Monday, June 30, 2014

Menu Bersahur dan Vitamin Shaklee

Alhamdulillah...

Selesai puasa 1st Ramadhan

Hari ni berbuka apa? Semalam umie berbuka nasi kerabu, kuih koci, dan karipap dan husband umie pulak makan nasi ambang... Juadah berbuka umie beli time otw balik dari Banting...

Walaupun time puasa.. umie tak skip makan vitamin yang umie makan time bukan bulan puasa... vitamin yang umie amalkan tetap sama cuma vitamin time lunch tu umie makan time lepas berbuka dan 2 jam lepas berbuka.. umie akan makan vitamin tablet dan sblm tidur pulak makan vitamin utk tulang...

Omega Guard
Lecithin
Vita E

Walaupun time berpuasa badan xrasa letih seperti sblm ni.. 
nasib abik ditemukan dengan produk shaklee.. umie amalkan minum ESP, Mealshakes dan Performance drink time bersahur... boleh juga ditambah dengan oat atau nestum..

kalau makan nasi time sahur.. umie akan rasa sgt kenyang dan perut boleh jadi sebu...
sblm amalkan produk shaklee.. umie just makan biskut selain oat dan nestum...

Performance Drink, Quaker dan Milo
Inilah Menu bersahur umie setakat ni... disebabkan selera xda dan nak makan makanan terlalu berat time sahur pun xboleh nak telan... so umie amalkan makan ni jer lah..

so.. target puasa ni pun nak kurangkan berat badan supaya ringan sikit badan nak bersolat tarawih thn ni...
 in shaa Allah..

so.. tadi sahur makan apa???


 
Umie Sapidah || 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com



Sunday, June 29, 2014

Ramadhan: Set Berpuasa Shaklee @ Mighty 3 Gems Shaklee

Alhamdulillah...

bertemu lagi dengan Ramdhan thn 2014 kali ini.. Syukur Ya Allah..
 masih diberi peluang utk berpuasa lagi kali ini.. Pastinya kita inginkan Ramadhan kali ini penuh makna..


Tahun ni tahun ke-2 umie berpuasa bersama shaklee
dan set sahur inilah menjadi sarapan pagi umie...

Sempena Ramadhan ini umie ingin berkongsi tentang set sahur@ set berpuasa shaklee

Mighty 3 Gems

Set ni dikenali sebagai Mighty 3 Gems Shaklee dan sesuai utk diminum ketika bersahur bagi mengekalkan tenaga sepanjang berpuasa.

Set ni sesuai utk semua golongan... dari golongan kanak-kanak yang br nak berpuasa sehingga ke warga tua... ibu mengandung pun boleh...

Set ini mengandungi ESP (Energizing Soy Protein)
nama pun dah 'energizing' mesti bertenaga sepanjang hari dan rasanya yang lazat berperasa vanila..

Mealshakes juga soya yang berperasa vanila.. boleh di minum bersama ESP juga.. dan kanak2 yang baru belajar berpuasa boleh amalkan Mealshakes...

Performance Drink ni berfungsi mengekalkan kandungan air dalam badan.. boleh mengimbangi elektrolit dalam badan dan mencegah dehidrasi semasa berpuasa..
Performance Drink ni berperisa oren dan sedap.. boleh diminum dan ditambah air sunquick pun boleh..atlit-atlit pun ramai yang minum Performance Drink ni..

Sepanjang berpuasa mengamalkan Set Mighty 3 Gems ni pun kita boleh slim.. mana taknya..minum ni pun dah rasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari...
kalau bulan puasa nak bakar lemak dan buang lemak pun boleh.. boleh tambah Lecithin dan Omega.. Alfalfa dan Herblax.. umie boleh atur jadual pemakanan vitamin ni jika anda menjadi customer umie...


Selamat Berpuasa
Dari,
 
Umie Sapidah | 0138213930 @ 0134215713
shafiedah_n@yahoo.com


Saturday, June 28, 2014

All About Sarawak

Assalamualaikum....

Tajuknya All About Sarawak...

walau banyak kali balik ke sarawak.. tp rasanya belum cukup puas lagi..
walaupum umie asal sarawak... sarawaklah tempat yang tak mungkin umie takkan lupakan...

Balik sarawak kali ni memang ada kelainannya... 
kalau ke sarawak watas urusan bisnes... rakan-rakan time belajar di Politeknik Kuching dulu pasti xkan jumpa.. tp kali ni atas urusan kerja hakiki... umie dapat jumpa kawan lama umie semasa di sekolah rendah dan juga di Politeknik..


Siti hasmah dan Pamela Connie
kawan-kawan umie..
masing-masing dah bekerja...
kalau umie ditakdirkan utk bekerja di Sarawak.. mungkin.. di ofis Bangunan Wisma Persekutuan Sarawak nilah tempatnya.. tp reseki umie di Putrajaya... jodoh pun dapat pulak org Johor...

