Sunday, January 31, 2016

Happy Anniversary

Alhamdulillah... dah 3 tahun bersama shaklee.

Kalau ada yang nak follow page fb umie:

VitaChat
 
nak follow Instagram:
 
umie.sapidah
 
 
 






Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 25, 2016

KULIT ECZEMA

Masalah pada kulit akan menyebabkan ketidakselesaan pada pengidapnya. Eczema... boleh dihadapi oleh kanak-kanak dan juga orang dewasa. Eczema merupakan masalah kulit yang menyebabkan ia menjadi gatal apabila kering, terasa panas dan kelihatan bersisik. 

Dalam kes yang agak teruk, kulit pengidap akan menjadi terlalu merah dan apabila kering terasa sangat gatal dan tidak selesa. Pengidap eczema akan bergantung kepada krim semata-mata yang mengandungi steroid. krim ini akan di sapu pada tempat yang eczema tersebut.

Baru-baru ni tadi customer baru dan customer tersebut adalah kawan umie sendiri yang mengidap eczema padahal time kecik tak ada pulak masalah eczema ni. Ya Allah, kesiannya..sampaikan kerja rumah pun beliau dah tak buat sebab eczemanya ti bahagian tangan dan paling teruk tapak tangan.


Hari tu suami umie yang COD kan set eczema ni kat beliau memandangkan dia ni husband kenal dan kawan beliau jugak.

Suami umie cerita pun kesian tengok tangan dia ni.. sampaikan berdarah-darah. Sedih pulak umie dengar.. Bagaimana dia nak uruskan anaknya, suaminya dan bak kata umie tadi aktiviti masak, mengemas rumah di dah tak buat. Nak pegang barang apatah lagi.

Kalau kering jer, mula la gatal dan merenyam jer.. last-last nanti berdarah da pedih jugak


Sekarang ni beliau bergantung kepada krim yang hospital bagi yang mengandungi steroid..lama kelamaan kulit pun makin menjadi nipis.

 Setelah 3 hari dia gunakan produk yang umie suggestkan..


Alhamdulillah.. ada gak perubahan pada tangan dia.. Rasa gatal pun dah berkurangan. Umie sentiasa mendokan untuk kesembuhan beliau dan juga customer umie yang lain.

























Inilah beberapa suplement yang umie suggestkan untuk beliau.
 
Semua set ni membantu menangani masalah kulit eczema tersebut. memperbaiki kulit, tisu baru, mengurangkan keradangan pada kulit,

Testimoni terbaru iaitu dengan mengamalkan pengambilan vivix.


Kalau ada eczema ni kena berhati-hati la semasa nak pilih makanan. Saya sangat prihatin pada mereka yang mengalami eczema ni.


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 24, 2016

SALUR DARAH TERSUMBAT


Hari ni ada customer tanya pasal suplement untuk salur darah tersumbat..
Terus umie terfikir.. kolestrol ka? Itu jer umie boleh fikirkan buat masa tu.. sebab baru-baru ni ayahnya pernah admit wat dan rupa-rupanya salur darah tersumbat.

Hari ni.. dan dan pulak masak kari ayam.. tau jer la bahan nak buat kari ni semunya yang boleh menaikkan paras kolestrol dalam badan.. santan dan minyak...fuuhhhh.. tp sedap..
Disebabkan makanan sedap ni la kena berhati-hati semasa memilih makanan.

Bagi yang dah berkahwin.. makan dan pakaian suami ni memang perfect la.. hari-hari masak sedap-sedap.. pakaian suami di jaga tp... adakah kesihatan suami pun kita jaga?

phytocl-st dan omega guard


Disebabkan makan kari ni.. umie dah prepare 2 jenis vitamin untuk di telan sebelum dan selepas makan..untuk umie dan suami umie.

Phytocol-St ni umie telan 2 biji sebelum makan.. lebih kurang 1/2 jam sebelum makan supaya phytocol-st ni get ready dalam perut nak serap kolestrol pada makanan.

