Thursday, October 6, 2016

Dulu Vitamin D.. sekarang Vitamin D3



An analysis of the medical literature found that at least 1,000 to 2,000 IU of Vitamin D3 per day is necessary to reduce the risk of colorectal cancer and that lower doses of Vitamin D3 did not have the same protective effect.

Direct google translate:
"analisis kesusasteraan perubatan mendapati bahawa sekurang-kurangnya 1,000 hingga 2,000 IU D3 Vitamin sehari adalah perlu untuk mengurangkan risiko kanser kolorektal dan bahawa dos yang lebih rendah daripada Vitamin D3 tidak mempunyai kesan perlindungan yang sama"

Sumber:

https://www.vrp.com/articles/vitamin-d3-higher-doses-reduce-risk-of-common-health-concerns






Tiap-tiap bulan umie ambik ostematrix tp entah kenapa malam tadi nak belek botolnya baru perasan yg vitamin D dah tukar ke vitamin D3..
.
Sebelum baring tu google dulu fungsi vitamin D3 tu apa..
.
Kekurangan vitamin D3:
1. Dikaitkan dengan mood yang rendah, dialami oleh org tua yang dikaitkan denhan gangguan psikiatri dan neurologi.
2. Kajian terbaru dikalangan wanita Mesir mengadu sakit pinggang sb kekurangan vit D3.
3. Kekurangan vitamin D3 menyebabkan osteopenia yang memburukkan lagi osteoporosis, kelemahan otot, meningkatkan risiko jatuh dan patah tulang.
.
Baca jer pasal 3 sebab kekurangan ni pun dah menggerunkan..
.
Apatah lagi kalau kita jenis yang x suka susu, kandungan susu yg kita minum tu ada tak vitamin D3?
.
Nasib baik la umie dah lama amalkan ostematrix ni hampir 4 tahun.



#symakansyjual
#shaklee
#whatsapp0134215713


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Enrollment Drive




Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi

Wednesday, October 5, 2016

Motivation Qoute

Umie suka google something di internet..
Kadang-kadang jumpa benda yang best dan kadang-kadang benda yang tak best.

kalau you all nak tahu.. umie memang spend time depan laptop atau pc jer..
di rumah tak da benda sangat nak buat.. 

balik jer.. singgah kedai makan.. balik rumah dah relax.. bersihkan diri, solat, tgk tv, tgk movie..
kalau hujung minggu pun lebih suka spend time kat rumah jer..ada jer benda nak buat.. update blog, instagram, fb, baca blog orang lain..


eh.. saper baca ni mesti kata.. aa la.. asyik nak wishing jer.. nak buatnya bila..
asyik sebut i wish that.. i wish.. i wish jer.. kalau setakat just want to wish tapi tak buat memang xda positive result la mcm tu kan...hehehhe

so.. jom.. start doing..hopefully dapat la result yang best kan...




Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi

Tuesday, October 4, 2016

Apa itu Omega 3?

Banyak produk di pasaran sekarang ni menambah Omega dalam produk mereka terutama sekali produk khusus untuk kanak-kanak dan juga produk yang sesuai utk mengawal paras kolestrol dalam badan dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
 

kredit to google


Apa itu Omega 3?
Omega 3 adalah sejenis lemak yang sangat diperlukan dalam badan. Sayangnya, lemak ini tidak boleh sendiri dihasilkan oleh badan melainkan dengan pengambilan makanan dari sumber tumbuhan dan haiwan seperti ikan.


kredit to google





Tubuh kita sebenarnya perlukan 300mg Omega 3 setiap hari. Sebahagian besar Omega 3 ini boleh didapati daripada ikan seperti ikan salmon, ikan tuna, ikan sardin, tenggiri dan lain-lain.
Sumber Omega 3 dari tumbuhan pula adalah daripada walnut, bayam, minyak canola dan sebagainya.

                                                                                              
                                                                     kredit to google



So..itu jer la umie nak share pasal Omega 3 ni memandangkan bulan ni ka promo Omega Guard memang berkaitan dengan Omega so.. you all boleh buat pilihan omega yang sesuai tak dengan keperluan harian anda memandangkan kita ni tiap-tiap hari makan ikan, makan sayur..

