Tuesday, January 13, 2015

Set Nutriwhite

Assalamualaikum....

Excited nak nak cerita kat sini
umie try salah satu produk dr shaklee lagi iaitu set penjagaan muka Nutriwhite..

Nutriwhite : Gentle Deep Foaming Cleanser

umie skrg masih konsisten guna Gentle Deep Foaming Cleanser.. dah 3 tiub sejak setahun yang lepas.. jimat berbulan-bulan...

pencuci muka shaklee 


Order Gentle Deep Foaming Cleanser


Nutriwhite : Ultimate Protection Whitening Lotion

Kemudian..baru beli second botol untuk Ultimate Protection Whitening Lotion . Ni pun jimat sb 1 botol tu umie guna 1 tahun 4 bulan baru habis..


Sebelah kanan tu 1st botol umie guna dan 2nd botol sebelah kiri. Banyak-banyak produk yang umie beli, shaklee jugak yang umie rasakan selamat utk digunakan walaupun kesannya agak lambat tp asalkan selamat.
 Order Ultimate Protection

Nutriwhite : Spot Whitening Treatment

Malam tadi nak pakai cream Spot Whitening Treatment ni..sekali tekan-tekan.. keluar sikit-sikit.. "habis kah?"
Ermm.. memang dah habis pun..cream ni umie jarang guna.. kalau dah seharian dah berjemur, ke hulu ke hilir dalam kereta dengan cuaca panas dan no wonder la muka pun jadi merah.. so sebelum tidur umie sapu la cream ni..

Kalau muka selalu berjemur dalam cuaca panas dan menyebabkan muka sunburn, tak di rawat.. lama-lama kulit muka pun boleh jadi jeragat dan kulit makin gelam... seram sehhh....


bentuk botolnya macam pen marker... tekan jer kat atas tu.. cream tu akan keluar melalui 3 lubang pada botol tu...tp sayang br habis.. kalau tahu, hari tu dah beli br time ke shaklee....next time boleh order lagi...

Order Spot Whitening

Nutriwhite : Gentle Action Makeup Remover

Wahhhh.. cream terbaru yang umie guna iaitu Gentle Action makeup Remover.
Untuk pengetahuan you all.. umie tak pakai make up ke ofis.. umie just sapu Ultimate Protection Whitening Lotion 1 kali sehari dan pakai bedak nipis compact Mary Kay... itu jer.. celak dan gincu pun tak pakai...

Mungkin ada yang tanya, "Kenapa nak kena pakai Makeup Romover sedangkan tak pakai makeup?"

Sebenarnya kalau tak pakai make up sekalipun apabila kita keluar dari rumah, wajah kita akan terdedah dengan udara dan pencemaran yang kita sendiri tak nampak dengan mata kasar.

Jika kotoran pada wajah tidak dibersihkan, berkemungkinan menyebabkan pori-pori tersumbat dan lebih parah jika jerawat tumbuh bagai cendawan selepas hujan.

Sudah tentu kita tak mahu kan?


ni testimoni umie sendiri.. baru jer guna... ingatkan just pakai bedak nipis pun kulit elok jer lepas cuci... tp rupanya masih ada kotoran yang tak bersih...patutlah cik puan jerawat ada tumbuh seketul dua...hehehe

Kalau yang pakai makeup tebal seperti eye shadow dan celak mata tu kdg2 susah nak tanggalkan kan...  boleh la guna makeup remover ni.. senang sgt nak tanggalkan dan kalau pakai bedak tebal-tebal yang nak tutup cela pada muka.. sgt sesuai pakai makeup remover ni....
Order Makeup Remover

Alhamdulillah... sejak guna produk shaklee ni umie tak perlu risau kesannya kalau stop guna sb ia semulajadi, selamat dan berkesan. Untuk pengetahuan you all.. umie pernah guna produk kecantikan yang menipiskan kulit dalam masa 3 minggu... kulit muka merah, pedih dan lebih berminyak itupun x habis pakai pun.. harga pun dalam RM1++ utk sebulan jer.. umie sampai termimpi-mimpi muka naik jeragat, hitam-hitam.. mcm mimpi ngeri pulak... so umie stop.. pakai balik produk shaklee...

Kalau rasa nak try produk yang semulajadi, berkesan dan selamat..try la produk shaklee... dari kulit muka normal hingga berminyak, dari kulit muka berjerawat hingga jadi gebu gebas pun ada...


Jom sertai kami.

Umie Sapidah & Abul Khair
Senior Coordinator
013-421 5713
shafiedah_n@yahoo.com

Cod: Putrajaya, Sepang, Banting dan Nilai
Penghantaran melalui poslagu dan Gdex ke seluruh negara dan luar negara

No comments:

Post a Comment