Sunday, February 24, 2013

VIVIX Halal oleh JAKIM




INFO PRODUK:

Apa itu vivix?
Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. rujuk link ini bahan2 dlm Vivix

Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat bestt.?
Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

>>Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...
Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser

.Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),
___________________________________________
Tahukah anda... jika nak dibandingkan dgn minuman jus lain seperti M****, Ta*** dan X***..hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day) Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC). Ini baru dinamakan kualiti setanding dgn duit yg dispend
*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods
__________________________
SIla hubungi pengedar anda jika berminat mendapatkan pada harga ahli
*Tidak sesuai utk yg mengandung atau ibu menyusu

sumber: Mamafaiz



Wednesday, February 20, 2013

Collagen Powder Shaklee

Tahukah anda kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.

Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder Shaklee?

Ia mengandungi Red Snapper Scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

 Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder


ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


untuk penerangan yang lebih jelas boleh pm umie @ whatsapp 0134215713

 


Sunday, February 17, 2013

Set Bersalin/Berpantang

Cadangan untuk set bersalin/semasa berpantang:




1) B-Complex - sebagai penenang(anti stress), elak kemurungan(meroyan), menstabilkan hormon.

2) Vitamin C - penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

3) Vita-Lea(multivitmin dan iron) - multivitamin yang lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang. Iron pula penting untuk tubuh terutamanya kepada ibu yang banyak kehilangan darah selepas bersalin.

4) Zinc Complex - membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim), mengurangkan masalah keguguran rambut, bagi yang tidak suka makan ikan haruan, mahupun pati haruan, supplement ini adalah yang terbaik.

Selain dari 4 supplement tu terdapat supplement tambahan lain iaitu:

5)Energizing Soy Protein - untuk menambah tenaga yang berpanjangan, sihat dan cergas.

6) Alfalfa - milk booster, boleh menggalakkan pengeluaran susu ibu dan memekatkan susu.

7) Vitamin E - untuk kecantikan kulit ibu, menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel.

8)Ostematrix - ibu yang bersalin telah kehilangan byk kalsium, supplement ini boleh menambahkan kandungan kalsium dlm badan. ibu yang kurang minum susu boleh mengambil supplement ini.

Supplement tambahan ini ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga selepas melahirkan, membantu melancarkan penyusuan susu ibu dan membekalkan kesemua nutrisi bagi memastikan kesihatan ibu di tahap optimum...

Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com









Saturday, February 16, 2013

Set Slimming Bajet

Assalamualaikum....

Ni umie nak wat promosi ni...

gamabr kat bawah ni adalah set bajet atau set bajet utk slimming...
just ada 2 produk ni jer iaitu Lecithin dan Herblax
set ni sesuai untuk sesiapa sahaja kerna ni set mampu milik..dan harga pun berpatutan...
sesiapa nak tu boleh pm umie untuk harganya yer...



meh umie nak terangkan sikit fungsi kedua-dua ni.. bak kata orang x kenal maka x cinta kan...
so..moh le kita berkenalan dengan Lecithin dan Herblax ni yer...

Lecithin
berfungsi untuk memecahkan lemak, dinamakan 'pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Is juga tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya diperlukan oleh badan.

Manfaatnya:

sgt terkenal dalam membantu menurunkan berat badan dan pelangsing badan di mana Lecithin membantu menghalang tubuh daripada menghadapi obesiti. Pengambilan Lecithin dalam kuantiti yang banyak iaitu maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk pelansing yang seimbang.

bertindak sebagai pembersih salur darah, membantu mengemulsi dan memetabolismekan lemak, menurunkan kolestrol dan trigleserid dalam tubuh.

membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang bersifat larut lemak dengan lebih berkesan.

menjaga kesihatan harian dengan menghalang enapan lemak pada hati, sirosis hati dan mencegah hati berlemak serta membantu memulihkan kesihatan hati bagi org yang menghadapi masalah kesihatan hati.

Herblax

didatangkan dengan kombinasi herba yang digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.

bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herblax yang lembut boleh membantu.

produk inimengandungi alfalfa(medicago sativa). Individu yang menghidap lupus entematosus sistematik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna @ bahan pengawat.