Omega Guard pulak fungsinya umie makan 3 biji lepas makan supaya dapat menurunkan paras kolestrol jahat iaitu LDL berlebihan dalam badan.


See.. macam nilah rupanya kalau salur darah tersumbat oleh kolestrol. Kebiasaannya doktor akan suggestkan pengambilan pil kolestrol oleh hospital.

Pil tak cukup untuk mencegak salur darah tersumbat ni.. yang penting kena kerap bersenam, amalkan pengambilan makanan yang kerkhasiat dan kurangkan pengambilan makanan yang berkolestrol tinggi.

Apabila paras kolestrol tinggi anda berisiko untuk mendapat sakit jantung, stroke dan penyakit kronik yang lain.


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 18, 2016

BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, January 17, 2016

B Complex


Sebut jer B complex mesti ada yang teringat baunya kan? B Complex ini boleh menyebabkan berat badan naik.

Bau pada vitamin B Coomplex menunjukkan bahawa vitamin tersebut bertindak natural tanpa perasa dan pewarna. Bau pada B Complex tersebut adalah Thiamin yang merupakan kompenen dalam B Complex.

Kenapa kita kena amalkan B Complex Shaklee?


B Complex keluaran Shaklee ni mengandungi Asid Folic yang sesuai untuk anda yang merancang untuk hamil. Kebiasaannya doktor akan mengesyorkan anda untuk amalkan makan asid folic 5-6 bulan sebelum hamil supaya mengelakkan berlakunya kecacatan pada baby yang dipanggil Spina Bifida pada baby anda.

Bcomplex juga bagus untuk diamalkan kerana ia berfungsi untuk menukar makanan menjadi tenaga dan mengurangkan rasa mengantuk selepas makan. Disebabkan itulah B Complex ini sesuai dimakan apabila selepas makan.

Ada sesetengah orang akan merasakan lapar apabila mengamalkan B Complex ni dan akan mengambil sejumlah makanan yang banyak. Untuk pengetahuan anda.. perasaan lapar ini berlaku apabila tiada makanan dalam badan kita yang ditukarkan menjadi tenaga yang menyebabkan diri kita lapar.

Oleh yang demikian, apabila mengamalkan B Complex ini seharusnya di makan selepas makan atau ketika perut masih kenyang dan sekiranya ,asih lapar boleh ambil sedikit makan untuk alas perut dan banyakkan minum air kosong.



Umie dah amalkan B Complex ni hampir 1 tahun dan sebab itulah badan rasa bertenaga jer. Selain B Complex umie juga mengambil vitamin lain seperti Vitalea Iron Formula dan juga Vitamin C.

Jikalau anda rasa takut-takut nak amalkan B Complex ni, fikir-fikirkan lah kebaikan B Compelx ini untuk badan anda.

Tip untuk anda yang nak amalkan B Complex:

**Simpan B Complex dalam peti sejuk bagi mengurangkan bau pada vitamin tersebut. 

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai
Image and video hosting by TinyPic

Saturday, January 16, 2016

Shake Shake minum Shake


Alhamdulillah.. setelah hampir 1 minggu xda internet di rumah.. akhirnya bersiaran juga pada hari ni..

U all apa khabar? Moga sihat hendaknya yer..

Lately tekak ni nak pulak merasa kopi lalu kat anak tekak ni.. padahal sebelum ni umie x reti pun minum air kopi ni..bau kopi pun umie boleh jadi pening.. Setiap kali lalu di tempat ir di supermarket, mesti lalu dan nampak botol air cafe latte ni.. 1 day, umie terbeli la 1 botol kecik ni nak rasa.. not bad rasanya... memang mata terbeliak dah minum kopi ni sampai ke tengah malam.. dasyat penangan kopi ni rupanya dan boleh addict pulak nak minum.

Nasib baik la umie jenis yang tak suka air yang 3 in 1 macam kopi atau nescafe tu.




