Thursday, October 6, 2016

Dulu Vitamin D.. sekarang Vitamin D3



An analysis of the medical literature found that at least 1,000 to 2,000 IU of Vitamin D3 per day is necessary to reduce the risk of colorectal cancer and that lower doses of Vitamin D3 did not have the same protective effect.

Direct google translate:
"analisis kesusasteraan perubatan mendapati bahawa sekurang-kurangnya 1,000 hingga 2,000 IU D3 Vitamin sehari adalah perlu untuk mengurangkan risiko kanser kolorektal dan bahawa dos yang lebih rendah daripada Vitamin D3 tidak mempunyai kesan perlindungan yang sama"

Sumber:

https://www.vrp.com/articles/vitamin-d3-higher-doses-reduce-risk-of-common-health-concerns






Tiap-tiap bulan umie ambik ostematrix tp entah kenapa malam tadi nak belek botolnya baru perasan yg vitamin D dah tukar ke vitamin D3..
.
Sebelum baring tu google dulu fungsi vitamin D3 tu apa..
.
Kekurangan vitamin D3:
1. Dikaitkan dengan mood yang rendah, dialami oleh org tua yang dikaitkan denhan gangguan psikiatri dan neurologi.
2. Kajian terbaru dikalangan wanita Mesir mengadu sakit pinggang sb kekurangan vit D3.
3. Kekurangan vitamin D3 menyebabkan osteopenia yang memburukkan lagi osteoporosis, kelemahan otot, meningkatkan risiko jatuh dan patah tulang.
.
Baca jer pasal 3 sebab kekurangan ni pun dah menggerunkan..
.
Apatah lagi kalau kita jenis yang x suka susu, kandungan susu yg kita minum tu ada tak vitamin D3?
.
Nasib baik la umie dah lama amalkan ostematrix ni hampir 4 tahun.



#symakansyjual
#shaklee
#whatsapp0134215713


Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Enrollment Drive




Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi

Wednesday, October 5, 2016

Motivation Qoute

Umie suka google something di internet..
Kadang-kadang jumpa benda yang best dan kadang-kadang benda yang tak best.

kalau you all nak tahu.. umie memang spend time depan laptop atau pc jer..
di rumah tak da benda sangat nak buat.. 

balik jer.. singgah kedai makan.. balik rumah dah relax.. bersihkan diri, solat, tgk tv, tgk movie..
kalau hujung minggu pun lebih suka spend time kat rumah jer..ada jer benda nak buat.. update blog, instagram, fb, baca blog orang lain..


eh.. saper baca ni mesti kata.. aa la.. asyik nak wishing jer.. nak buatnya bila..
asyik sebut i wish that.. i wish.. i wish jer.. kalau setakat just want to wish tapi tak buat memang xda positive result la mcm tu kan...hehehhe

so.. jom.. start doing..hopefully dapat la result yang best kan...




Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi

Tuesday, October 4, 2016

Apa itu Omega 3?

Banyak produk di pasaran sekarang ni menambah Omega dalam produk mereka terutama sekali produk khusus untuk kanak-kanak dan juga produk yang sesuai utk mengawal paras kolestrol dalam badan dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
 

kredit to google


Apa itu Omega 3?
Omega 3 adalah sejenis lemak yang sangat diperlukan dalam badan. Sayangnya, lemak ini tidak boleh sendiri dihasilkan oleh badan melainkan dengan pengambilan makanan dari sumber tumbuhan dan haiwan seperti ikan.


kredit to google





Tubuh kita sebenarnya perlukan 300mg Omega 3 setiap hari. Sebahagian besar Omega 3 ini boleh didapati daripada ikan seperti ikan salmon, ikan tuna, ikan sardin, tenggiri dan lain-lain.
Sumber Omega 3 dari tumbuhan pula adalah daripada walnut, bayam, minyak canola dan sebagainya.

                                                                                              
                                                                     kredit to google



So..itu jer la umie nak share pasal Omega 3 ni memandangkan bulan ni ka promo Omega Guard memang berkaitan dengan Omega so.. you all boleh buat pilihan omega yang sesuai tak dengan keperluan harian anda memandangkan kita ni tiap-tiap hari makan ikan, makan sayur..

Tetapi tahukah anda, sayur kita makan tu ada lagi ker omega 3 nya memandangkan sayur sekarang ni dah banyak bahan kimia dan yang organiknya dah makin berkurang.
Ikan...semua jenis ikan mamang duduk dalam laut tp ikan dah kena tangkap, nak nampakkan ikan tu segar apa yang diorg buat, bahan kimia jugak diorg gunakan untuk buatkan ikan tu jadi segar melainkan kita sendiri tangkap, sendiri pelihara..tetapi kalau difikir balik air laut pun dah byk tercemar.. so berkemungkinan oemga pada ikan tu pun dah berkurang.

