Tuesday, September 29, 2015

Stok Shaklee Wajib Ada

Dalam sebulan.. umie akan ke Shaklee 2 -3 kali jugak la nak top up stok shaklee yang wajib ada di rumah.
kalau tak ke HQ Shaklee Pinnacle Sunway , umie akan ke Branch Shaklee Sri Rampai KL.
Sebelum nak closing umie akan datang ke Shaklee untuk memenuhi permintaan customer yang nak  produk shaklee..



Balik kerrja petang semalam umie singgah ke HQ Shaklee di Pinnacle Sunway. jaraknya dari putrajaya lebih kurang hampir 1 jam kalau ikut keadaan traffic balik kerja dengan penuh kenderaannya.
Alhamdulillah..walaupun jalan nak ke Shaklee tu memang selalu jam... tp segala urusan apabila proses order memang sgt mudah dan cepat sb customer service shaklee ni sangat cekap dan layanan pun bagus.

Customer service yang layan umie hari ni namanya Aten... dulu Aten ni x pakai tudung tp sekarang dah bertudung ayu... dulu mukanya berjerawat tp sekarang dah nampak licin. Umie pernah tanya dia, dia ambik produk apa.. katanya dia makan GLA Complex.. GLA Complex ni sesuai untuk anda yang mempunyai masalah jerawat yang degil sgt nak hilang sb biasanya di sbbkan perubahan hormon dalam badan..

Dulu pun umie makan GLA gak.. dah tengok jerawat ok, umie stop then continue dengan vitamin seperti Vita C, Bcomplex, Vitalea dan Vita E.


Seperti biasa, kalau umie sampai shaklee..umie tak akan proceed terus order... tunggu dulu dalam masa 1/2 paling kurang, utk kenal pasti vitamin apa nak beli dan tengok dokumen kat google yang husband umie dah update setiap kali keluar masuk stok kat rumah akan diupdate dlm dokumen tu.

hari ni umie umie submit 6 order termasuk order downline umie... dah alang-alang sampai terus order untuk diorg sekali. Time nak beratur di kaunter pun order masuk, dah pick up brg then nak keluar dr pintu Shaklee pun boleh ambik order then masuk balik utk proceed order..hehehe... mudah sungguh bisnes mcm ni kan...

 

So stok shaklee dah di top up..tadaaaa.. nilah hasilnya..umie akan readykan stok 2-3 botol setiap vitamin kat rumah. Ini nak mudahkan customer nak beli dan umie boleh COD terus kepada customer. Order hari ni.. esok umie boleh Cod dan boleh pos terus kepada customer umie.

Selain nak proses order di kaunter... umie boleh gak buat order melalui online di sistem shaklee iaitu www.shaklee2u.com. Kalau saper yang dah jadi ahli boleh terus access ke sistem online tersebut menggunakan ID masing-masing.

Antara vitamin yang wajib ada di rumah umie adalah ESP, Basic H, Performance Drink, Vitalea fc, Vitalea iron Formula, Herbalx, Alfalfa, Ostematrix, Omega Guard, Phytocol St, Carotomax, Vita E, Lecithin, AJHT, Herbal Blend, Vivix, GLA, Nutriferon dan banyak lagi.

Kalau ada yang berminat nak dapatkan produk Shaklee di Sekitar Banting, Nilai, Sepang, Putrajaya dan Bangi untuk Cash On Delivery(COD) boleh hubungi umie 013.421.5713(whatsapp/sms) saja umie. Umie juga membuat penghantaran melalui pos dan pernah mengepos produk Shaklee ke Jepun juga.

Monday, September 28, 2015

Advance Joint Health Tablet Tiada Dipasaran mulai Oktober 2015


Korang Tau Tak?

As a result of regulatory guideline changes, Advanced Joint Health Tablet is ONLY available for sale till 30 Sep 2015. TQ

So, kalau yg memang makan ADVANCE JOINT HEALTH TABLET(AJHT) ni buat la stock sekarang. Tinggal 2 hari jer lagi penutup bulan September. Start Oktober tak jual dah sehingga diberitahu kelak.