Happynya umie dapat jumpa diorg ni...

Setiap kali ke Sarawak.. pasti akan jumpa bestfriend umie ni...
Serimah dan Umie
Inilah BestFriend umie...
Setiap kali ke Kuching pasti akan jumpa dia walaupun sekejap jer


Balik kali ni tadi.. umie berkesempatan jugak ke rumah barunya di Taman Semariang...
Alhamdulillah.. 
sempat lagi berjalan-jalan di Pantai Pasir Panjang, Kuching yang berlatar belakangkan Gunung Santubong..
Hopefully dapat pergi ke sana algi...


Sepanjang berada di Sarawak.. antara makanan yang umie xkan lupakan adalah mee kolok.. side dish lain seperti ambuyat dan tumpik lemantak ni memang susah nak dapat.. 
alhamdulillah.. rezeki berkunjung ke Sarawak kali ni...

Selain tu.. Sarawank ni terkenal juga dengan seafoodnya..sempat juga berkunjung ke Top Spot bersama kawan hubby..

sepanjang di Sarawak.. semua makanan nak try sb ada sesetengah makanan memang sukar nak dapat di semenanjung... so.. kenalah makan...
alhamdulillah.. sepanjang berada di sana.. vitamin memang umie tak lupakan

Herblax, Alfalfa, Lecithin, 
Omega, Vita C dan Vita E

Alhamdulillah


Page : https://www.facebook.com/AthiyyahHannani
No. Hp: 013-4215713 (sms/whatsapp) - 013-8213930 (sms/call)
Emel: shafiedah_n@yahoo.com
COD: Putrajaya, Bangi, Sepang, Nilai, Banting
Pos: Ke seluruh Malaysia dan luar negara


Wednesday, June 18, 2014

Rezeki 2nd Day National Conference

Alhamdulillah...
diberi kesempatan lagi nak update blog time rehat gini di ofis... time gini jerla boleh nak buka blog
kalau time kerja memang xda masa.. balik rumah dah buat kerja lain.. mlm-mlm sibuk coaching group...
hopefully susur galur di bawah umie semuanya akan makin bersemangat lepas ni....aamiin....

2nd day di sunway... pakaian semua beli di butik D'yana.. sb ada yg tanya umie beli jubah kat mana.. hehehe... ni jubah brand D'yana...



semangat hari ke 2.. awal g sarapan pagi...
siap pose dulu depan lift sementara tungu lift buka..hehhehe


sarapan pagi@sunway piramid hotel & spa


sarapan with my mak shaklee... Aidajwk....
alhamdulillah.. fot the 1st time.. naik stage sekali ngan mak shaklee...beruntungnya saya berada di bawah susur galur dia...

Ayu, Jumaah, Umie dan Aida

say bukan datang seorg dengan mak shaklee.. tp nenek dan moyang shaklee sy pun ada sekali tau...
moyang Ayu, nenek Jumaah dan mak Aidajwk....hihihihi

Roger Barnett

kali ni National Conference diserikan dengan kehadiran CEO Shaklee Roger Barnett dari US dan beliau ni owner Burberry.. tahukan Burberry tu apa? la.. yg handbag petak-petak tu... aaa.. yg tula...hihihih

Master Laila dan Umie

Master Laila... umie dan Laila sebaya
salah seorang jemputan pada hari tersebut.. very friendly... asal dari Kedah...
sblm ni dia bekerja di Petronas then resign.. nak jaga anak sendiri dan telah berjaya dalam shaklee dan resign bukan satu penyesalan bagi dia... rezeki kan.. ada di mana-mana kalau berusaha....


award

pada hari ke 2 National Conference tu umie dapat lagi award ni.. alhamdulillah... rezeki..

on stage

umie dan husband...
sblm naik stage.. umie dah buat LUA...
 nak berdiri di tengah-tengah stage mcm dlm gambar tu.. 
alhamdulillah... ni pun rezeki gak...


waiting for you

Actually...umie pun xpercaya yg umie boleh sampai ke tahap ni...
pada satu masa dahulu.. suami dah bagi remind.. kalau dalam masa 3 bulan umie dpt apa2 dalam bisnes shaklee ni.. dia suruh umie stop.. tp alhamdulillah.. pada masa 2 bulan umie dah naik rank supervisor..

dia pun terkejut jugak dengan usaha umie...
so from that day.. dia support umie n now.. 
still akan support sampai bila-bila...

sokongan dari seorang suami itu penting...
redha suami itu juga penting..

Moga doa dan sokongan akan mengiringi kejaan kami.. aamiin...