Herblax hanya diamalkan 1 minggu 2 kali sahaja dengan pengambilan 4 biji herblax...


so..kepada yang berminat..boleh pm umie untuk harga yang sangat special untuk pelanggan umie...


Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com




Tuesday, February 12, 2013

Set Slimming Shaklee


Assalamualaikum..

Sekarang ni memang tengah hot org nak slim sekarang ni kan...
dan mcm2 produk slim melim dah keluar..dari ubat makan hinggalah sapu kat badan...
tp terpulang kepada individu itu sendiri nak ambik yang mana...

tp umie lebih prefer nak ambik Shaklee sb apa...???
sb umie memang mengamalkan produk shaklee untuk diet yang sihat...
seperti yang u all sedia maklum..Shaklee ni adalah vitamin dan bukan seperti produk lain yang sekejap jer boleh turunkan berat badan..


umie lak ambik set slimming dari Shaklee..
iaitu...Herblax, Lecithin dan ESP..

memandangkan sekarang tengah hot Omega Guard..dan Lecithin umie pulak dah habis...so..umie tukarkan kepada Omega Guard, Herblax dan ESP..

memang menakjubkan..dalam 1 minggu umie dah turun 1 kg..kalau 1 bulan brapa? u all kira sendiri la...tu yang penting kena konsisten dan minum air 2-3 liter sehari..insyaAllah..berkesan. walaupun kita minum air yang banyak..air tu bukan disimpan dalam badan..tp ia dikeluarkan melalui peluh kalau bersenam dan melalui air kencing ketika kencing...jangan takut..dari lemak yang terkumpul dalam badan..bagus lemak tu ditukarkan kepada otot yang lebih pejal..baru nampak solid sikit badan tu..berat otot xper tp jgn berat lemak yer...hihiihi


ok..ni pulak testimoni untuk set slim Herblax, Lecithin dan ESP... u all can see...dah nampak slim kan...
so..u all apa tunggu lagi... jom la try set ni...



Selain ESP..CINCH pun sesuai utk diet harian..Cinch tidak sesuai untuk ibu yang menyusukan anak kerana sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Protein penting untuk pelihara otot dalam badan. Ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.

 kalau nak tau dan nak lebih pejelasan...umie boleh bagi pendapat kat u all.. just sms/call umie.. 013-8213930 bila-bila masa dan dimana jua anda berada...hihii

 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com



Monday, February 11, 2013

Set Hamil Shaklee


Assalamualaikum...

Sekarang makin ramai ibu-ibu yang kat luar sana yang dah hamil..maybe dalam trimester 1, 2 dan 3
dan ada sesetengahnya mengamalkan produk Shaklee bagi mendapatkan vitamin yang mencukupi...



dalam gambar ni ada beberapa jenis vitamin yang dicadangkan untuk ibu yang sedang hamil dan fungsinya sekali...

ESP
 sangat sesuai di ambil oleh ibu yang sedang hamil, memberi tenaga kepada ibu untuk bergerak, dapat memperbaharui sel-sel dan tisu ibu..

Vita-Lea
mengandungi kandungan multivitamin dan juga iron, pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan, bagi yang mengalami masalah HB yang rendah, zat besi ini sangat membantu dalam meningkatkan HB anda.

B-Complex
bertindak sebagai anti stress, menstabilkan emosi dan membantu mengelakkan kemurungan

Vita-C
membantu menyembuhkan luka-luka selepas bersalin, membatu dalam pembentukan kolagen dan membantu penyembuhan tisu-tisu selepas bersalin

Ostematrix
membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat, kekurangan kalsium dalam diri ibu hamil akan terdedah kepada risiko pre eklamsia dan boleh membawa maut kepada ibu dna bayi.

Omega Guard
Omega biasanya diambil semasa kandungan 4 bulan hingga 9 bulan, membantu dalam perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan, pembentukan sel saraf yang baik dan mengurangkan risiko kelahiran bayi pra-matang.