Contact la SID u all.. kalau nak beli dari umie pun boleh gak. Umie pun ada stock untuk u all yg nak sangat AJHT ni.

Advance Joint Health Tablet ni memang glamour pada anda yang ada sakit sendi.. kadang-kadang ada yg pm umie tanya pasal glukosamine atau dipanggil glukosamina.

Glukosamina ni berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Kandungan Advance Joint Health Tablet ni adalah diekstrak dari jagung iaitu sumber pekat glukosamina.

Selain diekstrak jagung, ia juga mengandungi ekstrak boswellia iaitu gum resin daripada pokok Boswellia Serrate. Ekstrak pokok ini paling berkesan untuk agen anti radang semulajadi dan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

Selain itu, Advance Joint Health Tablet juga mengandungi zinc, tembanga, mangan dan vitamin c untuk membekalkan sokongan nutrien. Ia juga merupakan 100% berasaskan sayur-sayuran dan bebas gluten.

Untuk pesakit sendi yang mengamalkan Advance Joint Health Tablet ni, minyak Omega untuk mengurangkan inflamasi pada sendi.

"Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak Omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja".

Berminat untuk mendapatkan Advance Joint Health Tablet ni boleh hubungi umie 013.421.5713 (whatsapp/sms).



Shaklee Independent Distributor Umie Sapidah 013-421 5713(whatsapp/sms)

Sunday, September 27, 2015

Shaklee Nutriwhite Make Up Remover Berkesan dan Murah

Setelah seminggu berada di kampung.. keadaan kulit muka tak tahu nak kata apa dah..
See.. kulit muka berminyak tu, dengan keadaan cuaca yang berjerebu lagi..


Balik kampung 1 minggu cukup la nak rosakkan kulit muka terutama sekali kalau kulit muka berminyak dicampur dan ditambah pulak dengan peluh...
Memang tak dapat la nak elak pun.

Tona kulit muka jadi tak sekata, berminyak dan tumbuh pulak biji peluh...waaa......so ngeri...
 

malam tadi dah balik dari kampung, naik flight pukul 7 mlm dari Sarawak dan sampai KL hampir pukul 9 then balik rumah... lepas madi apply make up remover then gosok terus kat muka...


make up remover ni dah lama beli.. picit sikit jer then apply 1 muka... then u all boleh tengok kulit mati keluar..hehehe..mcm daki okay..

Makeup Romever ni murah jer tau.. tak sampai pun RM100 termasuk kos pengeposan. Yang penting lelaki dan perempuan boleh guna..xda masalah dan apa-apa jenis kulit pun boleh.. Kulit berminyak, kering, sensitif pun boleh.

Sebab itulah umie saya suka Makeup Romover ni.

Berminat untuk mendapatkannya boleh hubungi 013-4215713(Whatsapp/SMS) untuk mendapatkan Makeup Remover ni.



Dapatkan segera sementara stok masih ada. Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan harga kurang dari RM100.

BERMINAT BOLEH HUBUNGI 013-4215713(Whatsapp/SMS) UNTUK MENDAPATKAN MAKEUP REMOVER.

Tuesday, September 15, 2015

Pengambilan Vitamin pada usia 30 tahun

Pada usia 25 tahun, tahap penuaan akan bermula dan meningkat dari tahun ke tahun jika ia tidak dijaga. Kita perlu mengambil banyak buah-buahan dan sayur-sayuran pelbagai jenis dan pelbagai warna untuk mengekalkan kesihatan kulit dan juga diet yang seimbang. Jenis pengambilan vitamin yang umie nak share sebentar lagi adalah vitamin yang biasa di ambil dan ramai yang sedia maklum tentang jenis vitamin ini.

