Wednesday, February 11, 2015

Pos Laju Ke Jepun

31 Januari 2015.. genapla umie join shaklee selama 2 tahun..syukur alhamdulillah kerana Allah limpahkan rezeki umie bersama Shaklee sebagai side income yang melebihi income perkejaan umie yang sebenar...

Pada malam nak closing Shaklee 31 Januari 2015.. umie tergerak hati ni nak check email yahoo umie shafiedah_n@yahoo.com.. biasanya cek melalui handphone jer.. tp entah kenapa mlm tu tergerak hati nak buka guna pc... rupanya ada customer dari Jepun yang email pada umie 30 Januari 2014 dan umie lewat sehari...

Alhamdulillah.. rezeki itu memang tetap rezeki umie...

Customer yang umie maksudkan ni adalah student Malaysia yang belajar di negara Jepun..
Customer ni minta poskan Set Slim iaitu Lecithin, Alfalfa, Omega Guard dan juga Herblax.




 Pos Laju Ke Jepun

5 hari proses pengeposan produk shaklee ke Jepun menggunakan pos laju


Alhamdulillah... brg yang dipos telah selamat sampai di Jepun pada 6 Februari 2015 menggunakan perkhidamtan pos laju.

Testimoni selepas 3 hari



Selepas 3 hari customer tu whatsapp umie dan maklumkan dah turun 1kg... alhamdulillah... moga berbaloi usahanya untuk menurunkan berat badan memandangkan ajuh tu order shaklee dari Malaysia...

So now, dah ada pengalaman deal untuk pengeposan brg ke luar negara, hopefully ada yangn berada diluar negara berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dari umie.. dan umie juga mempunya ID Shaklee Indonesia dan boleh menghantar terus produk shaklee ke Indonesia.

Tuesday, February 10, 2015

Pasar Tani KLIA

Agak lama gak umie x berjalan ke mana-mana pasar tani termasukla pasar tani Putrajaya...

Dulu time duduk Putrajaya memang selalu pergi.. tp asyik beli makanan yang sama jer stp kali pergi.. sampai dah muak dah...
kalau tak Putrajaya..



Ada yang bagi flyers ni kat rumah umie...

Pasar Tani KLIA

KLIA pun nak buka pasar tani gak... hari Khamis ni...
Oklah tu.. balik dari ambik anak saudara umie kat KLIA2 boleh singgah ke pasar tani tu...

Alhamdulillah... ok gak akalu ada pasar tani berdekatan ni.. jarak dari rumah pun dalam 20 minit jer.. kira dekat la sb hari-hari tengok kapal terbang lalu atas bumbung rumah ni...

Jom kita meriahkan pasar tani KLIA...hehehhe

Monday, February 9, 2015

Tuhan Sedang Menguji Kita

Alhamdulillah... berkesempatan juga mengupdate blog malam ni...

Tajuk Entri seperti tajuk buku Ustaz Kazim Elias...

Tuhan Sedang Menguji Kita


Buku hasil nukilan Ustaz Kazim Elias

Buku ni jer sempat umie sambar pada rak buku kat rumah sebelum ebrtolak balik ke Sarawak pada  1 Februari 2015.

Februari 2015

Awal Februari umie balik Sarawak...emergency, mak masuk Hospital Sibu...masuk ICU sb sesak nafas... pada mulanya kekurangan darah dan kemudian sesak nafas... on the spot kena tebuk peha untuk bagi laluan buat dialisis keesokan harinya.

Kesian mak.. dah tua.. tp menanggung kesakitan... Ya.. Tuhan Sedang Menguji Kita bak kata buku Ustaz Kazim...

Februari 2015, bermula la episod mak umie akan bergantung kepada dialisis 3 kali seminggu di Hospital Sarikei..Dialisis sepanjang hayat...Moga dipanjangkan umur mak...

Unit Hemodialisis Hospital Sarikei


Kedua ibu bapa umie kurang sihat.. ayah umie yang telah mengalami stroke sejak tahun 2011 dan sekarang mak umie pulak pesakit buah pinggang...

Alhamdulillah... umie diberi peluang untuk berkhidmat untuk mereka... Moga Allah melimpahkan rezeki kedua ibu bapa umie.

Semangat untuk meneruskan bisnes shaklee makin semangat kerana apa yang umie usahakan adalah untuk kedua ibu bapa umie juga...Alhamdulillah... Allah limpahkan rezeki..