Vitamiin perlu diambil bagi mengelakkan kelahiran bagi pra-matang, kekurangan berat bayi dan juga risiko kecacatan dan menjadikan kita kuat dan sihat sepanjang kehamilan.

Peringatan: Elakkan pengambilan Vita-Lea bersama-sama dengan Ostematrik kerana ia akan mengurangkan penyerapan zat besi. Sebaliknya anda digalakkan untuk meminum segelas air buah ataupun mengambil bersama Vita-C untuk penyerapan yang lebih optimum.

 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com




**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, February 7, 2013

Caratomax dan fungsinya kepada Penglihatan




klik pada gambar untuk tumbesaran..hihihi


klik pada gambar untuk tumbesaran..hihihi


 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com


Shaklee lengkap selengkapnya...

Assalamualaikum...

Produk Shaklee ni memang macam-macam ada... 
dari barang utk diri sendiri sampailah kepada baby yang belum lahir ke dunia pun dah ada makanan untuk dia...


see..u all tengok la produk ni...complete kan...dari kita start mengandung..awal bulan hamil dah start makan supplement supaya bayi yang di kandungkan tu sihat bukan setakat tubuh badan termasuk otaknya sekali...

dari start kehamilan..ibu boleh start makan Omega Guard...ni nak bagi bayi yang kita kandungankan tu otaknya sihat..then dapat mengelakkan kelahiran pra matang, ibu akan sentiasa sihat ...lepas tu..dah masuk bulan 3 dan ke atas..ibu hamil boleh dah ambik supplement lain contohnya ESP, Vita C, Vita-Lea, B-Complex dan Ostematrix...ESP ni tujuannya nak bagi tenaga kepada ibu yang hamil tu sentiasa cergas dan tidak kepenatan, Vit C utk kecantikan kulitnya, Vita-Lea pulak mengandungi Multivitamin dan juga Iron di dalamnya. Semua ibu yang hamil memang patut makan vitamin utk dia dan juga bayinya...Ostematrix pulak adalah kalsium. Semasa ibu hamil..byk kalsium pada si ibu akan disedut oleh si anak..kalsium ni mengelakkan si ibu daripada sakit belakang, kekejangan kaki dan menambahkan lagi kalsium pada si ibu supaya mencukupi utk dia dan bayi.

Selepas tu..tak habis lagi..semasa pantang...makanan semasa hamil masih boleh diteruskan bersama Alfalfa dan juga GLA... Alfalfa ni tujuannya memudahkan sistem buangan si ibu yang dah bersalin..sb apa..kebanyakan org yang lepas bersalin ni..kemungkinan besar boleh sembelit..so makan alfalfa ni memang memudahkan urusan..lepas tu GLA ni boleh cantikkan semula kulit si ibu dan memperbetulkan hormon selapas bersalin..

semua produk yang disyorkan itu juga boleh menggalakkan pengeluaran susu...so..ibu-ibu boleh wat EBM untuk baby susu tu...



see..inilah hasil dari perahan susu tu..walaupun ESP agak mahal tp lagi berbaloi beli sb boleh pekatkan susu ..anak pun kenyang..insyaAllah..boleh breastfeed baby sampai 2 tahun..seronok tgk org dok perah susu kalau byk ni...mesti anak pun bijak sb minum susu ibu dan sb ibu makan supplement dan terus disedut oleh si anak...maka tahan kepada penyakit dan alahan..insyaAllah...

nak tau lebih lanjut pasal set ni...jom pm umie...insyaAllah..umie boleh bagi consultation pada anda yang memerlukan dan consultation pun FOC...just pm/whatsapp/email jer...

Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com



Wednesday, February 6, 2013

Lecithin untuk PECAHKAN LEMAK

Assalamualaikum...

sekarang umie tengah amalkan LECITHIN..
ni  br 1 minggu umie makan lecithin ni dan br turun 1 kg...
dah turun 1 kg dah cukup bangga bagi umie..mana x nyer..makan sikit pun maintain tang tu jugak..
dengan ada nya lecithin ni..boleh gak la semangat nak turunkan berat badan..sedih tau kalau berat x turun..

bukan sb apa..hubby pulak jenis x kisah..gemuk ker kurus ker tetap dia sayang tau..hehehe...
tp bagi kita ni sebagai seorang wanita..nak gak kelihatan cantik kalau badan dah slimkan..hihihi...
so ambik peluang ni nak amalkan lecithin ni..br seminggu dah turun 1 kg..dan kalau beberapa minggu lepas ni mcm mana???

oklah..tanpa celoteh panjang-panjang..umie nak celoteh kan pulak pasal kepentingan, kandungan dan kegunaan lechitin ni.. sblm nak beli produk tu kena la kenal betul2 dulu kan..bak kata org..tak kenal maka x cinta kan..hehhe...

KEPENTINGAN LECITHIN

memecah lemak(fat emulsifier)
Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan spt jagung, telur dan kacang soya.

KANDUNGAN LECITHIN

Asid Linoleik (essential fatty asid) :
amat diperlukan oleh badan. tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.

Kolin :
satu kompenen neurotransmitter.

Asetikolina :
bekal biokimia untuk penghataran mesej di dalam otak & sistem saraf.

Inositol :
 sebagai kompenen utama membran /  selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

KEGUNAAN LECITHIN

Paling utama : untuk proses metabolisme, kolestrol, triglicerides dan lemak darah (blood lipid), memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol, menurunkan total serum cholestrol dan meningkatkan kolestrol baik (HDL), membantu kawal paras triglycerides, membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemah yang tersendat di permbuluh-pembuluh darah dan mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolestrol.

Penting untuk fungsi otak : Acethylcholine penting untuk fungsi otak. iaitu untuk berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan bercakap, tidur, penghadaman dsb.  Acethylcholine merupakan sejenis neutotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. 

Untuk kaum tua :  Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke(angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaun tua dan menngurnagkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.

Untuk penghadaman : Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahawa kimia yang dipanggil bile daripada kolestrol. Bile amat penting untuk proses penghadaman.

Untuk sel :  Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel. Choline & Lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita.

Untuk kesihatan Kardivascular (sistem jantung) : fungsi utama lecithin adalah sebagai 'Fat Emulsifier" ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.


Sejak umie amalkan Lecithin ni umie jarang berasa lapar kerana umie minum byk air..kalau rasa lapar..minum jer air..tp jgn risau..walaupun minum air xla perut kembung sb memang akan sentiasa buang air kecik jer..setiap setengah jam memang akan pergi toilet. 

kebiasaannya..sblm ni umie sarapan pagi makan nugget, pasta goreng, nasi lemak..tp skrg umie sarapan pagi makan sandwich 1 pack then segelas air milo then baru telan Lechitin 2 biji..dan start minum air sehinggalah habis air yang umi bekal dari rumah. tengahari pulak just makan sandwich 1 pack lagi dan minum air masak jer..then telan lagi lecithin 2 biji...alhamdulillah..x terasa lapar pun sb umie memang fikir positif jer..kalau otak fikir lapar..laparlah jadinya...kena kawal emosi dan nafsu nak makan.. dinner pulak umie akan makan nasi tp x banyak..dalam 1 senduk nasi full..lepas tu x tambah dah..baru telan lagi lecithin..so dalam 1 hari umie akan makan lecithin 6 biji sehari...so lemak-lemak x berpelung nak lekat kat badan umie....hihiih...

apa kalta u all lak try berdiet cara sihat dam amalkan produk shaklee...
for more imformation don't hesitate to call or just pm me....


 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com






Tuesday, February 5, 2013

Kelebihan Alfalfa dari Shaklee

Assalamualaikum.... 

Secara umumnya memang ramai dah tau apa itu Alfalfakan tp..
disebabkan blog umie ni baru..so..step by step umie nakkenalkan juga alfalfa tu apa...
petikan di bawah ni umie petik dari laman web Shaklee sendiri...
u all baca dulu..kenal alfalfa tu apa...