Pada usia 30-an, tahap kesibukan setiap orang berbeza bergantung kepada tugas yang dibuat. Ada yang bekerja sebagai surirumah yang sentiasa memerlukan tenaga untuk membuat kerja-kerja rumah, anda yang bekerja di tapak pembinaan yang terdedah dengan cahaya matahari dan keadaan pencemaran udara yang tercemar ataupun anda seorang pekerja yang hanya duduk di pejabat dengan penghawa dingin yang boleh mengeringkan kulit dan sebagainya. Dalam entry kali ini umie nak share mengenai vitamin untuk anda yang telah berusia 30 tahun ke atas atau dalam bahasa Inggerisnya dipanggil The Vitamins We  Need to Be Taking in Our 30's.

athiyyah-hannani.blogspot.com

Antioksidan Tinggi

  • Vitamin antioksidan tinggi ini terdiri daripada Vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E atau nama singgakatannya dipanggil Vitamin ACE.
  • Vitamin ini boleh membantu untuk melawan radikal bebas dalam badan yang boleh menyebabkan proses penuaan dengan cepat.
athiyyah-hannani.blogspot.com
Vitamin Antioksidan tinggi ACE


Bcomplex / Asid Folik

  • Asid Folik boleh membantu untuk mengurangkan serangan jantung dan stroke, mengurangkan risiko kanser payudara yang baisa dihadapi oleh wanita, merawat penyakit gusi dan kemurungan. 
  • Anda yang ingin hamil dan sedang hamil digalakkan untuk mengambil asid folik kerana ia boleh membantu untuk mengurangkan kecacatan pada kelahiran bayi.
athiyyah-hannani.blogspot.com
Bcompleks Shaklee mengandungi Asid Folik

VITALEA / Zat Besi

  • Anda wanita hamil atau mempunyai masalah haid yang banyak setiap bulan digalakkan untuk mengambil zat besi kerana sewaktu hamil dan apabila datang haid risiko kekurangan zat besi akan berlaku dan menyebabkan senggugut. 
athiyyah-hannani.blogspot.com
Zat Besi dalam Vitalea Shaklee

 Ostematrix / Kalsium

  • Golongan wanita lebih terdedah dan berisiko tinggi mengalami osteoporosis.
  • Mengambil makanan tambahan kalsium dapat mengurangi risiko penyakit osteoporosis.
    athiyyah-hannani.blogspot.com
    Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium

Omega Guard / Minyak Ikan

  • Pengambilan minyak ikan setiap hari dapat memberikan manfaat kepada badan kita dengan pelbagai cara.
  • Pengambilan harian dapat membantu melancarkan bahagian sendi, jantung, otak dan penglihatan dan juga kesuburan bagi wanita yang ingin hamil.
  • Pengambilan minyak ikan juga dapat menghalang kedutan pada wajah dan meningkatkan fungsi otak.
  • Minyak ikan juga boleh melembapkan kulit. 

25 tahun nampak lebih muda

 

athiyyah-hannani.blogspot.com
Nampak lebih muda dan kepuasan dijamin

 


Vivix adalah suplemen yang sangat laris di Indonesia dan no wonder la ramai orang Indonesia ni cantik-cantik belaka kan.. dan di Malaysia puna ada beberapa artis yang amalkan Vivix ni.. kalau x percaya boleh jer google "vivix artis Malaysia".

Berminat nak dapatkan vitamin seperti di atas boleh sahaja contact umie #whatsapp0134215713.

#kttshaklee
#shakleebanting
#shakleeputrajaya





 

Monday, September 14, 2015

Tahap IPU Jerebu

Tinggal 6 hari lagi umie nak balik ke Sarawak.. ada beberapa penerbangan tak dapat nak landing ke tempat asal.. ini disebabkan tahap jerebu makin meningkat.

kawasan rumah umie ni memang tahap teruk gak.. nasib belum sampai masuk dalam rumah jer lagi...

