... Sebab promo shaklee memang akan ingat sampai bila-bila..


http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Untuk anak anda yang inginkan lebih zat vitamin dalam badan. Amalkan pengambilanvitalea for children yang kaya dengan vitamin sesuai untuk gigi, tulang dan tumbesaran anak anda.


http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Promosi Gla Complex dan Omega Guard. Apabila anda membeli 6 botol Gla dan Omega Guard dengan harga 6 botol.. anda akan mendapat 7 botol kesemuanya. Jimat.. boleh kongsi 1 family atau rakan ofis anda.



http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Kalau just nak beli 2 botol sahaja pun boleh.. Beli 2 dapat 5 % diskaun.




http://athiyyah-hannani.blogspot.com

wahhhhh.. bestnya... ni yang paling best tp kena cepat bertindak okay... Beli 1 percuma 1.. Jimat RM157.94 utk 1 botol vita e. Beli dengan harga RM157.94 pun dapat 1 tp dapat lagi free 1. Ni sementara stok masih ada.. kalau stok habis.. melepas lah anda...

So, saper yang berminat nak dapat semua promo di atas, boleh hubungi umie 013.421.5713 (whatsapp/sms) jer.. secepat mungkin umie akan reply.





Friday, October 2, 2015

Asid Lemak Omega-3

Asid Lemak Omega-3

Omega-3 terdapat dalam beberapa jenis ikan, minyak, biji, dan kacang, yang mempunyai ciri-ciri anti-radang untuk membantu melawan penyakit kardiovaskular dan mencegah serangan jantung dan stroke.

Kajian juga menunjukkan bahawa diet yang tinggi dalam Omega-3 boleh mencegah beberapa jenis kanser.





Omega guard..

Ni produk promo shaklee bulan ni... umie makan omega ni dah lebih dr 2 thn.
Kalau kita amalkan makanan tambahan... pastikan ia semulajadi.... kerana bahan semulajadi pada produk shaklee inilah yg membuatkan umie tetap bersama shaklee.. umie yakin dengan shaklee...

Tuesday, September 29, 2015

Stok Shaklee Wajib Ada

Dalam sebulan.. umie akan ke Shaklee 2 -3 kali jugak la nak top up stok shaklee yang wajib ada di rumah.
kalau tak ke HQ Shaklee Pinnacle Sunway , umie akan ke Branch Shaklee Sri Rampai KL.
Sebelum nak closing umie akan datang ke Shaklee untuk memenuhi permintaan customer yang nak  produk shaklee..



Balik kerrja petang semalam umie singgah ke HQ Shaklee di Pinnacle Sunway. jaraknya dari putrajaya lebih kurang hampir 1 jam kalau ikut keadaan traffic balik kerja dengan penuh kenderaannya.
Alhamdulillah..walaupun jalan nak ke Shaklee tu memang selalu jam... tp segala urusan apabila proses order memang sgt mudah dan cepat sb customer service shaklee ni sangat cekap dan layanan pun bagus.

Customer service yang layan umie hari ni namanya Aten... dulu Aten ni x pakai tudung tp sekarang dah bertudung ayu... dulu mukanya berjerawat tp sekarang dah nampak licin. Umie pernah tanya dia, dia ambik produk apa.. katanya dia makan GLA Complex.. GLA Complex ni sesuai untuk anda yang mempunyai masalah jerawat yang degil sgt nak hilang sb biasanya di sbbkan perubahan hormon dalam badan..

Dulu pun umie makan GLA gak.. dah tengok jerawat ok, umie stop then continue dengan vitamin seperti Vita C, Bcomplex, Vitalea dan Vita E.


Seperti biasa, kalau umie sampai shaklee..umie tak akan proceed terus order... tunggu dulu dalam masa 1/2 paling kurang, utk kenal pasti vitamin apa nak beli dan tengok dokumen kat google yang husband umie dah update setiap kali keluar masuk stok kat rumah akan diupdate dlm dokumen tu.

hari ni umie umie submit 6 order termasuk order downline umie... dah alang-alang sampai terus order untuk diorg sekali. Time nak beratur di kaunter pun order masuk, dah pick up brg then nak keluar dr pintu Shaklee pun boleh ambik order then masuk balik utk proceed order..hehehe... mudah sungguh bisnes mcm ni kan...

