Sunday, November 15, 2015

Brutal jer pakai jubah berkasut sukan

Selamat malam...

oo.. belum nak tidur lagi..lepas update ni baru boleh tidur k...

Minggu ni minggu paling sibu.. dan minggu ni jugak umie kerja 7/7 hari.. biasanya 6/7 hari jer.. Umie tengah kejar dateline untuk renew kontrak guru dan penologn guru tabika perpaduan.. nak renew sampai 3 tahun tp prosesnya agak mencabar jugak kalau buku rekod perkhidmatan yang ada problem..

Walaupun sibuk di meja kerja... tengahari jumaat umie luangkan masa ke gym di ofis.. ada aktiviti poco-poco, main pingpong dan senaman sikit.. itupun time kaum lelaki ke masjid untuk solat jumaat dan kaum wanita akan ke gym.

http://athiyyah-hannani.gov.my

See... berjubah tp berkasut sukan..hehehe


Walaupun hari-hari badnan penat balik kerja.. balik tiap-tiap hari pukul 7 malam gerak balik dari ofis dan sampai rumah pun pukul 830 mlm.. setiap malam.. jarak dari rumah ke ofis 40km tau..dalam sehari ulang alik 80km.. nasib baik bukan umie yang drive..hehehe.. nasib baik ada husband yang baik hati yang tolong drive..




Setiap malam, sebelum tidur..umie akan pastikan diri umie telan 4 biji ostematrix setiap hari. Ni nak bagi pastikan umie dapat rehatkan badan secukupnya, tidur dengan nyenyak tanpa gangguan, bangun pagi badan rasa segar jer..kaki pun tak kejang.. dan yang penting.. ostematrix ni boleh lembutkan najis.. kalau yang ada masalah membuang tu.. boleh amalkan ostematrix ni.

Ostematrix ni kalau bahasa mudahnya adalah kalsium.. tetapi kalsium shaklee ni bukan sekadar kalsium sahaja tetapi selain kalsium ai mengandungi magnesium, mangan, boron, vitamin d, tembaga dan zinc..Jangan risau.. semuanya selamat untuk ditelan..hehehhe



Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, KLIA, Sepang dan Nilai





Wednesday, November 11, 2015

Pos Laju jer... Gdex pun boleh

Biasanya kerja cop mengecop borang poslaju ni biasa husband umie yang buat.. tp kali ni umie bagi peluang dia nak p tengok Running Man.. gelak terbahak-bahak weiii.. seronok jer tengok dia gelak..hehehehe



Borang pos laju banyak-banyak umie ambik dari pos laju.. senang.. ada cop.. terus cop tanpa tulis alamat pengirim.. just tulis alamat penerima jer..

Biasanya umie kalau ada stock shaklee di rumah.. umie akan pos guna pos laju then kalau order dari Shaklee..biasanya Shaklee akan gunakan perkhidmatan Gdex atau pun City Link dengan kadar maksimum dlaam semenanjung RM10.60 dan ke Sabah/Sarawak/Labuan RM21.20. Kalau jumlah pembelian dalam lingkungan RM800-1000 baru Shaklee akan bagi free penghantaran ke seluruh Malaysia.

Bagi customer umie yang berada di luar Malaysia, umie gunakan perkhidmatan pos malaysia sb before ni pun umie pernah buat pengeposan barang ke Jepun dan dah selamat sampai kepada customer tersebut.

Walau dimana pun you alll berada.. produk Shaklee tetap akan sampai kepada anda.

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Dengkil, KLIA, Sepang dan Nilai

Tuesday, November 10, 2015

Perut Kempis.. Macam tak percaya pulak.

Hari ni cuti.. sebab Sambutan Deepavali.. Selamat menyambuat hari Deepavali kawan-kawan...

Hari ni duduk rumah.. update apa yang patut memandangkan blog pun on off gak nak update.. padahal banyak benda nak share kat you all ni.

Sekarang ni.. budak ofis umie ada buat program jom sihat setiap isnin...diaorg  buat senaman.. majoritinya badan yang comel-comel macam umie ni...hehhe


Ada yang dah turun berat badan sampai 3 kg dalam 2 minggu dah join tu. Walaupun kat ofis dah exercise.. time tak da aktiviti pun memang patut gak teruskan bersenam tu... Umie tak dapat nak join sb pemalu...hehehe.. umie bersenam kat rumah jer la boleh? hehehe

Bestnya duduk rumah.. lupa sekejap pasal kerja kat ofis.. Balik kerja petang semalam.. time tengah buat kerja.. kenyang pulak rasa perut ni.. keluar dari ofis... wahhhhh...laparnya... dalam otak ni dok fikir nak makan nasi arab padahal umie dah siap beli dah bahan nak buat nasi arab. Ajak suami makan nasi arab di Cyberjaya.. Selain nasi Arab Saba yang terkenal tu, umie makan kat Nasi Arab Yamen..alhamdulillah kenyang..