Di sini kita boleh nampak kalau kita ambik makanan tambahan macam vitamin ni fungsinya adalah untuk menambah keperluan omega dalam badan memandangkan kita sendiri tidak boleh nak hasilkan omega 3 dalam badan..

So hopefully entri yang umie buat ni boleh memberi manfaat untuk you all.. okay...
 
 

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Monday, October 3, 2016

Shaklee Promo Oktober 2016 - Omega Guard

Alhamdulillah.. hari ni cuti.. boleh la bermalas-malasan dan mengupdate blog hari ni..
Plan hari ni maraton update blog seminggu.. kalau dapat boleh buat 30 entri untuk sebulan tu lagi best kan..hehehe
So.. promo bulan Oktober ni adalah Omega dan Vitalea For Children
Actually pasal vitamin ni umie dah banyak buat dlm entri blog umie..
so.. inilah promonya bulan ni...

wah... ada tumble/shaker.. ni khas kalau you all beli brang dalam jumlah rm300 akan dapat tumbler ni tau.. limited edition.. khas untuk promo bulan ni jer tau.. cepat-cepat dapatkan sementara stok masih ada..kiranya purchase by purchase.. kalau nak beli tumble ni saja dapat la yer.. kena beli brg baru boleh beli tumbler ni.. jom kita kumpul tumbler shaklee..


Promo omega ni memang sangat best.. bulan oktober tahun 2015 dulu pun promo omega gak tau.. memang ramai yang grab promo omega ni sb dapat harga murah lagi-lagi you all yang mendaftar sebagai ahli shaklee...





kalau beli 1 RM144.16 beli 2 dapat la harga diskaun 5% tau.. byk tu beza.. rm14.42.. boleh dah cover kos poskan..




Vitalea for Children... kalau you all ada anak yang berumur 4 tahun ke atas boleh dah amalkan vitalea ni sebab diorg dah reti nak kunyah dan hisap vitalea ni..
kalau dah pekena 1 biji mesti diorang ni nangis nak makan lagi.. serius.. tak tipu..
kalau sebotol RM117.66/60biji untuk 2 bulan..kiranya spend rm1.96 sebiji tetapi berbaloi sb 1 biji tu dah mengandungi byk vitamin untuk pertumbuhan otak dan fizikal anak you all tu berbanding kalau beli mainan dan makanan yang tak berfaedah kan.. dapat jugak anak you all vitamin dan nutrisi yang mencukupi untuk tumbesaran sihat anak you all kan..
so.. itu jer la nak cerita pasal promo bulan ni..kalau u all nak tgk entri umie sblm ni yang berkaitan dengan omega dan vitalea for children ni boleh jer klik-klik entri umie listka kat bawah ni k..
  1. Hapus lemak degil dengan Omega Guard
  2. Berakhirnya Promo Omega Guard
  3. Tak nak nyanyuk 
  4. Asid Lemak Omega
  5. Percuma Vitalea
  6. Salur Darah Tersumbat
  7. Tragedi Oktober

Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi
Image and video hosting by TinyPic

Sunday, October 2, 2016

SOHO -Small Office Home Office

Assalamualaikum...
Salam Maal Hijrah 1438..

alhamdulillah.. kita dah sambut tahun baru hijrah hari ni..
Lama jugak blog umie ni tak berupdate kan..
In shaa Allah harap la lepas ni rajin untuk mengupdate pulak k..hehhee

Umie dah ubak siau SOHO umie dah.. sblm ni umie guna PC letak kat atas meja.. mcm tak muat jer batang nak letak atas meja sb space PC kan besar..so, umie dah alihkan laptop umie ke atas meja dan PC umie letak kat atas rak..ehhehe


see.. inilah SOHO umie..
SOHO untuk Shaklee..

So.. from now on.. in shaa Allah akan aktif berblogging semula.. 
banyak nak karang dalam blog tp idea jer tak ada.. byk dah gambar-gambar umie kumpul nak share..
bayangkan berbulan-bulan umie tak updatekan..
promo shaklee dah bertukar-tukar setiap bulan.. entri blog umie jer tak berupdate..

tapi kalau ada yang ank follow page umie dialu-alukan...

https://www.facebook.com/AthiyyahHannani/

So..itu jerlah umie nak update hari ni... jap lagi nak buat entri pasal promo bulan Oktober ni tau...

...stay tune..






Hubungi Umie 013.421.5713 (Whatsapp), COD sekitar Putrajaya, Banting, Nilai, Bangi