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


untuk makluman u all..umie pernah try makan Alfalfa selama sebulan dan memang ada perubahan yang berlaku ke atas umie..
pada mulanya memang rasa pelik tp itulah hakikatnya...lepas baca testimoni tu..eeh..betul la..memang sama...cuma badan kita ni nak terima sesuatu cepat atau lambat jer..pada hakikatnya sama..

bawah ni umie ada sertakan sekali testimoni individu yang telah menggunakan alfalfa..hoepe that boleh buka mata dan minda u all yang supplement ni boleh memberikan rasa positif dan gembira di hati org lain.

Testimoni 1

Testimoni 1 : inilah yang berlaku pada umie...masalah keputihan tu xla byk ckit2 jer..tp dah amkan alfalfa ni keputihan tu hilang dan kalau ada pun time dekat nak datang bulan tu br ada tanda2 ckit jer..tu tanda nak datang bulan la keputihan tu.. dan sembelit pulak...pagi2..sampai jer ofis terus buang..x mcm sblm ni kalau perut dah sarapan baru nak g tolet..ni mcm dah set waktu pulak..lepas punch kad..on pc..so..dah time g toilet..pg jer la....hehhehhe


Testimoni 2

Testimoni 2: ni maksudnya org yang ada alahan pun boleh makan dah seafood ni...magik kan..hehehe...

selain dari kelebihan yang testimoni tu dapat..ada lagi kelebihan lain Alfalfa ni..meh luang masa sikit nak berkenalan dengan Alfalfa ni:

  1. Alfalfa ni dikatankan tumbuhan terbaik yang menngandungi segala zat keperluan harian.
  2. dapat melegakan sakit sendi.
  3. menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
  5. merawat arthitis
  6. bagus untuk elergik dan ekzema
  7. merawat asma
  8. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  9. meneutralkan asid dalam badan
  10. merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
  11. merawat dan menegangkan payudara (untuk wanita)
  12. bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 
  13. memulihkan urat selepas bersalin
  14. membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  15. meningkatkan stamina seorang suami
  16. melegakan sembelit
  17. membuang angin dalam badan
  18. milk booster
credit to MamaFaiz sb sharing beberapa testimoni dan info tentang Alfalfa ni.

 

Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713

shafiedah_n@yahoo.com

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh
atau mencegah sebarang jenis penyakit









Monday, February 4, 2013

Risiko Kekurangan Protein ::Ambil Makanan Tambahan Shaklee untuk menambah PROTEIN::

Assalamualaikum...

Beberapa risiki apabila kekurangan Protein secara umumnya umie listkan di bawah ni:

1.       Anemia iaitu kekurangan darah @ kurang sel darah merah
  • biasanya ibu yang tengah hamil ramai jugak yang menghadapi anemia. kdg2 berlaku time pregnant jer..dan kdg2 lepas bersalin dah ok balik. Kesian tau kalau ibunya kekurangan darah time mengandung ni..takut baby akan dapat penyakit lain pulak sb kurang darah. Gejala ni kita boleh tgk individu tu pucat, cepat letih, rasa tidak bermaya, berdebar-debar, sukar bernafas dan kadang-kadang boleh pengsan. tp kadang-kadang individu tu sendiri x rasa siap boleh gelak lagi kalau kurang darah tp hkikatnya agak merbahaya ketika bersalin nanti.
2.       Kidney Disease (Penyakit Buah Pinggang)
3.       Liver (Hati)
4.       High Cholestrol (Kolestrol Tinggi)
5.       Low Blood Pressure (Tekanan Darah Rendah
6.       Low Blood Sugar (Kandungan Gula Dalam Darah)
7.       Nerve Instability (Saraf Tak Stabil)
8.       Peptic Ulcer (Ulser Perut + Usus)
9.       Poor Wound Healing (Luka Lambat Sembuh)
10.     Poor Blood Circulation (Pengaliran Darah Yang Tidak Lancar)
11.     Poor Vision (Penglihatan Yang Kurang Baik)
12.     Irritability (Badan Menggeletar)
13.     Fatigue (Letih Lesu)
14.     Weakness (Lemah)
15.     Water Retention (Tinggi Kandungan Air Dlm Tisu Badan)
16.     Prolonged Of The Mental Retardation (Terencat Akal)
17.     Lack Of Resistance TO Infection (Ketahanan Badan Rendah Terhadap Penyakit)


 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com


Mengapa dah makan suplement tp still tak da PERUBAHAN???