Tetapi tahukah anda, sayur kita makan tu ada lagi ker omega 3 nya memandangkan sayur sekarang ni dah banyak bahan kimia dan yang organiknya dah makin berkurang.
Ikan...semua jenis ikan mamang duduk dalam laut tp ikan dah kena tangkap, nak nampakkan ikan tu segar apa yang diorg buat, bahan kimia jugak diorg gunakan untuk buatkan ikan tu jadi segar melainkan kita sendiri tangkap, sendiri pelihara..tetapi kalau difikir balik air laut pun dah byk tercemar.. so berkemungkinan oemga pada ikan tu pun dah berkurang.

Di sini kita boleh nampak kalau kita ambik makanan tambahan macam vitamin ni fungsinya adalah untuk menambah keperluan omega dalam badan memandangkan kita sendiri tidak boleh nak hasilkan omega 3 dalam badan..

So hopefully entri yang umie buat ni boleh memberi manfaat untuk you all.. okay...
 
 

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, October 3, 2016

Shaklee Promo Oktober 2016 - Omega Guard

Alhamdulillah.. hari ni cuti.. boleh la bermalas-malasan dan mengupdate blog hari ni..
Plan hari ni maraton update blog seminggu.. kalau dapat boleh buat 30 entri untuk sebulan tu lagi best kan..hehehe
So.. promo bulan Oktober ni adalah Omega dan Vitalea For Children
Actually pasal vitamin ni umie dah banyak buat dlm entri blog umie..
so.. inilah promonya bulan ni...

wah... ada tumble/shaker.. ni khas kalau you all beli brang dalam jumlah rm300 akan dapat tumbler ni tau.. limited edition.. khas untuk promo bulan ni jer tau.. cepat-cepat dapatkan sementara stok masih ada..kiranya purchase by purchase.. kalau nak beli tumble ni saja dapat la yer.. kena beli brg baru boleh beli tumbler ni.. jom kita kumpul tumbler shaklee..


Promo omega ni memang sangat best.. bulan oktober tahun 2015 dulu pun promo omega gak tau.. memang ramai yang grab promo omega ni sb dapat harga murah lagi-lagi you all yang mendaftar sebagai ahli shaklee...





kalau beli 1 RM144.16 beli 2 dapat la harga diskaun 5% tau.. byk tu beza.. rm14.42.. boleh dah cover kos poskan..




Vitalea for Children... kalau you all ada anak yang berumur 4 tahun ke atas boleh dah amalkan vitalea ni sebab diorg dah reti nak kunyah dan hisap vitalea ni..
kalau dah pekena 1 biji mesti diorang ni nangis nak makan lagi.. serius.. tak tipu..
kalau sebotol RM117.66/60biji untuk 2 bulan..kiranya spend rm1.96 sebiji tetapi berbaloi sb 1 biji tu dah mengandungi byk vitamin untuk pertumbuhan otak dan fizikal anak you all tu berbanding kalau beli mainan dan makanan yang tak berfaedah kan.. dapat jugak anak you all vitamin dan nutrisi yang mencukupi untuk tumbesaran sihat anak you all kan..
so.. itu jer la nak cerita pasal promo bulan ni..kalau u all nak tgk entri umie sblm ni yang berkaitan dengan omega dan vitalea for children ni boleh jer klik-klik entri umie listka kat bawah ni k..
  1. Hapus lemak degil dengan Omega Guard
  2. Berakhirnya Promo Omega Guard
  3. Tak nak nyanyuk 
  4. Asid Lemak Omega
  5. Percuma Vitalea
  6. Salur Darah Tersumbat
  7. Tragedi Oktober

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, October 2, 2016

SOHO -Small Office Home Office

Assalamualaikum...
Salam Maal Hijrah 1438..

alhamdulillah.. kita dah sambut tahun baru hijrah hari ni..
Lama jugak blog umie ni tak berupdate kan..
In shaa Allah harap la lepas ni rajin untuk mengupdate pulak k..hehhee

Umie dah ubak siau SOHO umie dah.. sblm ni umie guna PC letak kat atas meja.. mcm tak muat jer batang nak letak atas meja sb space PC kan besar..so, umie dah alihkan laptop umie ke atas meja dan PC umie letak kat atas rak..ehhehe


see.. inilah SOHO umie..
SOHO untuk Shaklee..

So.. from now on.. in shaa Allah akan aktif berblogging semula.. 
banyak nak karang dalam blog tp idea jer tak ada.. byk dah gambar-gambar umie kumpul nak share..
bayangkan berbulan-bulan umie tak updatekan..
promo shaklee dah bertukar-tukar setiap bulan.. entri blog umie jer tak berupdate..

tapi kalau ada yang ank follow page umie dialu-alukan...

https://www.facebook.com/AthiyyahHannani/

So..itu jerlah umie nak update hari ni... jap lagi nak buat entri pasal promo bulan Oktober ni tau...