Inilah cafe latte yang umie try tu..Ada orang kata, kalau dah addict ni memang susah nak tolak dah. kopi ni ada kafein dan sapa-sapa yang ada ambik suplement memang suplement tak serap kat badan sb kafein ni. Tapi tak perlu risau, kalau siapa yang addict pada kopi tu, shaklee pun ada produk yang free kafien tp sesuai untuk yang nak berdiet.



Ini adalah cinch shake shaklee yang terdiri daripada 3 jenis perasa yang menjadi favourite ramai orang.
Ada perasa Vanilla, Coklat dan Cafe Latte.


Ini salah satu cara nak sediakan cinch shake tu.. sedapnya kan? kalau perisa lain pun bolehg ak buat gini ikut kesuakaan you all.

Yang penting, pada siapa yang nak berdiet boleh try cinch shake ni kerana 
cinch menghalang kehilangan otot disamping melindungi metabolisme dan menigkatkan kehilangan lemak tanpa kesan "YO-YO DIET"
 
 

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai
Image and video hosting by TinyPic

Thursday, January 7, 2016

NYAMUK AEDES, DEMAM DENGGI

Petang semalam balik kerja awal sebab nak gerak ke Shaklee.. 
Tau jer la on the way ke Pinnacle Shaklee tu jalannya time pick hour memang jammed..

Saper yang duduk Kuala Lumpur, Selangor ni memang dah biasa dah keadaan bandaraya besar macam ni.. dan tak mustahil bandar you all pun jammed gak kan..

Now.. umie dah tak buat stock sangat dah barang Shaklee kat rumah.. aklau ada pun 1 vitamin 1 botol.. atleast ada kalau customer nak.. Husband umie lebih sanggup ulang alik ke Shaklee sebab lately vitamin shaklee kebanyakkannya dekat nak expired date sb ada sesetengah customer ni.. 1 botol vitamin estimate time makan 1 bulan tapi boleh drag sampai 2 bulan.. tapi you all jangan risau..sebab kebanyakkan produk shaklee ni boleh lagi makan sampai 6 bulan selepas tarikh expirednya.

So.. semalam ke Shaklee sb nak belikan suplement untuk demam denggi. dan terus COD ke Kuarters KLIA di Nilai.




Banyak petua syorkan untuk meredakan demam denggi ni.. tp yang penting.. kena gak masuk hospital sb demam denggi ni kalau melarat memang teruk akibatnya. Walaupun kita ada suplement yang sesuai tp wajib gak jumpa doc tau.. jangan bergantung kepada suplement semata-mata..sebab suplement ni untuk membantu sahaja.



Ni umie nak tunjukkan suplement yang paling glamour kalau time demam denggi.

Performance Drink dan Nutriferon ni la paling glamour kalau ada yang kena demam denggi.. nak tahu kenapa?

Performance Drink ni nak elakkan dehidrasi, mengekalkan gula dalam darah

Nutriferon pulak mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari, mempertingkatkan sistem imun dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk melindungi daripada virus.

kalau rasa badan-badan dah rasa tak sedap tu cepat-cepatla minum performance drink dan amalkan pengambilan nutriferon ni 1 paket seminggu pun dah okay.

kalau you all google jer suplement untuk demam denggi memang 2 produk ni yang mereka akan cari..

So kalau nak cari produk ni dan tak tahu nak beli kat mana.. boleh hubungi umie atau Whatsapp/SMS jer seperti dibawah.. taip.. "Demam Denggi".. umie akan bantu anda.

"DEMAM DENGGI"


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai
Image and video hosting by TinyPic

Wednesday, January 6, 2016

PENAWAR ECZEMA

Masa umie tengah cari info pasal eczema ni.. Ya Allah, sedih sungguh kalau baby kena eczema ni. Kalau kita dewasa ni pun dah stress kalau kena.. kalau kena kat anak kita sendiri macam mana?

Saper tak sayang anak kan...macam-macam dah ubat try.. dr ubat tradisional hingga ke ubat doktor dan jumpa pakar.

Macam-macam krim dah kita guna tp kesannya hilang kejap jer.. then datang balik sampaikan dah xda kesudahannya.

