Wednesday, June 17, 2015

My Shaklee App dan Express Enrolment

My Shaklee App


Sekarang ni Shaklee dah semakin maju ke hadapan.. semakin advance bukan sahaja mengenai produk keluarannya sendiri malah mempunyai application sendiri yang boleh di muat turun melalui google play store.

Link


Aplikasi ini telah dilancarkan pada 5-7 Jun 2015 di MIECC semasa National Conference Shaklee 2014/2015 baru-baru ni tadi. Shaklee adalah sebuah syarikat MLM yang pertama yang menggunakan aplikasi ini untuk memudahkan para pengedar Shaklee untuk membuat pesanan secara online mahupun pendaftaran secara online tanpa menggunakan komputer peribadi atau komputer riba. Anda hanya memerlukan handphone atau tablet untuk urusan tersebut.

Express Enrolment

Bagi memudahkan para pelanggan yang ingin mendaftar sebagai pengedar Shaklee, boleh sahaja melayari laman web www.shaklee.com.my untuk mendaftar secara ekspree dengan menekan butang seperti gambar di bawah.


Ikuti langkah mudah ini:
1. layari laman web www.shaklee.com.my
2. Cari button "JOIN NOW"
3. Isi maklumat anda sehingga selesai.

ID saya 892572 (Norsapidah Shahren) Jika ada sebarang masalah boleh hubungi saya 013 421 5713.

Tuesday, June 16, 2015

Top 10 Reason to Join Shaklee

Assalamualaikum...

Ini adalah antara sebab kenapa saya masih bertahan dan tetap bersama Shaklee selama 2 tahun lebih walaupun ada kalanya up and down.. tapi saya yakin dan saya tahu saya boleh pergi lebih jauh bersama Shaklee..

Impian saya adalah untuk menjadi seorang surirumah yang bekerja dari rumah, ada perniagaan sendiri dan saya adalah CEO kepada syarikat saya sendiri..aamiin..




Nak dapatkan penerangan lebih lanjut tentang 10 sebab kenapa join Shaklee? Boleh whatsapp umie bila-bila masa 013-4215713

Saturday, June 13, 2015

Shaklee National Conference 2014/2015

Alhamdulillah.. 5-7 Jun yangn lepas umie berpeluang untuk mengikuti Shaklee National Conference di The Palace Of The Golden Horses dan MIECC, The Mines. Semuanya ditanggng 100% oleh Shaklee tp tahun ni umie jsut dapat 1 tiket sahaja berbanding tahun lepas. Dan my roomate is of coz my upline n my geng keras..hehhehe.


Bukan semua orang layak untuk menginap di hotel 5 bintang ni disebabkan ada beberapa kriteria yang shaklee tapis untuk dapatkan penginapan percuma ni. Sepanjang National Conference ni byk kejutuan yang Shaklee bagi dan hadiah yang kami sendiri tidak tahu dan tak expect akan dapat hadiah tersebut. Sampai jer di hotel terus register dapatkan bilik hotel dan siap dah bagi meal allowance rm100 setiap seorang. Kalau yang suami isteri pergi, dapatlah rm200.


sampai jer terus g makan.. makanan pun sedap

Bilik hotel yang sgt cantik. Dah nama hotel pun Palace Of The Golden Horses merata boleh tgk kuda, kaki kuda di meja dan carpet/mamar pun kuda.


1st day National Conference kami dibawa melawat ke sekitar Kuala Lumpur. Umie pulak yang rasa lebih excited dari org luar. Tinggal di tanah semenanjung ni dah hampir 9 tahun tp ada beberapa tempat yang umie belum berpeluang untuk menjejakkan kaki ke situ. Kami dibawa melawat ke Muzium Diraja, Pasar Seni dan Aquaria KLCC dan Dinner di Hyatt Hotel KL.


Semua perbelanjaan untuk masuk ke tempat-tempat ni ditanggung 100% oleh Shaklee.. Ni merupakan percutian dalam negara. Kalau luar negara pun ada.

Selepas habis melawat beberapa tempat menarik, malam tu ada pulak dinner di Hyatt Hotel Kuala Lumpur.


 Dinner di Hyatt Hotel Kuala Lumpur, ada persembahan oleh pelawak Douglas Lim.

Pada keesokan harinya pulak, bermulalah majlis anugerah dan sharing daripada master-master dlm shaklee. Selain dari majlis anugerah tersebut, diluar dewan shaklee menyediakan beberapa produk yang kita boleh try sendiri iaitu seperti cinch shake..boleh bancuh sendiri, pemeriksaan kesihatan, dan consultancy mengenai produk pun ada.

Malam terakhir bernational Conference ada dinner.. tema dinner pulak Majestic Night. Ramai yang pakai pakaian orang bangsawan atau mcm raja2 zaman dulu tp umie lebih selesa berjubah jer la.. tak ikut tema sgt pun..hehehhe



Habis jer dinner, sempat lagi nak posing-posing sb ramai dah balik.. tpt tersebut dah jadi sunyi..hehehe..

Keesokan harinya dapatla award yang ditunggu-tunggu.


 Sebelum balik, peserta yang menginap di hotel dapat hadiah lagi..suprise dari Shaklee iaitu Shawl Burberry ni. Untuk pengetahuan u all, Owner Shaklee ni adalah Owner syarikat Burberry.. so no wonder dia pun boleh bagi kepada pengedar shaklee secara PERCUMA okay..



Ini adalah sebahagian award yang umie dapat sepanjang 2 tahun dalam Shaklee..
alhamdulillah


last dari umie..walau apa pun org kata..umie will stay positively.

Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai shaklee?
boleh hubungi umie unutk consultation secara percuma.. free of charge jer...