 

So stok shaklee dah di top up..tadaaaa.. nilah hasilnya..umie akan readykan stok 2-3 botol setiap vitamin kat rumah. Ini nak mudahkan customer nak beli dan umie boleh COD terus kepada customer. Order hari ni.. esok umie boleh Cod dan boleh pos terus kepada customer umie.

Selain nak proses order di kaunter... umie boleh gak buat order melalui online di sistem shaklee iaitu www.shaklee2u.com. Kalau saper yang dah jadi ahli boleh terus access ke sistem online tersebut menggunakan ID masing-masing.

Antara vitamin yang wajib ada di rumah umie adalah ESP, Basic H, Performance Drink, Vitalea fc, Vitalea iron Formula, Herbalx, Alfalfa, Ostematrix, Omega Guard, Phytocol St, Carotomax, Vita E, Lecithin, AJHT, Herbal Blend, Vivix, GLA, Nutriferon dan banyak lagi.

Kalau ada yang berminat nak dapatkan produk Shaklee di Sekitar Banting, Nilai, Sepang, Putrajaya dan Bangi untuk Cash On Delivery(COD) boleh hubungi umie 013.421.5713(whatsapp/sms) saja umie. Umie juga membuat penghantaran melalui pos dan pernah mengepos produk Shaklee ke Jepun juga.

Monday, September 28, 2015

Advance Joint Health Tablet Tiada Dipasaran mulai Oktober 2015


Korang Tau Tak?

As a result of regulatory guideline changes, Advanced Joint Health Tablet is ONLY available for sale till 30 Sep 2015. TQ

So, kalau yg memang makan ADVANCE JOINT HEALTH TABLET(AJHT) ni buat la stock sekarang. Tinggal 2 hari jer lagi penutup bulan September. Start Oktober tak jual dah sehingga diberitahu kelak.

Contact la SID u all.. kalau nak beli dari umie pun boleh gak. Umie pun ada stock untuk u all yg nak sangat AJHT ni.

Advance Joint Health Tablet ni memang glamour pada anda yang ada sakit sendi.. kadang-kadang ada yg pm umie tanya pasal glukosamine atau dipanggil glukosamina.

Glukosamina ni berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Kandungan Advance Joint Health Tablet ni adalah diekstrak dari jagung iaitu sumber pekat glukosamina.

Selain diekstrak jagung, ia juga mengandungi ekstrak boswellia iaitu gum resin daripada pokok Boswellia Serrate. Ekstrak pokok ini paling berkesan untuk agen anti radang semulajadi dan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

Selain itu, Advance Joint Health Tablet juga mengandungi zinc, tembanga, mangan dan vitamin c untuk membekalkan sokongan nutrien. Ia juga merupakan 100% berasaskan sayur-sayuran dan bebas gluten.

Untuk pesakit sendi yang mengamalkan Advance Joint Health Tablet ni, minyak Omega untuk mengurangkan inflamasi pada sendi.

"Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak Omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja".

Berminat untuk mendapatkan Advance Joint Health Tablet ni boleh hubungi umie 013.421.5713 (whatsapp/sms).



Shaklee Independent Distributor Umie Sapidah 013-421 5713(whatsapp/sms)

Sunday, September 27, 2015

Shaklee Nutriwhite Make Up Remover Berkesan dan Murah

Setelah seminggu berada di kampung.. keadaan kulit muka tak tahu nak kata apa dah..
See.. kulit muka berminyak tu, dengan keadaan cuaca yang berjerebu lagi..


Balik kampung 1 minggu cukup la nak rosakkan kulit muka terutama sekali kalau kulit muka berminyak dicampur dan ditambah pulak dengan peluh...
Memang tak dapat la nak elak pun.

Tona kulit muka jadi tak sekata, berminyak dan tumbuh pulak biji peluh...waaa......so ngeri...
 

malam tadi dah balik dari kampung, naik flight pukul 7 mlm dari Sarawak dan sampai KL hampir pukul 9 then balik rumah... lepas madi apply make up remover then gosok terus kat muka...


make up remover ni dah lama beli.. picit sikit jer then apply 1 muka... then u all boleh tengok kulit mati keluar..hehehe..mcm daki okay..