HERBAL BLEND

Pernah guna herbal blend?

Tentu tak pernah lagi kan.. Herbal Belnd ni krim Shaklee.. jgn ingat shaklee jual vitamin jer tp krim macam ni pun ada tau.. harga ni la harga paling murah dalam shaklee dan mampu milik dan kesannya memang terbaiklah...


kandungan herbal blend ni memang semulajadi dan tiada bahan kimia.. so baby yang baru lahir pun boleh guna terutama sekali yang kena ruam susu kat muka pun boleh sapu nipis jer...

boleh whatsapp saya laju-laju sebab herbal blend ni memang cepat habis dan pernah kehabisan stok ada org borong...


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai
Image and video hosting by TinyPic

Tuesday, January 5, 2016

Anak Ceria, Ibu Bapa Bahagia

Lately, umie lebih tertarik dengan suplement kanak-kanak ni lebih-lebih lagi sekarang dah start sekolah.
Ada anak kawan-kawan baru masuk sekolah..tabika, tahun 1 dan baru masuh sekolah menengah.
Ada sekolah yang dah start orentasi  minggu lepas.

Hari ni umie teringat dengan zaman umie dari start tabika, sekolah rendah, menengah sampaila umie g kolej...seronok pulak teringat zaman sekolah ni.

Suatu hari nanti bagai manalah keadaan umie kalau ada anak.. mesti gelabahnya melebih dari anak.. Anak buat relax jer.. Macam tulah situasi di ofis hari ni.. Pagi hantar anak g sekolah.. jam 9-10 pagi jenguk anak pulak di sekolah masa rehat..tengok dia orang makan apa? Ada yang beli dan beratur dan ada yang siap-siap bawa bekal dari rumah.

Hari ni wall fb memang penuh pasal anak masuk sekolah. Moga suatu hari nanti umie akan mengalami seperti tu jugak...

1ST DAY AT SCHOOL


So ibu-ibu.. bapa-bapa..apa khabar 1st day persekolahan anak you all hari ni? semuanya ok ker? 
Tadi anak member ofis macam nak demam pulak.. kot terkejut tengok ramai orang kat sekolah kot..hihih..

Disebebkan dah bercerita pasal anak ni, umie ada sedikit info untuk u all.


aktiviti pembelajaran pun terganggu

Cuba you all tengok balik keadaan anak you all...kalau yang dah start sekolah ni terutama sekali yang baru masuk tahun 1.. balik sekolah, masuk jer dalam kereta dah senyap.. tidur sampai berdengkur.. penat.. kesian kan.. kalau dah balik sekolah penat, so malam hari nak buka buku lagi la penat.

Sebab tula minggu pertama persekolahan ni biasanya sekolah akan loosekan sikit aktiviti pembelajaran di sekolah nak bagi anak-anak ni familiar dengan keadaan di sekeliling sekolah. Nak suai kan diri dengan kawan-kawan, nak belajar macam mana nak beli makanan kat kantin, nak ke tandas, bilik guru dan nak ingat muka guru yang keluar masuk time pertukaran kelas/matapelajaran.

Umei dah pernah rasa time umie mengajar sebagai guru sandaran tidak terlatih (GSTT) sebelum ni.. sebutannya GSTT bukan GST okay..hehehhee

KANAK-KANAK PUN BOLEH STRESS


runsing, bimbang

Jangan ingat kanak-kanak pun tak tahu stress tau.. kalau diorg stress lagi la kita tak tahu.. tu sebabnya diorg ni kurang bercakap, kadang-kadang tak sihat sampai demam, sakit perut.

Macam tu gak berlaku dengan cucu saudara umie(cucu kakak umie yg sulong).. umur baru 3 tahun, asyik sakit perut jer.. bawa g hospital.. rupanya-rupanya dia stress.. kena la duduk rehat kat hospital 1 malam bagi release stress tu.. macam tak percaya jer kan.