Jika anda memerlukan pertolongan kami untuk menjana pendapatan bersama kami boleh hubungi kami seperti di bawah:


Umie Sapidah | 013-4215713@013-8213930
shafiedah_n@yahoo.com

Tuesday, June 17, 2014

National Conference Day 1 : Phytocol-ST

1st time ke National Conference.. 
agak blur sikit flownya.. 
lagilah ada 3 kategori dan 3 gelang tgn kena tau stp gelang tu...

umie pakai gelang warna Oren.. sb utk Award dan guna point National Conference stay di Hotel Sunway.. ada yang warna kuning dan merah...

alhamdulillah...
tahun ni umie dapat 5 award semuanya.. syukur sgt.. dlm 1 tahun berbisnes Shaklee.. dah nampak hasilnya..
pernah join MLM lain tp.. sekali beli brg then x beli lagi dah.. xda org nak guide.. xda org nak bantu.. xda org nak ajar.. so berkubur jer MLM tu...

1st day.. sejuk segala kaki dan tangan... naik stage.. mcm catwalk hahaha.. depan beribu org yang tengok kita naik stage.. alangkah bagusnya.. time tu anak cucu cicit shaklee kita semua dtg.. baru tau auranya mcm mana... rasa mcm x caya kemampuan diri sendiri...

Dalam shaklee ni ada 3C:
1. Cash/Tunai
2. Car/Kereta
3. Convention/Melancong

dan ketiga-tiga C ni umie dah dapat...alhamdulillah...



C yang 1st adalah Cash yang di bank in kan oleh shaklee stp 14hb setiap bulan tanpa gagal dari shaklee.. tengah bulan org xda duit.. tp kalau yang join shaklee poket penuh tp bergantung kepada usaha kita sendiri.

Buktinya umie dah dapat C ke 2 iaitu Car.. replika kunci kereta ni shaklee bagi cash.. boleh beli kereta dengan duit tu..atau pun boleh guna utk kegunaan lain..

C ke 3 adalah convention... kali ni umie pilih utk stay di Hotel Sunway bersama husband.. umie boleh pilih sama ada nak g International Conference di US dengan 1 tiket atau pilih 2 tiket utk National Conference...
entri sblm ni mengenai honeymoon tulah hotel yang umie stay sepanjang 3 hari 2 mlm...




dap trofi utk Personal Group Growth... 
downline umie baru sampai level ke 4.. blm pun sampai 100 org lagi.. alhamdulillah.. semuanya bersemangat nak buat bisnes ni dengan bersungguh-sungguh kerana mereka tahu shaklee tawarkan yuran keahlian yang cukup rendah iaitu RM65 tetapi income yang besar..

1st day program.. shaklee ada launching produk terbaru iaitu.. khas utk anda yang mengalami masalah kolestrol..


untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk ni.. umie akan buat entri khas utk phytocol st ni k..

kalau dah rasa xsabar nak tahu,, boleh jer pm umie...

umie sapidah | 0134215713 (whatsapp)





Monday, June 16, 2014

Shaklee Taja Honeymoon Di Sunway Piramid Hotel & SPA

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. 
settle dah Majlis National Conference(NC)  Shaklee 2013/2014 pada  7-8 Jun 2014 Di Hotel Sunway Piramid...
tp umie baru nak buat entri pasal tu memandangkan orang lain pun dah review pasal majlis tu..

1st time umie join NC ni memandangkan join shaklee pun pada 31.1.2014..
alhamdulillah.. kali ni Shaklee taja penginapan utk umie dan husband...selain tu shaklee pun bagi beg... byk kejutan dan gift yang shaklee bagi semasa berada di sana...



beg luggage ni umie dapat sehari sblm bertolak ke Sunway memandangkan umie dan husband masing-masing outstation xdpt nak ambik kotak shaklee ni di Gdex Banting.. nasib baik la alamatnya dah mention nak pick up kat sana.


walaupun umie tinggal di kawasan Selangor tp ni 2nd time umie sampai ke Sunway ni..
 hotelnya memang mewah...makanan pun byk pilihan dan sedap...


umie dapat bilik Suite
ada ruang tamu dan tv



katil pun ada tv


biliknya pun luas


Permandangan dari hotel ni cantik sb boleh tgk sekitar Sunway Lagoon


Macam-macam kejutan yang Shaklee bagi time kat sana... 
1. tiket NC FREE
2. dapat gift collagen powder 4 sachet dan coqhealth
3. baju tshirt 
4. towel percuma utk mandi di sunway lagoon
5. baucher beli brg shaklee rm50 stp seorang
6. Elaun makan 2nd day NC rm50 stp seorang

Actually... umie dpt 3 tiket utk NC ni tp hanya umie dan husband jer yang boleh pergi kali ni... 

kalau umie x pilih utk pergi ke NC ni.. umie plan nak pergi International Conference di US tp just dpt 1 tiket jer... so.. nak bagi adil.. umie bawa husband ke National  Conference jer... alhamdulillah.. husband pun enjoy dengan program tu...

so.. next entri.. umie review pulak pasal program dan award yang umie dapat.. in shaa Allah...

~~fight for UMRAH~~
          2014/2015








umie sapidah|0134215713@0138213930