Sampai jer rumah terus timbang... mak aiii... 2kg naik..hahahha.. Begitulah setiap harinya.. berat akan naik 2kg setiap hari tp bangun tidur keesokan harinya timbang lagi.. berat badan back to normal. Nak tahu rahsia umie tak? Rahsia ni bukan lagi rahsia sebab ramai dah tau testimoninya dengan baru mencuba kali pertama...


Herblax.. Yess.. Herblax...


Herblax ni umie makan on off... kadang-kadang seminggu 1-3 kali bergantung kepada jumlah makanan umie ambik dalam seminggu tu.. Beberapa hari yang lalu umie kena sembelit.. u all tau kan mcm mana rasanya kena sembelit?


Nak duduk.. nak berdiri apatah lagi nak membuang.. semuanya serba tak kena.. orang yang mengalami tu jer tau... kalau lama-lama dibiarkan boleh menyebabkan buasir tau. Kalau sampai tahap buasir ni makin banyak la benda nak kena pulihkan.

Inilah sebabnya kenapa herblax ni sangatsesuai untuk diamalkan.

Herblax ni sangat sesuai untuk kalau yg rasa susah nak membuang awal pagi, kadang-kadang sembelit atau pun memang jarang membuang.. seminggu sekali jer.. Elok sangat la amalkan herblax ni.. Orang yang kurang minum air dan sukar makan sayur memang selalu kena sembelit.. dah la kurang minum air, sayur tak makan then buah pun tak mahu makan.. No wonder la sembelit.

Makan herblax ni settle masalah... Masalah perut yang asyik membuncit tu pun settle.. kempis.. sb semua sisa yang dah lama yg menjadi penghuni dlm perut tu dah keluar.. mesti you all rasa lega lepas tu.

Herblax ni selamat untuk digunakan. Ada kelulusan dari KKM, halal dan sesuai untuk semua. Jgn lepaskan peluang nak amalkan herbalx ni sb 1 botolnya murah jer pun..RM55.65.. 1 botol mengandungi 120biji dan boleh digunakan selama 7 bulan..selama 7 bulan tu tak perlu nak beli setiap bulan sebab jimat.

Kalau ada yang berkeinginan nak mencuba.. boleh jer whatsapp umie 013.421.5713



Kurang Vita C cepat sangat nampak tua pada kulit

Hebat sungguh promo Shaklee sejak akhir-akhir ni.. lepas ESP, Vita E then Vita C pulak bulan ni...

Semuanya set untuk kecantikan kulit. Umie pun pengamal tegar Vita C ni...Umie telan 3 bj sehari.. Vita c ni terkenal sebab kalau kita telan vita C ni tak semua akan dilepaskan sekaligus tetapi akan dilepaskan sikit demi sikit dalam badan. 

Bayangkan kalau kita yang hari-hari makan Vita C ni pun kolagen yang ada dalam badan pun boleh berkurang.. apatah lagi orang yang tak amalkan vita C terutamanya orang yang merokok..merokok boleh kurangkan kolagen lagi la kolagen dalam badannya memang tak ada..habis..haus..kurang.
http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Vita C ni meransang pembetukan kolagen dalam badan.. Kolagen ni adalah sebatian otot, gusi, rangka dan tulang. Sekiranya kurang vita C, tempat ni akan haus, hilang dah elastiknya dan ia akan mempercepatkan proses penuaan.

Selain untuk kulit. Vita C ni sesuai sangat untuk imun badan.. untuk antibodi melawan penyakit.. lagi la kalau time selsema, batuk. Vita C boleh diamalkan setiap hari. 

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Vita C ni boleh membantu untuk pembentukan darah merah dan membantu penyerapan zat besi yang lebih baik..So pada sesiapa yang mengalami tekanan darah rendah, amalkan pengambilan vita C dan Vitalea... In shaa Allha memang boleh membantu dalam membina sel darah merah terutama sekali bagi ibu yang sedang mengandung dan warga tua yg kerap kekurangan darah.

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Promo bulan ni memang sangat best..sebab ia nya Vita c. Vita C Shaklee ada 180 biji sebotol.. kalau makan 1 biji sehari boleh bertahan 6 bulan.. kalau 2 biji  sehari pun dah okay..3 bulan baru boleh beli lagi. Kalau beli 2 botol ni cukup la untuk 1 tahun tak payah beli vita C lagi sehingga vita C habis. Harga selepas di tolak 5% ni adalah RM186.30. Umie ada special price untuk pelanggan umie.. nak tahu.. boleh jer whatsapp umie  013.421.5713. Kalu nak COD pun boleh sekitar Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Dengkil, Banting, Sepang dan Nilai. tak perlukan kos pengankutan sb umie COD sendiri.