So kalau dah kat sekolah ni tak mustahil anak kita pun boleh jadi stress.. tu belum ada kes buli kat sekolah lagi tu.. lagi la mereka akan jadi stress... ibu bapa patut ambik peranan tau supaya diorg enjoy dengan pembelajaran dan aktiviti sekolah diorang.

SARAPAN MAKAN APA?



diabetes


Setiap hari you all bekalkan anak apa yer? Teringin gak umie nak tau.. Ada yang bawa bekal tu bagai nak g picnic Macam-macam dalam tupperware@tipuware tu..hihi...

You all tau tak.. kalau anak kita ni kandungan gula dalam badan tinggi tu yang menyebabkan ramai kanak-kanak yang obesiti, berat badan berlebihan tau dan tak mustahil dari kecik dah mengalami kencing manis. Kesian anak kita ni.

Kalau kandungan gula tinggi dalam badan ni boleh menyebabkan badan cepat letih, tak bertenaga, mata mengantuk dan proses nak belajar pun terganggu.

Boleh kalau nak bagi anak makan banyak tapi biarlah seimbang.

SEBELUM KE SEKOLAH TIDAK SARAPAN KER?




Kalau pagi-pagi anak tidak sarapan pun lagi 1 hal..bayangkan dengan perut lapar.. boleh ker kita nak tumpukan perhatian dalam kelas.. tak payah la kita tengok anak kita.. tengok la diri kita sendiri. Kalau lapar, memang kita akan rasa macam tak boleh nak fikir dah otak ni nak buat kerja lain melainkan teringatkan  makanan..hehehehe

So.. ada effectnya jugak kalau terlalu kenyang dan tak makan sarapan langsung tau. So biarlah berpada-pada.. cukup-cukuop.. berhenti sebelum kenyang.. dah kenyang sangat nanti karang pun mata mengantuk pulak kan..

TERBAIK UNTUK ANAK

 

Ada customer umie yang sangat prihatin dengan perkembangan anak dia. Dari segi pemikiran otak anaknya, kesihatan, pembelajaran dia memang titik beratkan. Yerlah, saper tak sayang anak kan.. Kalau boleh nak jer semua benda yang bagus untuk anaknya.

Kalau habis dia memang akan beli mealshakes untuk anaknya.. seperti yang umie dah cerita pada post sebelum ni mengenai MEALSHAKES. So khasiatnya memang banyak. 
Umie pun pernah rasa Mealshakes ni.. vanilla, cukup manis tp manisnya bukan gula tp kandungan semulajadi yang terkandung dalam mealshakes ni dah menyedapkan rasanya.

Selain kanak-kanak, orang dewasa pun boleh gak minum. Mealshakes ni sarapan mudah yang banyak khasiatnya. sebab apa? Sebab ia sarapan segera, nak minum banyak kali pun tak apa, rendah kolesterol, lemak dan sodium, memberi tenaga dan mealshakes ni mampu milik sebab jimat dan harga memang berpatutan.



So, kalau ada ibu-ibu yang tak sempat nak sediakan sarapan pagi yang banyak untuk anak anda, boleh la try mealshakes ni. Yang pasti tidak akan mengecewakan sebab sedap... mesti akan kata nak lagi.. nak lagi..hehhehe

Kalau umie sebagai ibu bapa memang nak yang terbaik untuk anak sendiri. Apa yang kita bagi semasa kecil ni la yang akan menentukan dia di masa hadapan...In shaa Allah yang terbaik sahaja.

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai
Image and video hosting by TinyPic

Monday, January 4, 2016

Anak sakit perut, Nak bagi makan apa?

Hari Sabtu biasanya umie akan ke ofis tp di sebabkan Jumaat cuti New Year 2016.. jadi plan sepanjang hujung minggu ni nak duduk rumah relax sb next week dah start sibuk balik..kesian pulak tengok husband terpaksa keluar sorang-sorang..

CUSTOMER WHATSAPP


Awal pagi sabtu umie terima whatsapp dari customer..