...stay tune..






Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi

Friday, September 16, 2016

NAK BUANG KE NAK SIMPAN?



Sayangnya nak buang semua ni.. you all rasa brapa lama umie kumpul semua ni?

Ni la semua vitamin yang umie makan selama ni.. tp ada gak yg umie dah buang jugak sb tak ada space nak letak dah...

Ada yg guna tin ESP dan Cinch tu untuk pasu bunga dan balang biskut pun ada.. siap wrap guna kertas nak bagi cantik balang tu..

Kalau you all buat apa dengan botol tu?

#shakleebanting
#whatsapp0134215713
#shakleeputrajaya


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, June 5, 2016

Tips minum air ketika Ramadan


PERLU TAHU!!!

Komposisi air yang diperlukan oleh tubuh :

80% berkumpul di otak
86% pada bahagian jantung  
83% belerja untuk pinggang
90% menguasi darah

Kajian Sains mendapati:

  • 1 Gelas air yang diminum sebelum tidur mampu mengelakkan strok dan serangan jantung pada waktu malam.
  • 1 Gelas air yang diminum selepas mandi membantu mengurangkan tekanan darah rendah.
  • 1 Gelas air yang diminum sebaik bangun dari tidue membantu mengaktifkan organ dalaman.





 






SELAMAT BERPUASA
 

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Friday, April 8, 2016

Pengalaman Bersalin anak sulung

Balik kerja petang semalam sempat COD set basic menyusu member kat UNITEN yang baru 46 hari berpantang selepas bersalin. dalam masa setengah jam sempat lagi Zai ceritakan pengalaman Zai bersalin baby sulungnya itu.

Sepanjang kehamilannya Zai tak mengalami alahan langsung. Untuk pengetahuan u all.. Zai ni tingginya hanya 148cm dan bersalin babynya seberat 3.5kg. Kalau ikutkan doktor, kalau kurang dari 145cm zai kena bersalin caesar atau perkataan lainnya secara pembedahan.


Mungkin bahagian Zai, dia terpaksa menahan rasa sakit selama beberapa hari untuk bersalin.

 
Zai: Saper kata bersalin tak sakit? memang sakit giler. Time jumpa doktor pun doktor pesan kat suami, "kalau isteri tengah sakit nak bersalin, jgn makan depan isteri sbnya maunya kena penampar dan terajang." 

Seriusly memang betul. Tak dapat nak gambarkan perasaan dan rasanya sakit bersalin tu..tetapi lepas jer baby keluar tu automatik rasa sakit tu hilang lepas tengok muka baby.

Pengalaman bersalin memang tak dapat nak dilupakan.. dari hari pertama sakit, keluar darah sikit then ke klinik dan doktor suruh balik rumah dulu sb bukaan baru 1cm.. keesokan harinya datang semula ke hospital sb dah tak tahan sangat dan selama menahan sakit hampir 1 hari, bukaan baru buka 3cm. Nurse bagi painkiller untuk tahan sakit sebab semalaman tak boleh tidur. Zai perlukan tenaga untuk bersalin. 

Keesokan harinya baru buka 5cm, then kena jugak dipaksa bersalin dan diberi epidural tp sakit epidural tu tak terasa tp sakitnya nak bersalin tu lebih sakit. Doktor saja provok Zai, kalau x bersalin gak kena caesar gak tp usaha gak nak meneran sampai la baby keluar.

google
 

Inilah pengalaman Zai semasa bersalin..dugaan masing-masingkan.. ini giliran Zai tp giliran umie tak tahu bila.
Dugaan lepas bersalin tak habis lagi then dugaan nak menyusukan baby pulak selepas tu. Zai pam susu just dapat 1 oz jer.. macam mana baby nak menyusu, kesian baby nak minum.

google


Disebabkan kakak Zai perrnah amalkan #alfalfa semasa menyusukan baby, then Zai pun nak try la makan alfalfa then order dari umie. Time tu Umie masih outstation di Kota Kinabalu time tu, so husband yang COD kan ke rumah nya. Alhamdulillah. dari sebelum makan alfalfa dapat 1 oz then lepas makan alfalfa dapat 5 oz susu.. alhamdulillah.