Makeup Romever ni murah jer tau.. tak sampai pun RM100 termasuk kos pengeposan. Yang penting lelaki dan perempuan boleh guna..xda masalah dan apa-apa jenis kulit pun boleh.. Kulit berminyak, kering, sensitif pun boleh.

Sebab itulah umie saya suka Makeup Romover ni.

Berminat untuk mendapatkannya boleh hubungi 013-4215713(Whatsapp/SMS) untuk mendapatkan Makeup Remover ni.



Dapatkan segera sementara stok masih ada. Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan harga kurang dari RM100.

BERMINAT BOLEH HUBUNGI 013-4215713(Whatsapp/SMS) UNTUK MENDAPATKAN MAKEUP REMOVER.

Tuesday, September 15, 2015

Pengambilan Vitamin pada usia 30 tahun

Pada usia 25 tahun, tahap penuaan akan bermula dan meningkat dari tahun ke tahun jika ia tidak dijaga. Kita perlu mengambil banyak buah-buahan dan sayur-sayuran pelbagai jenis dan pelbagai warna untuk mengekalkan kesihatan kulit dan juga diet yang seimbang. Jenis pengambilan vitamin yang umie nak share sebentar lagi adalah vitamin yang biasa di ambil dan ramai yang sedia maklum tentang jenis vitamin ini.

Pada usia 30-an, tahap kesibukan setiap orang berbeza bergantung kepada tugas yang dibuat. Ada yang bekerja sebagai surirumah yang sentiasa memerlukan tenaga untuk membuat kerja-kerja rumah, anda yang bekerja di tapak pembinaan yang terdedah dengan cahaya matahari dan keadaan pencemaran udara yang tercemar ataupun anda seorang pekerja yang hanya duduk di pejabat dengan penghawa dingin yang boleh mengeringkan kulit dan sebagainya. Dalam entry kali ini umie nak share mengenai vitamin untuk anda yang telah berusia 30 tahun ke atas atau dalam bahasa Inggerisnya dipanggil The Vitamins We  Need to Be Taking in Our 30's.

athiyyah-hannani.blogspot.com

Antioksidan Tinggi

  • Vitamin antioksidan tinggi ini terdiri daripada Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E atau nama singgakatannya dipanggil Vitamin ACE.
  • Vitamin ini boleh membantu untuk melawan radikal bebas dalam badan yang boleh menyebabkan proses penuaan dengan cepat.
athiyyah-hannani.blogspot.com
Vitamin Antioksidan tinggi ACE


Bcomplex / Asid Folik

  • Asid Folik boleh membantu untuk mengurangkan serangan jantung dan stroke, mengurangkan risiko kanser payudara yang baisa dihadapi oleh wanita, merawat penyakit gusi dan kemurungan. 
  • Anda yang ingin hamil dan sedang hamil digalakkan untuk mengambil asid folik kerana ia boleh membantu untuk mengurangkan kecacatan pada kelahiran bayi.
athiyyah-hannani.blogspot.com
Bcompleks Shaklee mengandungi Asid Folik

VITALEA / Zat Besi

  • Anda wanita hamil atau mempunyai masalah haid yang banyak setiap bulan digalakkan untuk mengambil zat besi kerana sewaktu hamil dan apabila datang haid risiko kekurangan zat besi akan berlaku dan menyebabkan senggugut. 
athiyyah-hannani.blogspot.com
Zat Besi dalam Vitalea Shaklee

 Ostematrix / Kalsium

  • Golongan wanita lebih terdedah dan berisiko tinggi mengalami osteoporosis.
  • Mengambil makanan tambahan kalsium dapat mengurangi risiko penyakit osteoporosis.
    athiyyah-hannani.blogspot.com
    Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium

Omega Guard / Minyak Ikan

  • Pengambilan minyak ikan setiap hari dapat memberikan manfaat kepada badan kita dengan pelbagai cara.
  • Pengambilan harian dapat membantu melancarkan bahagian sendi, jantung, otak dan penglihatan dan juga kesuburan bagi wanita yang ingin hamil.
  • Pengambilan minyak ikan juga dapat menghalang kedutan pada wajah dan meningkatkan fungsi otak.
  • Minyak ikan juga boleh melembapkan kulit. 