C: Assalamualaikum.. kalau anak sakit perut boleh bagi MEALSHAKES tak? Simptomnya seperti gastrik.
U: Brapa umurnya kak?
C: 3 tahun.
U: Dah bawa g jumpa doktor ker? Doktor cakap apa?
C: Keracunan makanan.Hari ti ada muntah dan cirit birit dan sekarang anak mengadu sakit perut sebab dia  tak nak makan.

Kanak-kanak ni kalau dah fobia macam tu la jadinya.. tak nak muntah dan cirit birit rela tak nak makan. Tp nasib baik anaknya nak menyusu.

So umie pun suggestkanlah MEALSHAKES ni untuk anaknya dan ajarkan sekali cara dan sukatan mealshakes untuk anaknya yang berusia 3 tahun tu.



Alhamdulillah.. pagi tadi customer tu whatsapp umie lagi.. pagi ni anaknya ceria jer, dah tak sakit perut dan makan pun berselera sb dia tahu..sebelum ni pun anaknya memang makan berselera tetapi disebabkan sakit perut tu yang fobia nak makan dah.

Customer tu siap send gambar anaknya lagi..tp umie tak leh nak tunjuk gambarnya sb tak minta kebenaran nak publish gambar anaknya dalam blog umie ni.

GOOGLE


Banyak kali umie google pasal suplement untuk kanak-kanak yang lingkungnan umur 1-6 tahun ni.. apa yang sesuai untuk mereka tp rata-rata tak ada lagi yang boleh membantu untuk mengurangkan sakit perut kanak-kanak ni.

So, dengan adanya entry umie ni dapat la membantu ibu bapa yang mengalami masalah pada anak-anak mereka.

KENAPA MEALSHAKES SESUAI UNTUK KANAK-KANAK?

 

Manfaat Mealshakes:
1. Nutrisi Lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
 - kekurangan pengambulan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjsama dengan vitamin larut lemak.
2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh -  kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
3. Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesioum yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
 4. Anti-oksida -  mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan prrosos penuaan.
5. Mengembalikan Seri Wajah - mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebh cantik.
6. Detoksifikasi -  Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
7. Kelazatan rasanya - minuman yang lazat untuk diambikl bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.


Selain Mealshakes.. terdapat juga vitamin lain selain mealshakes untuk anak anda. Vitalea For Children untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas, Chewable Vita-C Plus  dan Omega Guard untuk kanak-kanak yang dah boleh mengunyah.

Kalau ada ibu bapa yang baru nak hantar anak ke taska, taski, tabika atau baru masuk sekolah rendah tu, better bagi anak anda supplement yang boleh protect mereka dari diserang demam, selsema dan penyakit berjangkit yang lain.

Kalau ada yang ingin tahu mengenai vitamin lain selain Mealshakes tu boleh la hubungi umie seperti di bawah.



Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai

Sunday, January 3, 2016

Testimoni VIVIX

VIVIX

Mungkin ramai lagi yang tak tahu apa itu VIVIX.. Dulu umie pun macam tu gak.. betul ker vivix ni boleh bantu pesakit kencing manis? pesakit jantung? darah tinggi? penyakit KRONIK?

TESTIMONI VIVIX UNTUK PENYAKIT KRONIK



Pernah nampak jejaka tampan ini di NTV7.. dia adalah Master Law.. Belau mengidap kanser paru-paru dan telah pulih. Umie pernah terserempak dengan dia semasa National Conference Shaklee tahn 2015.. kulit dia memang bersih, memang nampak muda dari usia dia yang sebenar.

TESTIMONI VIVIX UNTUK KECANTIKAN KULIT

 

Saper yang tak kenal Rita ni kan.. dia memang memiliki kulit yang cantik.. kita tengok kat tv memang dah cantik apatah lagi kalau real kan. Dia pun amalkan pengambilan vivix ni.. ermmm patut la kulit makan bertambah cantik.