Nak tahu lebih lanjut.. boleh sahaja contact umie.

http://athiyyah-hannani.blogspot.com

Monday, November 9, 2015

Set bajet untuk slimkan badan


Ramai yang tanya..ada tak set bajet untuk turunkan berat badan?

Umie jawab..

"Ada"

tp kesannya pun bajer gak la.. tp amalkan secara konsisten boleh turunkan berat badan.. jangan pandang sebelah mata jer walaupun set bajet k.. fungsinya dan kesannya vitamin tu yang penting tau...



Lecithin ni bertindak untuk memecah dan mencairkan lemak pada badan.

Herblax ni pulak kalau you all perasan..lepas makan perut akan cepat kempis sebab perut kita ni ada najis yang tak keluar sepenuhnya. Kalau tak eprcaya try la makan. Herblax ni memang cepat kesannya. Bertindak seawal 8 -12 jam lepas makan herblax.

baru you all akan kata...

"eh betul lah..." sambil usap perut.

Anda teringin nak cuba?

Boleh hubungi umie 013.421.5713(whatsapp) atau umie COD Percuma sekitar Putrajaya, Cyberjaya, Bantin, Sepang dan Nilai.




Saturday, November 7, 2015

Cara Makan Set Kesihatan Optimum

Set Kesihatan Optimum


Set kesihatan Optimum ni terdiri daripada 3 jenis vitamin basic.. vitamin yang boleh diamalkan bagi yang baru nak try vitamin... bagi yang dia rasa dia sihat tp still nak amalkan vitamin untuk tenaga, kurang stress dan kulit.

Vitalea Iron Formula
Vitamin C Plus dan B-Complex

http://athiyyah-hannani.blogspot.com
Zaman sekarang ni agak sukar nak dapatkan makanan yang boleh bagi 100% zat yang diperlukan oleh badan lagi pun sekarang ni makanan kita dah tercemar dengan bahan pengawet yang susah kita nak elakkan melainkan kalau sayur kita tanam sendiri, ikan yang di laut pun boleh tercemar dan apa yang berada disekeliling kita juga tercemar.

Umie sekarang ni dan start dari bulan Ogos hari tu umie kerja 6 hari seminggu... 1 hari rehat di rumah. Jarak dari rumah ke ofis mengambil masa 45 minit kalau jalan tak sesak dengan lori bawa pasir dan batu. Kadang-kadang umie drive sendiri dan kadang-kadang suami yang drive. Umie tak da pilihan lain melainkan travel jauh mcm tu.

Bagi nak prepare badan dalam keadaan ok, tak penat.. makin bertenaga, kurang stress dan happy jer... umie pilih set kesihatan optimum ni. Mula-mula dulu, umie pun macam you all gak.. dengar jer Vitalea, Bcomplex dan Vita c... apa yang umie fikirkan adalah berat badan akan naik kalau makan vitamin tu.

Untuk pengetahuan you all..vitamin ni bukan ubat.. fungsinya pun berbeza. Umie start makan secara konsisten set kesihatan optimum ni sejak umie pindah ofis yang baru ni.. sejak bulan 3/2015. You all nak tahu apa yang umie rasa...? umie rasa lebih bertenaga, kurang stress dan alhamdulillah sentiasa sihat.

Dengan beban kerja sekarang ni, kalau dibanding umie sebelum amalkan set kesihatan optimum ni memang jauh sangat bezanya. umie dah berumur 34 tahun, so pergerakan, kulit, dan kesihatan lain pun mulai terjejas.



Inilah vitamin yang umie amalkan setiap hari. 2 biji vitalea, 2 biji b-complex dan 3 vbiji vita c plus. Selepas sarapan umie akan makan vitamin ni.

Amalkan vitamin ni boleh kawal emosi.. kalau awal pagi dah stress.. sepanjang hari muka ketat dan ada jer yang tak kena dan asyik nak marah-marah jer...

Amalkan pengambilan 3 jenis vitamin ni di awal pagi memang best sb kawal emosi, stress.. pagi-pagi dah happy.. dan 1 perkara lagi yang umie perasan... sejak umie amalkan set kesihatan optimum ni.. berat badan maintain jer..walaupun pada hakikatnya umie ni kategorikan dalam golongan yang "comel"..hehhehe...


Kepada siapa yang nak try vitamin shaklee ni.. boleh try set kesihatan optimum ni.. kesannya memang best..

Kalau ad asebarang pertanyaan boleh saja Whatsapp umie 013.421.5713