Assalamualaikum...

selamat berhujung minggu kawan-kawan...esok kerja..rasa bersemangat pulak nak kerja ni...hehhehe..nak tau sebab apa..sb Shaklee...confident dah ada...so..lepas ni kena  think positif jer..jer... bolehh???

so..untuk n3 kali ni umie nak sambung n3 umie sblm ni yang mengenai HEALING CRISIS

Secara umumnya..ramai antara kita try sesuatu produk dan xda perubahan so, mula lah putus asa. untuk pengetahuan u all...setiap individu ni penerimaan sesuatu yang baru dalam badan memang mengambil masa jugak sb nak kena sesuaian dulu ngan dengan organ dalam badan kita. kadang-kadang lambat..kadang-kadang kalau bernasib baik memang cepat jer produk tu bertindak..

ada beberapa sebab kenapa sesuatu produk tu kalau kita tgk lambat prosesnya maka adalah sebabnya.
selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan ni, kita sepatutnya telah merasai perbezaan pada badan contohnya, tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik dan sebagainya.. sometimes, kita sendiri pun x sedar yang kdg2 kita ambil makanan tambahan ni buat kerja bagai nak rak sampai kita sendiri x sedar bahawa tenaga kita dah bertambah sampaikan org lain boleh nampak perubahan pada diri kita.

so..di sini umie nak senaraikan beberapa sebab mengapa makanan tambahan tu xnampak perubahannya.

  1. TIDAK mengamalkannya setiap hari.
  2. TIDAK mengikut dos yang telah dicadangkan.
  3. TAKUT kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya.
  4. Pemakanan yang TIDAK sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat.
  5. Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh.
  6. Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana  rawatan mahu pun makanan tambahan
  7. Mengalami masalah emosi.

Sebab ke 3 adalah sebab pernah umie alami sendiri iaitu takut kepada krisis penyembuhan/healing crisis. seperti yang umie telah ceritakan sblm ni..umie mengalami bibir mengelupas teruk. salah satu cara umie nak rawatnya adalah dengan meminum air kosong dalam kuantiti yang byk. sebabnya dan kita memerlukan air yang byk. umie dah byk kali tgk testimoni dan review ramai org..umie gigihkan jugak nak makan supplement ni.

so...kalau u all dah tau sebabnya..senang la nak mengatasi dan di harap lepas ni boleh sambung balik makan makanan tambahan SHAKLEE ni ok..


kalau sesiapa yang nak tau lebih lanjut pasal SHAKLEE ni boleh la PM umie walaupun sekadar nak bertanya mengenai produk jer..insyaAllah..anda semua akan di layan....hihihihih..

Pesanan dari umie: Produk Shaklee ni x semestinya kita kena beli tiap-tiap bulan..tau sb apa?? sb kuantiti sesuatu produk tu boleh lebih dari 1 bulan...contohnya mcm ESP boleh thn sebulan setengah hingga 2 bulan. kalau makan Omega Guard pun kandungannya byk ngan ikan..xkan nak makan ikan tiap2 hari kan..so omega ni dah terdiri daripada kandungan ikan..so..senang dan mudah kan...hiiihhi



Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com


Salam jatuh cinta utk SHAKLEE...

ESP Shaklee memang ohssseemmmmm...!!!!

Assalamualaikum..