Tahap IPU Banting




Teruk jugak tahap IPU di daerah Banting ni.. dah la tak jauh dari kawasan lapangan terbang pulak tu..Time balik kerja tadi memang jerebu tebal.. kalau awal pagi keluar dari rumah jak 6.30pagi pun jerebu tebal dengan kabusnya lagi



Kompleks E, Putrajaya

Gambar ni pulak umie ambik time balik kerja pukul 5 pagi tadi.. bau asap menyesakkan hidung dan mata pun rasa pedih dah.
Dalam keadaan cuaca yang mcm ni kena jaga kesihatan elok-elok.. ada yang dah rasa tekak perit dah kan.. batuk-batuk sebab udara yang kta sedut dah tak bersih dah tu. Banyakkan pengambilan air dan kalau boleh ambik vitamin sekali.

 
Vitamin untuk musim jerebu
Jika anda masih tercari-cari vitamin yang sesuai untuk cuaca jerebu ini.. boleh la amalkan  vitamin ni..Dewasa dan kanak pun boleh amalkan Nutriferon, Vita C dan Garlic (dewasa) dan kanak-kanak boleh amalkan Vita C Chewable dan Vitalea For Children.

Kalau boleh elakkan dari kerap keluar rumah untuk aktiviti riadah buat sementara waktu dengan keadaan cuaca begini.

Nak dapatkan bacaan UPU boleh dapatkan di sini.

Kalau nak dapatkan vitamin shaklee seperti di atas tu boleh contact Whatsapp umie  013-4215713 atau boleh direct order di sini untuk Dewasa

Untuk set kanak-kanak 

Thursday, September 10, 2015

Sarapan Pagi di Malaysia

KORANG TAHU TAK? #kttshaklee

Nasi Lemak adalah sarapan pagi yang glamour di Malaysia.


Nasi lemak adalah makanan yang glamour di Malaysia. Tak kira kaum dan pelancong dari negara luar yang datang ke Malaysia pasti akan mencuba keenakan dan kelazatan nasi lemak ni.

Korang jangan tak tahu, ada yang sanggup makan nasi lemak tiap-tiap hari tanpa memikirkan mengenai kesihatan mereka. Kalau makan hari2 boleh menyebabkan tahap kolestrol makin tinggi tau.

Kalau nak gak makan makanan yang berkolestrol tinggi ni, kena protect diri dulu dengan suplemen yang sesuai.

Umie suka makan nasi lemak dan setiap kali sblm makan nasi lemak atau makanan yang berkolestrol tinggi, umie akan make sure makan 2 bj phytocol-st setengah jam hingga 1 jam sblm makan nasi lemak.

Saper tak sayang jantung kan... kalau jatung tersumbat dengan kolestrol ni.. macam-macam penyakit berbahaya akan muncul.

Dapatkan Phytocol-st ni sekarang sebelum apa-apa penyakit makin melarat...Jangan biarkan penyakit jantung dan stroke pembunuh utama kita.
Hubungi umie untuk maklumat lanjut.. Whatsapp 013-4215713


Tuesday, September 8, 2015

Korang Tahu Tak?

KORANG TAHU TAK?

Korang Tahu tak?
Vita C Plus Shaklee



mesti korang tak tahu kan.. sebab tu tak beli Vita C Shaklee.. lepas dah tahu ni mesti dan wajib beli Vita c Plus Shaklee tau..

Vita C Plus ni bukan sintetik tau.. tp NATURAL.. brg natural nilah harga berbeza dari sintetik yang boleh buy 1 free 1.. tp Shaklee ni produk natural dan ia dihasilkan dari bahan semulajadi sejak ia di tanam sehinggalah ia diproses...

so.. kalau rasa nak try Vita C plus Shaklee boleh contact umie... whatsapp 0134215713.