TESTIMONI VIVIX BAGI MENGAWAL PARAS KENCING MANIS


Dalam family umie memang tak saing lagi la kalau kencing manis ni.. dah jadi macam penyakit keturunan pulak sebab dari zaman nenek moyang memang dah ada kencing manis ni. Sebab itulah umie bagi ayah dan ibu umie minum vivix ni sesungguhnya memang berkesan untuk penyakit kencing manis. Amalkan vivix ni bukan sebotol jer tp dah bertahun-tahun dan tak pernah jemu pun. Tak sah kalau x minum vivix ni dalam sehari. Ayah umie la yang akan cari vivix ni.. Alhamdulillah.. paras kencing manis masih terkawal iaitu 6-8 bacaannya berbanding sebelum ni 11-16.


TESTIMONI VIVIX UNTUK MENGAWAL PARAS DARAH TINGGI

Testimoni vivix untuk kawal darah tinggi ni adalah dari Upline umie sendiri dan ayah dia mengamalkan pengambilan vivix untuk mengawal paras darah tinggi.
Bahaya tau kalau darah tinggi tak di kawal. Ia akan menyebabkan stroke secara tiba-tiba.



So kalau anda google sekali pun memang banyak testimoni vivix ni dan macam-macam jenis penyakit dah berjaya sembuh dan dapat dikawal.

Bulan ni nak bagi special offer untuk yang abru nak try vivix dan pengamal tegar vivix ni.

Special offer untuk pembelian 6 botol vivix dengan harga biasa akan mendapat 1 botol vivix FREE.

Setiap pembelian 2 botol vivix akan mendapat 5% diskaun, free membership, free postage dan rebat pulangan untuk anda.

Sekiranya berminat untuk mengetahui dan ingin mencuba vivix boleh hubungi umie seperti di talian di bawah.
 membantu pesakit kencing manis, darah tinggi, pesakit jantung dan penyakit kronik yang lain.

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai

Saturday, January 2, 2016

RAHSIA RAMBUT SIHAT

RAHSIA RAMBUT SIHAT


Ramai orang yang mempunyai masalah keguguran rambut yang teruk tetapi malu nak mengaku. Selalunya mereka akan membiarkan sahaja rambut gugur dan menyebabkan botak tidak kira lelaki atau wanita.

Jadi, rahsia untuk melebatkan rambut dan kurangnya keguguran rambut adalah dengan mengambil makanan yang mengandungi kaya dengan zinc terutama sekali makanan dari sumber makanan laut, kekacang dan juga tiram.

menangani masalah keguguran rambut dikalangan lelaki dan wanita

Best la bulan ni sebab jimat kalau beli 3 tp dapat free 1.. boleh kongsi seisi keluarga lagi tu. 1 botol mengandungi 120bj so jimat la kalau nak guna 3 hingga 4 bulan baru habis.. beli sekarang selama setahun tak payah nak beli dah.


Untuk pengetahuan anda.. Zinc ni tak akan dijual selepas 29 Februari 2016.. so kalau ada yang nak bersalin untuk sembuhkan luka bersalin cepat, nak seimbangkan hormon,  yang mengalami keguguran rambut tu better buat stock zinc ni cepat-cepat..Grab time tengah promo ni.. 4 botol zinc ni baru beharga RM107.33 sahaja.. Kalau kongsi beli br RM27 jer pun.. jimatkan.. kalau harga sebenar pun RM35.80...bezanya harga asal dengan harga promo lebih kurang RM8.80 tu..

Nak jadi pengguna bijak, kena beli time promo.. beli time harga promo lebih jimat lagi. Nak bagi hadiah kat kawan pun boleh tau.. ada kawan yang nak kawin ker? zinc ni boleh dijadikan hadiah untuk suami kawan tu tau.. ni rahsia lelaki tau.. saper yang pernah try makan dan gunakan zinc ni dah tau dah kesannya... pssstt.. kalau nak tahu lebih lanjut boleh hubungi umie seperti di bawah ni atau like fb page umie VITACHAT



Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, Nilai

Friday, January 1, 2016

Happy New Year 2016

Sticky Note

Happy New Year 2016

Nak dapatkan harga New Year utk produk Promo Januari 2016 ni boleh jer hubungi umie di talian.



Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, KLIA, Sepang dan
Nilai