Kalau bercakap pasal Produk Shaklee ni mesti ramai org dah terer dan ramai dah mencuba produknya...
org yang x try pun boleh tau apa supplement ni.. bukannya apa sb ramai org dok post dalam FB dan blog cerita pasal kebaikan dan kelebihan produk makanan tambahan utk badan ni....

so..kali pulak..umie nak bagi tau pasal ESP a.k.a Energizing Soy Protein..
kalau u all search kat internet..ramai org telah wat testimoni dan review produk ni...kalau customer yang  bertanya pada umie..umie akan direct ckp try search di internet untuk testimoninya spy x nampak berat sebelah sb terlalu ramai yang telah buat review pasal kelebihan ESP ni dan ramai yang testimoni yang berjaya...




terdapat beberapa kelebihan ESP ni antaranya seperti berikut:
  • membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. dari ogan terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gm protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada nilai harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan monopous.
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.
so..apa tunggu lagi...dapatkan ESP untuk hasil yang memuaskan...
boleh PM umie melalui sms/whatsapp/FB/email untuk tau lebih lanjut pasal produk...

Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Sunday, February 3, 2013

Healing Crisis selepas pengambilan Supplement Shaklee

Assalamualaikum...

Setiap apa-apa produk atau supplement yang kita ambil biasanya akan ada Healing Crisis atau dalam bahasa Melayunya adalah Krisis Penyembuhan. Sebagai contoh, kalau kita ambik produk rawatan muka..healing crisis yang biasa berlaku adalah..makin byk keluar jerawat dalam beberapa hari menggunakan produk tersebut. ini adalah kerana biasanya cara bagaimana ubat/produk tersebut bertindak balas kepada badan kita.

ok..hari ni umie nak explain ckit la pasal healing crisis apabila kita mengambil produk Shaklee dan ada beberapa healing crisis yang umie alami semasa umie mengambil produk Alfalfa, Lechitin dan Herb-Lax. Antara simpton2 yang umie alami adalah sakit tekak hampir nak selsema, sakit sendi terutama sekali di lutut, kitaran haid x menentu dan sedikit pening. Ada beberapa sebab kenapa perkara ini berlaku dan setiap orang akan mengalami healing crisis yang berbeza. so..kalau nak tau lebih lanjut mengenai Healing Crisis ni dan penyebabnya baca selanjutnya ok...

  1. Sakit kepala yang melampau - tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
  2. Demam, tidak cukup rehat - meningkatkan metabolisme, meransang fungsi imunisasi badan
  3. Cirit-birit, meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau - petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar.
  4. Kembung Perut - sistem penghadaman lemah
  5. Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir - fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat dan sistem pembersihan
  6. Penghasilan lendir seperti selsema, kahak - funsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
  7. Pendarahan hidung - mungkin petanda bagi kekurangan darah
  8. Rasa sakit pada otot dan sendi - badan berasid, toksin terkumpul di bahagian sakit
  9. Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalah - mempercepatkan krisi penyembuhan 
  10. Tidur yang bermasalah @ terlalu aktif - sistem saraf yang lemah
  11. Kitaran haid yang tidak menentu, perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak - hormon yang tidak seimbang/penyakit buasir
  12. Lapar, pening - tekanan darah rendah, anemia
  13. Loya, sembelit, tersedu - sistem hadaman yang lemah, masalah hati
  14. Edema (membengkak) - masalah buah pinggang

so..di harap beberapa detail yang umie senaraikan ni dapat memberi petunjuk kepada u all yang baru nak try produk Shaklee..sebelum ni umie pun mengalami masalah yang sama tp umie stop kejap sb x tahan sebab kulit bibir umie mengelupas teruk kerana kurang minum air. itu bermaksud bahawa badan kita memerlukan byk air apabila mengambil apa-apa supplement pun. so..kita haruslah minum air yang byk ok.. now, umie dah sambung balik makan supplement ni dan diharap nampaklah kesannya nanti..insyaAllah...

Selepas mengenalpasti healing crisis ni..umie arap u all jgn putus asa sb blm nampak kesannya pada diri masing-masing sb setiap indiviti tahap penerimaan supplement dalam badan mereka berbeza. yang penting harap bersabar dan sentiasa berfikiran positif. ok..utk next n3 nanti umie akan bagi tau kenapa kita berputus asa setelah mengamal supplement tp xnampak lagi kesannya...so..tunggu next n3 ok...


Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com



 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Saturday, February 2, 2013

Nak Hapuskan Lemak Degil dengan Omega Guard Shaklee



Assalamualaikum...