Shaklee sangat prihatin


SEPTEMBER WELCOME BACK PROMOTION

Shaklee ni sangat prihatin pada pengedar sah Shakleenya..
Mana taknya... ramai pengedar yang pada mulanya nak join saja then nak beli untuk diri sendiri.. lama dah tak beli.. Shaklee siap bagi offer kat diorg untuk aktif balik dengan Shaklee..

Betapa beruntungnya anda yang join Shaklee ni...



Bulan lepas Shaklee bagi peluang dapatkan ESP dan Vita C dengan harga yang cukup lumayan iaitu potongan 50% untuk setiap pembelian produk. No khas utk [engedar yang mendapat SMS dari Shaklee sahaja..

Bulan ni, Shaklee offer sekali lagi dengan tawaran yang lagi menarik iaitu.. dengan setiap pembelian RM200 - RM399 akan mendapat Percuma 1 tin ESP dan kalau membuat pembelian dari RM400 dan ke atas akan dapat 2 tin ESP secara Percuma..

Beruntungla saper yang join ni...


Monday, September 7, 2015

Promotion September Shaklee


Masih ramai lagi yang tak tahu promosi September Shaklee terutamanya pada customer yang belum menjadi ahli shaklee..
Pada bulan ni promosi Shaklee adalah produk paling HOTTTTT iaitu ESP..
kalau bukan time promo pun permintaan tinggi terhadap ESP ni.. Ini kan pulak kalau dah promo...

Kalau ahli Shaklee memang bersorak gembira la yer sb memang ditunggu-tungu..
ada yang minum, makan, lumur, mandi, masker dengan ESP ni sebab dah syokkkk sangatkan...


Menarik sangat Promosi bulan ni... Beli 2 dapat 5% diakaun... kalau beli ESP dengan harga 6 tin ESP dapat lagi 1 tin ESP Free, dapat keahlian PERCUMA, rebat tunai pun dapat. Untung sangat. Daftar sebagai pengedar Shaklee Bulan ni dapat pulak PERCUMA VITALEA.




Selain ESP... Vitalea untuk kanak-kanak pun promo bulan ni.. Sesuai untuk kanak-kanak terutamanya anak di bawah jagaan anda yang selalu demam dan tak sihat. Boleh amalkan makan Vitalea for Children ni 1 biji sehari. Boleh pakat ramai-ramai dengan kawan-kawan yang ada anak-anak yang sekarang ni berada di taska dan tabika yang berumur 4 tahun ke atas... beli 4 dapat la harga RM352.98 untuk 4 botol.. seorang boleh dapat harga RM88.24.


Berminat nak dapatkan produk Shaklee Promo bulan September ni? Ringankan tangan dan jari anda untuk contact umie. Umie boleh membuat penghantaran secara Percuma ke tempat anda dari Bangi sehinggalah ke Banting. 

Saya Pengedar Sah Shaklee kepercayaan anda, Norsapidah Binti Shahren ID 892572 sedia memberikan khidmat penerangan tentang produk kepada anda secara percuma.





Kucing is Cat



Seriusly... sy bukan penggemar kucing... suka tengok tp x berani nak pegang.
Umie tau kucing ni binatang yg sgt comel.. mana-mana umie pergi mesti kucing akan datang.. dah tau diri penakut.. time nak makan pun tak selesa.

Nak dijadikan cerita.. gambar ni umie ambik time makan kat food court Presint 16 Putrajaya. Tengah sakit gigi, gigih jugak g teman husband umie makan. Time umie ambik gambar ni husband tgh beli air. Kucing ni boleh pulak g main kat baju cardigan umie.

Biasa kita dengar kucing ni kalau dia datang kepada kita dikaitkan dengan rezeki. Time ni hujan renyai, husband pulak lepas hantar air then dia pergi beli kari ayam seketul sb nak cicah roti. Dah namanya rezeki Allah swt nak bagi, tauke kedai tu siap kata dia tak tau nak charge seketul kari ayam tu berapa then dia bagi jer kat husband umie makan tanpa perlu bayar. Husband mcm tak percaya pulak boleh bagi sahaja...suami siap doakan lagi tauke kedai tu dilimpahkan rezeki...