Dalam tempoh berpantang ni, ibu yang menyusukan baby ni akan cepat penat dan cepat juga lapar. Sebab itulah dia plan nak ambik #ESP sekali dan sekarang ni babynya batuk dan selsema pulak dah..nasib baik bulan ni promo #vitacPlus dan memandangkan Zai pun pengedar sah Shaklee so dia dapatlah harga promo bulan ni.


Beruntungnya ibu-ibu yang pernah melahirkan anak ni dan umie pun turut beruntung dapat mendengar pengalaman ibu-ibu yang pernah bersalin secara normal dan caesar ni.

Kalau boleh saper yang pernah ambik vitamin semasa hamil dan mengandung dan seterusnya menyusukan baby ni, jgn culas makan vitamin sesungguhnya ia baik untuk kesihatan badan dan juga baby anda.

Jika ada sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut nak tahu pasal vitamin shaklee, umie sedia membantu dan memberi penerangan stp vitamin yang anda beli dari umie.

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Badan bertoksin 5 cara dan Detox

Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari.... Jumaat

tak terasa... beberapa hari lagi nak puasa dah kita ni yer..
dah ganti puasa belum? umie pun skrg dalam prose menghabiskan ganti puasa.. tergendala sejak outstation sebulan 2 kali pulak tu..

Time outstation makan macam-macam.. hujan, panas, cuaca jerebu.. turun naik kereta dan turun naik kapal terbang sungguh mencabar.. sampai satu tahap di mana husband kena hantar beg baju ke airport tukar beg dan baju sekali..hihiih.. i love my husband so much.

Time outstation ginilah masa makan, tidur, vitamin [un boleh terskip.
Time ginilah toksin akan berkumpul dalam badan.
 
 

5 cara macam mana toksin ni boleh ada dalam badan:

Cara hidup kita sendiri
Badan kita sendiri yang hasilkan toksin
Udara
Air 
Makanan

Walau sesihat mana pun badna kita ni.. selalu pergi bersenam, makan makanan berkhasiat tetapi kita tak boleh nak elak dari menyedut udara yang tidak sihat terutamanya apabila musim jerebu apatah lagi kalau ada orang yang berada disekeliling kita ni yang merokok, minum air yang tidak ditapis, makan makanan dalam tin dan diawet. Sangat senang nak bagi badan kita ni bertoksin

JOM DETOX


Kempen berdetox bersama shaklee.

nak tau cara bagaimana berdetox dengan produk shaklee dengan cara mudah.. boleh sahaja hubungi umie seperti dibawah.

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, February 22, 2016

Testimoni Mealshakes

 Alhamdulillah..hari ni dapat testimoni best dari seorang ibu yang sangat mengambil berat tentang kesihatan anaknya.

Harini umie dapat feedback dari customer lama umie yang dah lama berkira-kira nak bagi #mealshakes untuk anaknya tp masih kurang yakin nak bagi memandangkan anaknya baru berusia 1 tahun 7 bulan.

Banyak juga pertanya si ibu sebelum beliau membeli mealshakes ni. Anak beliau mengalami masalah eczema, kurang selera makan menyebabkan kurang berat badan.

Setelah mengamalkan hampir 1 bulan, alhamdulillah..perubahan positif untuk anak beliau. Umie tak nak taip banyak, so you all boleh baca melalui whatsapp umie bersama si ibu tersebut.

Umie doakan si ibu dan anaknya happy.
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 .












 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, February 1, 2016

Promo February Shaklee

Alhamduluillah.. closing shaklee Januari dah berakhir dengan jayanya.
Tahniah untuk Group Aurora..semoga sentiasa success.

Bulan baru di tahun baru 2016

Promosi Shaklee February ni.

  • Nutriferon buy 2 get 5% less
  • Nutriferon buy 6 get 7
  • Vitalea for Children buy 3 get 4
  • Zinc Complex buy 3 get 4
  • Vivix buy 2 get 5% less

Macam nak dapat harga promosi tersebut?

Boleh hubungi umie seperti di bawah.
.
..
...
....
.....
......
.......
.........
...........
Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 31, 2016

Happy Anniversary

Alhamdulillah... dah 3 tahun bersama shaklee.