So..inilah n3 pertama nak promote Produk Shaklee ni...

untuk bulan Februari ni Shaklee ada wat promo iaitu Omega Guard beli 6 free 1..
tp sementara promosi beli byk pun xper sb utk anak, mak, ayah dan suami pun boleh makan skali....


Penerangan untuk Omega-3

Shaklee Omega Guard (Fish Oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang dilengkapi dengan dengan DHA seta EPA. Omega-3 adalah asid lemak yang perlu diambil serta tidak dapat dihasilkan oleh badan dan perlu diambik daripada diet harian.

EPA (Eicosa Pentaenoic Acid)

EPA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya:
  1. kanser
  2. pembekuan darah
  3. pembekuan lemak dalam darah
  4. mengurangkan kadar kolestrol berlebihan
  5. mencegah penyakit jantung
  6. tekanan perasaan
  7. tekanan darah tinggi

DHA (Dacosa Hexaenoic Asid)

 DHA boleh mencegah pelbagai jenis penyakit contohnya: 
  1. mencegah radang sendi
  2. mencegah asma
  3. meningkatkan daya seks
  4. mengelakkan kanser PAYUDARA, USUS, PRANKREAS dan PROSTAT
  5. mencegah penyakit kulit
  6. mengelakkan MIGRAIN, rasa kebas di anggota badan serta kesejukan pada kaki dan tangan.

Sumber Omega-3
  1. Telur
  2. ikan salmon
  3. ikan tuna
  4. ikan sardin
  5. ikan bilis
  6. ikan makarel
so dah ada kesemua sumber ni dalam Omega-3..so xyah lah beli semua ikan-ikan di atas padahal kita boleh jer makan Omega-3 dalam Omega Guard yer kan..


Siapa yang perlukan Omega-3???

Ibu Hamil
  • membantu perkembangan otak bagi bagi semasa dalam kandungan
  • mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
  • mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
  • mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

Ibu Menyusu

  • menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
  • membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan kepada bayi.

Kanak-Kanak
  • Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak.
  • yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit etc asma, eczema
  • menguatkan sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan
  • membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding Lecithin
  • Omega-3 akan meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang.

Sering alami masalah kesihatan
  • batuk berkahak, selsema yang berterusan
  • sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • sakit strok

kepada sesiapa yang berminat nak order tu meh la pm umie yer..
kalau yang berada di sekitar Dengkil, Bukit Changgang dan Bandar Seri Ehsan boleh la umie hantarkan sebab dah dekat area rumah umie dah tu sb umie duduk kat Bandar Seri Ehsan, Banting. kalau nak pick up sendiri kat rumah pun boleh....

lepas baca ni kalau rasa terbuka hati nak beli tu just pm me...




Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Tentang Saya

Assalamualaikum....

Saya Umie Sapidah berasal dari sebuah kampung di pedalaman Sarawak.
Sekarang menetap di Banting, Selangor..bekerja sebagai kakitangan awam di Putrajaya.

Now..im officially...jadi Shaklee Independent Distributor
just kerana umie ni pergi ambik upah buat blog org yang jual Shaklee...so..dengan umie sekali terpengaruh...




bukannya apa..kalau dari ikutkan bacaan umie melalui testimoni yang diorg buat...cukup menarik dan ramai telah percaya dan menggunakan  produk ni
so now..insyaAllah umie akan try gak guna produk tu...
then entry by entry umie akan update pasal produk ni dan tunukkan beberapa org yang telah berjaya menggunakan produk ni...in shaa Allah....

kepada sesiapa yang berada di Putrajaya/ Dengkil/ Bukit Changgang/Bandar Seri Ehsan/Banting/Bangi..
jgn segan nak pm umie nak tau maklumat lebih lanjut mengenai produk ni.. kepada sesiapa yang ingin bertanya boleh pm ke email atau ke fb umie seperti yang tertera di atas tu ok.. penerangan secara percuma..

dan kepada otai-otai Shaklee...sila beri tunjuk ajar k...
saya budak baru belajar...