Moral of the story... walau tak suka kuing sekali pun, jgnlah kita seksa kucing.. kuching pun makhluk ciptaa Allah swt jugak.

So... itu saja dr umie mlm ni... assalamualaikum and good nite.



Shaklee Independent Distributor Umie Sapidah 013-421 5713(whatsapp/sms)


Thursday, September 3, 2015

Sakit Hati lebih baik dari Sakit Gigi


SAKIT GIGI

Sakit gigi memang menyakitkan.. semua orang pernah alami baik sesama kecil mahupun dewasa. Wanita hamil juga sering mengalami sakit gigi dan digalakkan membuat pemeriksaan gigi.. kalau dah rasa gigi sakit tu better g jumpa doktor, cabut gigi.


google

JUMPA DOKTOR GIGI

Last time umie pergi jumpa doktor gigi adalah pada tahun 2009.. itu pun sebab dah rasa sakit sangat.. doktor tak boleh nak cabut gigi sebab akar gigi masih kuat lagi cuma gigi dah rosak. Ramai yang kata, kalau dah sakit gigi ni ubatnya cabut gigi. Umie ni jenis yang penakut sikit (penakut banyak sebenarnya...heheh).. heheh... so bertahan la kalau sakit gigi...

google

3 MINGGU DAH SAKIT GIGI

Macam-macam dah usaha umie buat untuk sembuhkan sakit gigi ni.. dah macam-macam petua umie amalkan. Umie dapat rasakan kalau kumur guna air garam.. xda pulak rasa pedih sebab gigi berlubang, tp... yang paling ketaranya apabila gigit makanan yang masih panas.. ngilu dan nyerinya... hanya Allah yang tahu... time tu la sakit gigi nak menyerang. Boleh menitiskan air mata tau..kalau nyeri ni mata umie ni macam kena dodoi jer.. ubatnya tidur.. 
nyut~~nyut~~ sakit gigi

SAKIT GIGI

2 hari lepas umie kena serang sakit gigi, macam-macam umie buat, letak minyak angin kat pipi la sebab dah bengkak, tidur la..pun x beransur gak, kumur ngan air garam la.. kumur guna listerin la.. tidur kejap dan bangun balik still sakit gak.. then umie guna petua lain pulak...

Entah kenapa umie sangat tertarik pada bawang putih.. banyak gak petua umie baca pasal bawang putih ni..

google
Bawang putih ni bahan yang kita senang nak cari sb banyak kat dapur rumah kita. Kalau rumah tak ada bawang putih tu boleh la gi beli kat kedai..hehehe. Tapi berani  ker nak guna bawang putih mentah ni... suka ker pada bau bawang putih ni?

Kalau umie surrender.. bawang pun x makan melainkan bawang rangup yang digoreng..hehehe
Khasiat bawang putih ni boleh mengurangkan sakit dan infeksi pada gigi. Bawang putih juga banyak senyawa kimia untuk melawan bakteria dan mengurangi inflamasi. Khasiat bawang putih ni bukan setakat bagus untuk gigi tetapi sesuai juga untuk penyakit jantung, kanser dan selsema.

GARLIC DAN BUNGA CENGKIH 


Disebabkan tak makan bawang putih mentah, so umie amalkan tablet garlic dari shaklee ni. umie makan 3 biji selepas makan. dan letak 2-3 biji bunga cengkih ni pada gigi dan alhamdulillah.. beransur baik dan bau bunga cengkih tu pun wangi.. Walaupun gigi dah ok.. umie pun control makan makanan yang boleh menyebabkan gigi sakit terutamanya makanan manis, panas dan keras.



So, kalau ada yang selalu sakit gigi tu.. boleh la amalkan petua yang umie guna ni. Mana tahu ia berkesan juga untuk masalah sakit gigi anda.