25 tahun nampak lebih muda

 

athiyyah-hannani.blogspot.com
Nampak lebih muda dan kepuasan dijamin

 


Vivix adalah suplemen yang sangat laris di Indonesia dan no wonder la ramai orang Indonesia ni cantik-cantik belaka kan.. dan di Malaysia puna ada beberapa artis yang amalkan Vivix ni.. kalau x percaya boleh jer google "vivix artis Malaysia".

Berminat nak dapatkan vitamin seperti di atas boleh sahaja contact umie #whatsapp0134215713.

#kttshaklee
#shakleebanting
#shakleeputrajaya





 

Monday, September 14, 2015

Tahap IPU Jerebu

Tinggal 6 hari lagi umie nak balik ke Sarawak.. ada beberapa penerbangan tak dapat nak landing ke tempat asal.. ini disebabkan tahap jerebu makin meningkat.

kawasan rumah umie ni memang tahap teruk gak.. nasib belum sampai masuk dalam rumah jer lagi...

Tahap IPU Banting




Teruk jugak tahap IPU di daerah Banting ni.. dah la tak jauh dari kawasan lapangan terbang pulak tu..Time balik kerja tadi memang jerebu tebal.. kalau awal pagi keluar dari rumah jak 6.30pagi pun jerebu tebal dengan kabusnya lagi



Kompleks E, Putrajaya

Gambar ni pulak umie ambik time balik kerja pukul 5 pagi tadi.. bau asap menyesakkan hidung dan mata pun rasa pedih dah.
Dalam keadaan cuaca yang mcm ni kena jaga kesihatan elok-elok.. ada yang dah rasa tekak perit dah kan.. batuk-batuk sebab udara yang kta sedut dah tak bersih dah tu. Banyakkan pengambilan air dan kalau boleh ambik vitamin sekali.

 
Vitamin untuk musim jerebu
Jika anda masih tercari-cari vitamin yang sesuai untuk cuaca jerebu ini.. boleh la amalkan  vitamin ni..Dewasa dan kanak pun boleh amalkan Nutriferon, Vita C dan Garlic (dewasa) dan kanak-kanak boleh amalkan Vita C Chewable dan Vitalea For Children.

Kalau boleh elakkan dari kerap keluar rumah untuk aktiviti riadah buat sementara waktu dengan keadaan cuaca begini.

Nak dapatkan bacaan UPU boleh dapatkan di sini.

Kalau nak dapatkan vitamin shaklee seperti di atas tu boleh contact Whatsapp umie  013-4215713 atau boleh direct order di sini untuk Dewasa

Untuk set kanak-kanak 

Thursday, September 10, 2015

Sarapan Pagi di Malaysia

KORANG TAHU TAK? #kttshaklee

Nasi Lemak adalah sarapan pagi yang glamour di Malaysia.


Nasi lemak adalah makanan yang glamour di Malaysia. Tak kira kaum dan pelancong dari negara luar yang datang ke Malaysia pasti akan mencuba keenakan dan kelazatan nasi lemak ni.

Korang jangan tak tahu, ada yang sanggup makan nasi lemak tiap-tiap hari tanpa memikirkan mengenai kesihatan mereka. Kalau makan hari2 boleh menyebabkan tahap kolestrol makin tinggi tau.

Kalau nak gak makan makanan yang berkolestrol tinggi ni, kena protect diri dulu dengan suplemen yang sesuai.

Umie suka makan nasi lemak dan setiap kali sblm makan nasi lemak atau makanan yang berkolestrol tinggi, umie akan make sure makan 2 bj phytocol-st setengah jam hingga 1 jam sblm makan nasi lemak.

Saper tak sayang jantung kan... kalau jatung tersumbat dengan kolestrol ni.. macam-macam penyakit berbahaya akan muncul.

Dapatkan Phytocol-st ni sekarang sebelum apa-apa penyakit makin melarat...Jangan biarkan penyakit jantung dan stroke pembunuh utama kita.
Hubungi umie untuk maklumat lanjut.. Whatsapp 013-4215713