Friday, May 16, 2014

Cara Makan Set Slim (Lecithin+Alfalfa+Herblax)

Ada beberapa sebab kenapa berat anda still tak turun selepas mengamalkan sesuatu produk diet .

1. Skip makan breakfast
2. Kurangkan masa makan tp ambil kuantiti makanan yg byk
3. Banyak maka karbohidrat semasa berdiet berbanding protin.
4. Kurang bersenam
5. Just makan salad tp mengandungi mayonis, sos dan kicap tinggi karbohidrat dan gula.

Pernah dengar tak diet YOYO.. berat turun tp naik berat badan dengan cepat... tau sebab apa? kerana yang turun tu bukan lemak tetapi otot..

Anda nak tahu.. disbbkan masalah berat badan juga adalah penyebab hormon tak teratur dan masalah utk mendapatkan zuriat.. sb itulah sblm mengamalkan set kesuburan...adalah elok kita amalkan set slim utk turunkan berat badan dan lemak.


untuk mengetahu lebih lanjut mengenai set slim ni dan cara makannya... boleh la pm umie...


umie sapidah 0134215713


Wednesday, May 14, 2014

Shaklee National Conference 2013/2014

Alhamdulillah.. alhamdulillah... alhamdulillah... tiada perkataan lain yang boleh umie ucapkan melainkan perkataan syukur...

Setelah 1 tahun bersama shaklee.. ia membuahkan hasilnya.. bukan sekadar bonus jer dapat tp award pun dapat... join shaklee ni bukan 1 kerugian bagi umie..tp ia lebih mengeratkan ukhuwah, mengaingatiNya lebih dari yg lain sb dari Dia segala rezeki itu datang...alhamdulillah...




Alhamdulillah... ingatkan umie dapat award Leadership Consistency 21% jer.. tp dapat jugak award yang lain... nilah berkat ikut jer upline buat.. ikut jer upline suruh buat ni.. suruh buat tu.. sb nak duplicate upline sehingga mendapatkan hasilnya begini...selain umie ada seorang lagi anak shaklee umie yang dpt award gak.. tu utk Leadership Consistency...alhamdulillah..

Dalam MLM memang kita akan ada upline utk guide kita.. tp ramai yang kata MLM ni menguntungkan upline saja.. tp bagi umie tidak pada Shaklee.. Shaklee ni pun MLM jugak.. tp bukan ikut piramid.. beranak pinaklah dalam shaklee.. tak kisah la... lebih ke kiri ker.. ke kanan ker.. ke bawah ker tidak menjadi masalah...bukan jenis yang piramid kita susun elok..elok.. ...bukan ok.. shaklee ni sistemnya adil..

i enjoy buat shaklee.. sb group yang umie join ni adalah dari Group Jutawan yang uplinenya sungguh humble...one day umie pun nak jugak jadi seperti mereka...aamiin...

Monday, May 5, 2014

GLA Complex

GLA Complex yg dihasilkan oleh Shaklee ni diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage ni adalah minyak yang kaya dengan Omega-6. Nama penuh GLA adalah Gamma-Linolenic Asid. GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita yang membantu mereka terutamanya yang mempunyai masalah jerawat, hormon, pms, monopaus, kencing manis. Setiap kapsul GLA mengandungi 300mg GLA yg mengandungi Omega-6, minyak sunflower dan vitamin E.


Kelebihan GLA Complex Shaklee:

  • Membantu mengawala dan mengatur ktiaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS
  • Membantu menangani monopaus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolestrol




Siapa yang digalakkan utk makan GLA????

  • wanita yang mengalami masalah hormon.. period yang tidak stabil
  • mereka yang mempunayi masalah kencing manis
  • wanita yang telah monopaus...

Berminat utk mendapatkan vitamin berkenaan boleh menghubungi umie...


Umie Sapidah|Shaklee Independent Distributor
0134215713|shafiedah_n@yahoo.com