Kalau ada yang nak follow page fb umie:

VitaChat
 
nak follow Instagram:
 
umie.sapidah
 
 
 






Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 25, 2016

KULIT ECZEMA

Masalah pada kulit akan menyebabkan ketidakselesaan pada pengidapnya. Eczema... boleh dihadapi oleh kanak-kanak dan juga orang dewasa. Eczema merupakan masalah kulit yang menyebabkan ia menjadi gatal apabila kering, terasa panas dan kelihatan bersisik. 

Dalam kes yang agak teruk, kulit pengidap akan menjadi terlalu merah dan apabila kering terasa sangat gatal dan tidak selesa. Pengidap eczema akan bergantung kepada krim semata-mata yang mengandungi steroid. krim ini akan di sapu pada tempat yang eczema tersebut.

Baru-baru ni tadi customer baru dan customer tersebut adalah kawan umie sendiri yang mengidap eczema padahal time kecik tak ada pulak masalah eczema ni. Ya Allah, kesiannya..sampaikan kerja rumah pun beliau dah tak buat sebab eczemanya ti bahagian tangan dan paling teruk tapak tangan.


Hari tu suami umie yang COD kan set eczema ni kat beliau memandangkan dia ni husband kenal dan kawan beliau jugak.

Suami umie cerita pun kesian tengok tangan dia ni.. sampaikan berdarah-darah. Sedih pulak umie dengar.. Bagaimana dia nak uruskan anaknya, suaminya dan bak kata umie tadi aktiviti masak, mengemas rumah di dah tak buat. Nak pegang barang apatah lagi.

Kalau kering jer, mula la gatal dan merenyam jer.. last-last nanti berdarah da pedih jugak


Sekarang ni beliau bergantung kepada krim yang hospital bagi yang mengandungi steroid..lama kelamaan kulit pun makin menjadi nipis.

 Setelah 3 hari dia gunakan produk yang umie suggestkan..


Alhamdulillah.. ada gak perubahan pada tangan dia.. Rasa gatal pun dah berkurangan. Umie sentiasa mendokan untuk kesembuhan beliau dan juga customer umie yang lain.

























Inilah beberapa suplement yang umie suggestkan untuk beliau.
 
Semua set ni membantu menangani masalah kulit eczema tersebut. memperbaiki kulit, tisu baru, mengurangkan keradangan pada kulit,

Testimoni terbaru iaitu dengan mengamalkan pengambilan vivix.


Kalau ada eczema ni kena berhati-hati la semasa nak pilih makanan. Saya sangat prihatin pada mereka yang mengalami eczema ni.


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 24, 2016

SALUR DARAH TERSUMBAT


Hari ni ada customer tanya pasal suplement untuk salur darah tersumbat..
Terus umie terfikir.. kolestrol ka? Itu jer umie boleh fikirkan buat masa tu.. sebab baru-baru ni ayahnya pernah admit wat dan rupa-rupanya salur darah tersumbat.

Hari ni.. dan dan pulak masak kari ayam.. tau jer la bahan nak buat kari ni semunya yang boleh menaikkan paras kolestrol dalam badan.. santan dan minyak...fuuhhhh.. tp sedap..
Disebabkan makanan sedap ni la kena berhati-hati semasa memilih makanan.

Bagi yang dah berkahwin.. makan dan pakaian suami ni memang perfect la.. hari-hari masak sedap-sedap.. pakaian suami di jaga tp... adakah kesihatan suami pun kita jaga?

phytocl-st dan omega guard


Disebabkan makan kari ni.. umie dah prepare 2 jenis vitamin untuk di telan sebelum dan selepas makan..untuk umie dan suami umie.

Phytocol-St ni umie telan 2 biji sebelum makan.. lebih kurang 1/2 jam sebelum makan supaya phytocol-st ni get ready dalam perut nak serap kolestrol pada makanan.

Omega Guard pulak fungsinya umie makan 3 biji lepas makan supaya dapat menurunkan paras kolestrol jahat iaitu LDL berlebihan dalam badan.


See.. macam nilah rupanya kalau salur darah tersumbat oleh kolestrol. Kebiasaannya doktor akan suggestkan pengambilan pil kolestrol oleh hospital.

Pil tak cukup untuk mencegak salur darah tersumbat ni.. yang penting kena kerap bersenam, amalkan pengambilan makanan yang kerkhasiat dan kurangkan pengambilan makanan yang berkolestrol tinggi.

Apabila paras kolestrol tinggi anda berisiko untuk mendapat sakit jantung, stroke dan penyakit kronik yang lain.


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic